Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIekologiczne płatki OWSIANE górskie 100 %. OPISEkologiczne płatki OWSIANE górskie uzyskuje się z gniecionych, rozdrobnionych ziaren owsa, poddanych obróbce hydrotermicznej. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA
SKŁADNIKISOJA* ugotowana, woda, kultury starterowe: Rhizopus oligosporus (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWegański produkt SOJOWY o wysokiej zawartosci białka.UWAGATempeh jest to produkt, który cały czas dojrzewa. Grzybnia reaguje na promienie słoneczne oraz dużą ilość światła. Przebarwienia lub ciemne ślady na produkcie nie są oznaką zepsucia. Tempeh może zmieniać swój odcień w przeciągu okresu przydatności od spożycia. Jest to uzależnione od ilości światła, które na niego pada.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa*, SEZAM* (10 %), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1513 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 5,6 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g Węglowodany: 60 g W tym cukry: 1,3 g Błonnik: 16 g Białko: 9,3 g Sól: 1,4 gINFORMACJA ALERGENNAZawiera SEZAM i glutenZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa* (94 %), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1425 kJ / 338 kcal Tłuszcz: 1,5 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 65 g W tym cukry: 1,2 g Błonnik: 16 g Białko: 8 g Sól: 1,5 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SEZAMZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa*, SEZAM*, nasiona lnu złotego*, nasiona lnu brązowego*, gryka, OWIES, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1457 kJ / 346 kcal Tłuszcz: 3,4 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 62 g W tym cukry: 1,3 g Błonnik: 16 g Białko: 8,8 g Sól: 1,4 gINFORMACJA ALERGENNAZawiera SEZAM i glutenZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKIziele dziurawca* 18 %, ziele rzepiku*, cykorii*, karczocha*, owoc berberysu*, jarzębiny*, jałowca*, kwiatostan kocanki*, kwiat nagietka*, korzeń mniszka*, kora jesionu* w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Ekologiczna herbatka ziołowa. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.SPOSÓB PPRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzecho
SKŁADNIKIostrożeń ziele*, świetlik ziele*, jeżyna liść*, malina owoc*, pięciornik kurze ziele*, róża owoc*, łopian korzeń*, dzięgiel liść*, pokrzywa liść*, nagietek płatki*, przytulia ziele*, mniszek korzeń* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minutZALECANE SPOŻYCIEPić 2 razy dziennieZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkorzeń pokrzywy* 100 % *produkt rolnictwa ekologicznego SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE SPOŻYCIEPić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIpłatki bławatka 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISZ kwiatów bławatka możemy przygotować smaczny, aromatyczny napar o głębokiej, niebieskiej barwie. Świetnie sprawdza się również jako dekoracja potraw i deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI herbata zielona cejlońska* 80 %, imbir* 10 %, trawa cytrynowa* 10 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKItatarak kłącze* 100 % (*certyfikowany skłądnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE SPOŻYCIEPić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI owoc głogu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną saszetkę (2 g) herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 - 15 minut.ZALECANE SPOŻYCIE Pić 2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIliść brzozy* 100 % *produkt rolnictwa ekologicznego SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE SPOŻYCIEPić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIZiele skrzypu* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Ekologiczna herbatka z ziela skrzypu. Możną nią zastąpić inne codzienne napoje.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 - 15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIimbir*, melisa liść*, pigwowiec owoc*, trawa cytrynowa*, werbena cytrynowa*, kocimiętka ziele*, róża owoc*, róża płatki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną saszetkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.