Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIekologiczna kasza JĘCZMIENNA pęczak 100 %. OPISEkologiczny pęczak JĘCZMIENNY powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna jęczmienia. Stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Polecamy także do zup, zapiekanek, do nadziewania gołąbków, czy gulaszy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukany pęczak gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja pęczaku na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1442 kJ/341 kcalTłuszcz 2,3 gw
SKŁADNIKI pasta bazyliowa* (46 %) (bazylia* (41 %), olej słonecznikowy*, sól), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, ORZECHY NERKOWCA*, SER parmezan Parmigiano Reggiano D.O.P* (2,5 %) (MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), SER pecorino* (MLEKO owcze*, podpuszczka, sól), sól, orzeszki piniowe* (0,9 %), czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Należy go jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób włoski posiłek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość
SKŁADNIKIolej rzepakowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Powstaje przez jednokrotne tłoczenie na zimno dojrzałych nasion rzepaku. Podkreśla smak potraw podawanych na zimno. Jego orzechowy smak idealnie pasuje do sałatek coleslaw, a także sałatek z fasolą, ziemniakami i makaronem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna - 3404 kJ/828 kcal Tłuszcz - 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,5 g w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 60 g w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 26 g
SKŁADNIKIekologiczny olej słonecznikowy wysokooleinowy, rafinowany.OPISTen uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210deg;C. Dzięki procesowi odwadniania bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i c
SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut, odcedź makaron na sitku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1298 kJ / 309 kcal Tłuszcz - 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g Węglowodany - 63,6 g w tym cukry - 0 g Błonnik - 1,8 g Białko - 5,5 g Sól - 0 gINFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SEZAM, SOJ
SKŁADNIKIrodzynki sułtanki*, olej słonecznikowy* (0,5%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne rodzynki sułtanki doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów i sałatek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1393 kJ / 328 kcal Tłuszcz - 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 76 g w tym cukry - 73 g Białko - 3,1 g Sól - 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI ciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal Tłuszcz: 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Weglowodany: 18 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 7,2 g Białko: 7,9 g Sól: 0,40 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po
SKŁADNIKIekologiczne śliwki bez pestek suszone 100 %. OPIS Ekologiczne śliwki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Na suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu. Uwaga: śliwki sporadycznie mogą zawierać pestki, bądź ich fragmenty. WARTOŚ
SKŁADNIKImąka z ryżu białego*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMakaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3 minuty, odcedź makaron na sitku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1449 kJ / 345 kcal Tłuszcz - 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g Węglowodany - 72,7 g w tym cukry - 0 g Błonnik - 1,8 g Białko - 7,3 g Sól - 0 gINFORMACJA ALERGENNA może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI
SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, mąka z dyni* (5 %), imbir* (0,5 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMakaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron na sitku.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1449 kJ / 345 kcal Tłuszcz - 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g Węglowodany - 65,5 g w tym cukry - 0 g Błonnik - 5,5 g Białko - 10,9 g Sól - 0 gINFORMACJA AL
SKŁADNIKImąka gryczana*, mąka ze słodkich ziemniaków (batatów)* 5 %, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku.WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1449 kJ / 345 kcal Tłuszcz - 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g Węglowodany - 65,5 g w tym cukry - 0 g Błonnik - 5,5 g Białko - 10,9 g Sól - 0 gINFORMACJA A
SKŁADNIKIkorzeń żywokostu* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISŻywokost znany i stosowany był już w starożytności. Obecnie jest składnikiem wielu olejków, maści i kremów, polecanych do stosowania zewnętrznego w schorzeniach kostnych i stawowych oraz stłuczeniach i bólach mięśniowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do użytku zewnętrznego!Jedną łyżkę stołową korzenia żywokostu zalać pół litrem wody, gotować ok. 2-3 minuty i odstawić. Po przestygnięciu można stosować jako okłady.ZALECANE WARUNKI PRZECHOW
SKŁADNIKIoliwki zielone bez pestki*, woda, sól, ocet winny*, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOliwki można wykorzystać jako dodatek do sałat, past oraz potraw kuchni śródziemnomorskiej.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 597 kJ / 145 kcalTłuszcz: 15 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2 gWęglowodany: 0 gW tym cukry: 0 gBłonnik: 2,8 gBiałko: 0,9 gSól: 4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 d
SKŁADNIKIwoda, SOJA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Tradycyjne sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Fermentowany w okresie od 6 do 8 miesięcy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 346 kJ/82 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 5,8 g
SKŁADNIKIekologiczna prażona kawa arabicaOPIS Produkt zapakowano w atmosferze ochronnejSPOSÓB PRZYGOTOWANIADo filiżanki wsypać ok. 10 g zmielonej kawy i zalać wrzącą wodą.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnym pojemniku.