Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKI pestki dyni ciemnozielone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2289 kJ / 552 kcalTłuszcz - 42 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,0 gWęglowodany - 3,2 gw tym cukry - 2,8 gBiałko - 36 gSól - 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca)OPISKsylitol, nazywany "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży. Ksyli
SKŁADNIKI ekologiczny zagęszczony sok z klonu 100%, klasa C OPISIdealnie nadaje się jako polewa do deserów, ciast, naleśników. W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian. Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor) Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor) Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal Tłuszcz: 0 g
SKŁADNIKItruskawki*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca - pektyna, regulator kwasowości - kwas askorbinowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Ekologiczna truskawka, gotowana, pasteryzowana, bez dodanej wody. Zawiera naturalnie występujące cukry. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 454 kJ/107 kcal Tłuszcz -
SKŁADNIKIgotowana kasza jaglana* (30 %), przecier pomidorowy*, pieczona marchewka*, cebula*, świeża papryka* (7 %), olej słonecznikowy*, sól morska, papryka słodka mielona*, ostra papryka mielona*, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt homogenizowany z dodatkiem przypraw. Może być wykorzyatny jako dip do przekąsek lub past kanapkowych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 432 kJ/ 103 kcal Tłuszcz: 4,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 12 g w tym cukry: 3
SKŁADNIKIgotowana ciecierzyca* (33 %), cebula*, woda, gotowana kasza gryczana* (15 %), olej słonecznikowy*, czosnek*, sól morska, ocet jabłkowy*, pieprz czarny mielony*, majeranek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt homogenizowany z dodatkiem przypraw. Może być wykorzystany jako dip do przekąsek lub past kanapkowych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 623 kJ/ 149 kcal Tłuszcz: 8,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 12 g w tym cukry: 1,5 g Błonnik: 3 g Biał
SKŁADNIKIWitamina C (kwas L-askorbinowy)OPISSuplementy diety. Witamina C wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Witamina C BATOM jest produktem naturalnego pochodzenia, pozyskiwana jest ze skrobi kukurydzianej w wyniku dwustopniowej fermentacji. Ta metoda produkcji witaminy C została opracowana w latach 60-tych dwudziestego wieku w Chinach i jest tam powszechnie stosowana.ZALECANE SPOŻYCIE Wymieszać 1 g produktu (1 ml wedłu
SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol.OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 0 kJ/0 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99,5 gw tym cukry: 0 galkohole wielowodorotlenowe: 99,5 gBiałko: 0 gSól: 0 gUWAGASpożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczysz
SKŁADNIKIciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS:Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1445 kJ / 343 kcalTłuszcz - 4,6 g
SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod
SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała 100 %.OPISEkologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1236 kJ / 294 kcalTł
SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, kakao w proszku* (35%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1545 kJ / 369 kcal Tłuszcz: 3,9 g w tym kwasy nasycone: 2,4 g Węglowodany: 69,3 g w tym cukry: 58,8 g Błonnik: 11 g Białko: 8,8 g Sól: 0,02 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA 2-3 łyżeczki rozpuścić w gorącym lub zimnym mleku. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIfasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12,4 g w tym cukry: 1,0 g Białko: 4,9 g Sól: 0,93 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIkarob prażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1256 kJ / 300 kcalTłuszcz - 0,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
SKŁADNIKI odtłuszczone kakao* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1615 kJ / 386 kcal Tłuszcz: 21,0 g; w tym kwasy nasycone: 13,2 g; Węglowodany: 12,4 g; w tym cukry: 0,3 g; Białko: 22,3 g; Sól: 0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.