Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKI ekologiczny ocet aroniowy 100 %. OPIS Naturalny produkt otrzymany w procesie biologicznej fermentacji octowej soku z aronii. Idealny jako dodatek do przygotowania dressingów, sałatek oraz sosów. Produkt niefiltrowany, naturalnie mętny. Osad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu. Produkt niepasteryzowany do 4 % kwasowości. Proporcje napoju: 1-2 łyżki octu dodać do pół szklanki wody i wymieszać. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu w tem
SKŁADNIKI 100 % napar lawendowy* (woda, lawenda suszona* 0,25 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny OPIS Naturalny produkt otrzymany w procesie biologicznej fermentacji octowej naparu z lawendy. Idealny jako dodatek do przygotowania dressingów, sałatek oraz sosów. Produkt niefiltrowany, naturalnie mętny. Osad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu. Produkt niepasteryzowany do 4 % kwasowości. Proporcje napoju: 1-2 łyżki octu dodać do pół szklanki wody i wymieszać. ZALECANE WARUNKI
SKŁADNIKI ocet jabłkowy*, woda różana* 5 % (woda, ekstrat z kwiatów róży). (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt otrzymany z jabłek ekologicznych w procesie fermentacji octowej z dodatkiem wody różanej. Idealny jako dodatek do przygotowania dressingów, sałatek oraz sosów. Produkt niefiltrowany, naturalnie mętny. Osad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu. Produkt niepasteryzowany do 4 % kwasowości. Proporcje napoju: 1-2 łyżki octu dodać do pół szklanki wody i wymieszać.
SKŁADNIKI ekologiczny ocet żurawinowy 100 %.OPIS Naturalny produkt otrzymany w procesie biologicznej fermentacji octowej soku z żurawiny.Idealny jako dodatek do przygotowania dressingów, sałatek oraz sosów. Produkt niefiltrowany, naturalnie mętny. Osad jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu. Produkt niepasteryzowany do 4 % kwasowości. Proporcje napoju: 1-2 łyżki octu dodać do pół szklanki wody i wymieszać. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu w t
SKŁADNIKI oxymel* 79 % (ocet jabłkowy*, cebula*, czosnek*, korzeń chrzanu* 5 %, korzeń imbiru* 5 %, tymianek*, oregano*, papryczka chili*, anyż*, cynamon*), syrop malinowy* 3 % (cukier*, woda, sok malinowy z koncentratu* 10 %, sok z czarnego bzu z koncentratu*, naturalny aromat, kwas: kwas jabłkowy), sok z cytryn* 0,5 %, aromat malinowy*. (* certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Shot z macerowanych warzyw i korzeni. Napój na bazie warzyw i korzeni. Produkt niepasteryzowany. Pić w formie shota: 20 - 5
SKŁADNIKIchlorek potasu, oleje roślinne* (shea*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*), miso* (SOJA*, ryż*, woda, sól, koji), suszone warzywa* w zmiennych proporcjach 13,7 % (cebula*, SELER*, marchew), sól, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, maltodekstryna*, natka pietruszki*, przyprawy*. (* składniki pochodzące z upraw ekologicznych)SPOSÓB PRZYGOTOWANIARozpuścić 1 kostkę w 500 ml wrzącej wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml przygotowanego bulionuWartość energetyczna: 26 kJ/6 kcalTłuszcz: 0,5 gw tym kwasy t
UWAGAW opakowaniu mogą znajdować się śladowe ilości MIGDAŁÓW gorzkich. Produkt nieodpowiedni do spożycia dla dzieci poniżej 3 lat. SKŁADNIKI ekologiczne MIGDAŁY 100 %OPISEkologiczne MIGDAŁY to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2508 kJ/607 kcalTłuszcz 53 gw tym kwasy tłuszczowe nas
SKŁADNIKI ekologiczne śliwki kalifornisjkie bez pestek suszone 100 %OPISNa suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1186 KJ / 280 KCAL Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 61 g w tym cukry 35 gBiałko 2,5 gSól 0 gINFORMACJA ALERGENNAPRodukt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, SOJĘZALE
SKŁADNIKIaronia*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca - pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców aronii z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pHWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 563 kJ / 133 kcal Tłuszcz -
SKŁADNIKI suszone rodzynki sułtańskie* 99,5 %, olej słonecznikowy* 0,5 %* produkty pochodzące z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychOPIS Rodzynki, czyli suszone winogrona, owoc miękki łatwy w spożywaniu. Pospolita przekąska, szczególnie w okresie zimowym.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1210 kJ/286 kcal Tłuszcz 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,16 g Węglowodany 64,7 g w tym cukry 1,1 g Błonnik 6,5 g Białko 2,3 g Sól 0,053 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać: Z
SKŁADNIKI suszone figi, suszone daktyle, MIGDAŁY, substancja wzbogacająca: magnez (cytrynian magnezu) OPIS Baton wypiekany figowo migdałowy z dodatkiem magnezu. Dzięki zawartosci magnezu poprawia pamięc oraz wspomaga układ odpornosciowy. Zalecana porcja: 1 baton dziennie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1503 kJ/359 kcal Tłuszcz 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g Węglowodany 52 g w tym cukry 44 g Białko 7,5 g Sól 0,13 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Prze
SKŁADNIKI suszone daktyle, wiórki kokosowe, kakao o obniżonej zawartosci tłuszczu, guarana OPIS Baton wypiekany o smaku kakao z guaraną. Dzięki zawartosci guarany posiada własciwosci pobudzające. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1842 kJ/354 kcal Tłuszcz 14 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g Węglowodany 52 g w tym cukry 39 g Błonnik 0 g Białko 5 gSól 0,06 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI suszone daktyle, wiórki kokosowe, morele suszone, substancja wzbogacająca: witamina C (kwas askorbinowy) OPIS Baton wypiekany kokosowo morelowy z dodatkiem witaminy C. Dzięki zawartosci witaminy C wspomaga układ odpornosciowy. Zalecana porcja: 1 baton dziennie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1599 kJ/382 kcal Tłuszcz 18 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g Węglowodany 46 g w tym cukry 34 g Błonnik 0 g Białko 3,6 g Sól 0,03 g ZALECANE WARUNKI PRZECH
SKŁADNIKI daktyle*, nasiona konopi* (20 %), ORZECHY NERKOWCA*, mango*, ORZECHY BRAZYLIJSKIE* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Bio Baton bakaliowy z nasionami konopi "Kłębuch" wykonany wyłącznie z naturalnych składników jakości ekologicznej. Wegański, bez dodatku cukru, bez laktozy, wykonany w technologii raw – przetworzony wyłącznie mechanicznie, bez obróbki termicznej. Dodatek nasion konopi przełamany jest smakiem mango. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1560 kJ/384 kcal Tłuszcz: 17
SKŁADNIKI suszone daktyle (67 %), ORZESZKI ZIEMNE (32,5 %), sól morska (0,4 %), substancje wzbogacające: witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), witamina B12 (cyjanokobalamina). OPIS Baton wypiekany o smaku orzechowym z dodatkiem witamin z grupy B. Witaminy z gupy B pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Zalecana porcja: 1 baton. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1528 kJ/365 kcal Tłuszcz 9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g Węglowodany 54 g w t