Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIpomidory* (42 %), nasiona słonecznika*, marchew* (10 %), olej słonecznikowy*, por* (8 %), przecier pomidorowy* (5 %), syrop z agawy*, skrobia ziemniaczana*, suszone pomidory* (1,5 %), czosnek* (1,5 %), koncentrat soku cytrynowego*, sól morska, przyprawy* (cebula w proszku*, chili*), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISGęsta, blado-czerwona pasta z nasion słonecznika o smaku pomidorowym z łagodnym posmakiem porów. Ma kremową konsystencj
SKŁADNIKIpomidory* (67 %), SOJA* (12 %), marchew*, cebula*, olej słonecznikowy*, sól, pietruszka*, kwas cytrynowy*, oregano*, chili*. (*certyfikowany skłdnik ekologiczny) OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 363 kJ/87 kcal Tłuszcz: 3,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 6,6 g w tym cukry: 4,4 g Białko: 6,4 g Sól: 0,9 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI Przetarte pomidory*, bazylia* (0,4 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 120 kJ/29 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 4,8 g w tym cukry: 4,1 g Białko: 1,2 g Sól: 0,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt sprzedawany na sztuki.Opakowanie: folia.Podana cena za jedną sztukę.Zalecane przechowywanie w temperaturze od +2deg;C do +4deg;CCeny świeżych warzyw i owoców zmieniamy w każdy piątek rano.
Produkt sprzedawany na sztuki.Opakowanie: siatka.Podana cena za jedną sztukę.Zalecane przechowywanie w temperaturze od +2deg;C do +4deg;CCeny świeżych warzyw i owoców zmieniamy w każdy piątek rano.
SKŁADNIKImąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1 litr, lekko osolonej wody na każde 100 g makaronu. Gotować 4-5 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu odcedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1451 kJ/343 kcal Tłuszcz: 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 52 g w tym cukry: 1,7 g Błonnik: 6,4 g Białko: 26 g Sól: 0,001 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ ZALECANE WARUNKI
SKŁADNIKIananas* (34 %), banany* (33 %), jabłka* (33 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny mus z prostym składem - 34 % mus ananasowy, 33 % mus bananowy, 33 % mus jabłkowy to doskonały pomysł na smaczną i zdrową przekąskę w ciągu dnia.Produkt pasteryzowanyWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 275 kJ/65 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 15 g w tym cukry: 13 g Białko: 0,5 g Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym
SKŁADNIKImango* (34 %), banany* (33 %), jabłka* (33 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny mus z prostym składem - 34 % mus mango, 33 % mus bananowy, 33 % mus jabłkowy to doskonały pomysł na smaczną i zdrową przekąskę w ciągu dnia.Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 312 kJ/74 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 17 g w tym cukry: 14 g Białko: 0,6 g Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suc
SKŁADNIKIpłatki OWSIANE* (bez glutenu) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne płatki OWSIANE uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1567 kJ / 371 kcalTł
Produkt sprzedawany na sztuki.Opakowanie: karton.Podana cena za jedną sztukę.Zalecane przechowywanie w temperaturze od +2deg;C do +4deg;CCeny świeżych warzyw i owoców zmieniamy w każdy piątek rano.
SKŁADNIKI semolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 75,0 g w tym cukry: 3,3 g Błonnik: 2,6 g Białko: 10,5 g Sól: < 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI Aqua (Water), Alcohol Denat., Caprylyl/Capryl Glucoside, Potassium Rapeseedate*, Potassium Olivate*, Trisodium Dicarboxymethyl Alaninate, Sodium C8-C10 Alkyl Sulfate, Cymbopogon Winterianus Herb Oil**, Melaleuca Aternifolia (Tea Tree) Leaf Oil**, Geraniol, Citronellol.* na bazie ekologicznego oleju** z rolnictwa ekologicznegoSkład chemiczny (rozp. 648/2004)
SKŁADNIKI Aqua (Water) Sorbitol, Sodium Myristoyl Sarcosinate, Didodium Cocoamphodiacetate, Olivamidopropyl Betaine**, Cocoamidopropyl Betaine, Glycerin, Calendula Officinalis Flower Extract*, Oryza Sativa (Rice) Extract*, Disodium Cocoyl Glutamate, Citric Acid, Parfum (Fragnance), Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.* Z ekologicznych upraw**Roślinny Tensyd z Oliwy z Oliwek pochodzącej z ekologicznych uprawOPISMydełko przeznaczone do codziennej pielęgnacji wrażliwej skóry niemowląt i małych dzieci. Delikat
SKŁADNIKI Szafran (znamiona kwiatów)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Używany z powodzeniem w kuchni. Szafran ma dość silny zapach i smak z wyraźną goryczką. Wystarczy szczypta by nadać barwę i smak nawet dużemu daniu. Używa się go do aromatyzowania i barwienia ryżu, potraw z mięs i RYB, do zup, sosów i ciast. Służy także do alkoholu głównie likierów ziołowych.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej (4x10*7jtk/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus casei 101/37, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve Bbr 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1,