Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIkasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1514 kJ / 358 kcalTłuszcz - 3,9 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycon
SKŁADNIKIbezpośredni sok z cytryn z Sycylii* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt pasteryzowany. Bezpośredni sok (nie z koncentratu) z ekologicznych cytryn, pochodzących z Sycylii. Polecamy jako dodatek do herbaty, a także do marynat i sosów. Świetnie komponuje się z sorbetami oraz orzeźwiającymi napojami.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 122 kJ / 29 kcal Tłuszcz - 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 6,5 g w tym cukry - 1,8 g Błonnik - 0,4 g B
SKŁADNIKImąka PSZENNA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna mąka PSZENNA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1389 kJ / 329 kcalTłuszcz - 2,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 gWęglowodany - 6
SKŁADNIKIpłatki ŻYTNIE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne płatki ŻYTNIE uzyskuje się z gniecionych ziaren żyta. Płatki ŻYTNIE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz owocami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1349 kJ / 319 kcalTłuszcz - 1,7 g,w tym
SKŁADNIKIfasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co
SKŁADNIKIpestki dyni ciemnozielone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2514 kJ / 607 kcalTłuszcz - 49 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 8,5 gWęglowodany - 8,2 gw tym cukry - 1,3 gBiałko - 30 gSól - 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty 100 %.OPISEkologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukany ryż g
SKŁADNIKI woda, przecier morelowy* (40 %)(morele*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISZawartość przecieru owocowego minimum 40 %.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem wstrząsnąć. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna - 252 kJ/60 kcal Tłuszcz - 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 14 g w tym cukry - 13 g Błonnik - 0,8 g Białko - 0,4 g Sól - 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce i s
SKŁADNIKIamarantus ekspandowany* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Amarantus ekspandowany (popping) jest gotowym produktem do bezpośredniego spożycia. Proponujemy jako wartościowy zagęszczacz do kotletów warzywnych i strączkowych lub jako panierka, także do pieczenia ciast i chleba. Może stanowić dodatek do musli lub posypkę do deserów i sałatek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość
SKŁADNIKIpłatki gryczane* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczne płatki gryczane powstają z gniecionych ziaren gryki. Charakteryzują się niemal takimi samymi właściwościami jak kasza gryczana. Można je spożywać samodzielnie lub z innymi płatkami. Polecamy jako dodatek do potraw mięsnych, zup, a także do musli i deserów. Z płatków gryczanych można również upiec chleb gryczany.SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogn
SKŁADNIKIpestki dyni ciemnozielone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2514 kJ / 607 kcalTłuszcz - 49 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 8,5 gWęglowodany - 8,2 gw tym cukry - 1,3 gBiałko - 30 gSól - 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIkasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczna kasza jaglana bezglutenowa otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1514 kJ / 358 kcalTłuszcz - 3,9 g, w tym kwasy tłus
SKŁADNIKIwoda, ryż* (14 %), olej słonecznikowy*, naturalny ekstrakt z wanilii* , sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Ekologiczny napój z ryżu. Jest to produkt w 100 % roślinny, nie zawiera laktozy, glutenu. Wstrząsnąć przed użyciem. Produkt UHT. Bez dodatku cukrów.Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna - 215 kJ/51 kcal Tłuszcz - 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g, jednonienasycone kwasy tłuszczowe - 0,3 g, wielonienasycone kwas
SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 4,8 g Białko: 6,6 g Sól: 0,63 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI czekolada* 65 % (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanillia Bourbon*), MIGDAŁY* 35 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej min. 65 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2474 kJ / 597 kcal Tłuszcz: 47 g; w tym kwasy nasycone: 20 g; Węglowodany: 27 g; w tym cukry: 27 g; Błonnik: 9 g; Białko: 10 g; Sól: 0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuINFORMACJA ALERGENNAProdukt za