Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIlen brązowy (siemię lniane)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo!Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek.WARTOŚĆ
SKŁADNIKISEZAM biały łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczny SEZAM biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć do domowego przygotowania tahiny - pasty SEZAMowej, doskonałej alternatywy dla MASŁA bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup, czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona SEZAMu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Wcześniejsze namaczanie SEZAMu poprawia jego st
SKŁADNIKIziarno ORKISZU* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISORKISZ jest starą odmianą PSZENICY. Ziarna ORKISZu dojrzewają w grubych łupinach, chroniących je przed zanieczyszczeniami. ORKISZ można zmielić, otrzymując pełnoziarnistą mąkę ORKISZową, odpowiednią do wypieku chleba i ciast. Ugotowany i zmiksowany ORKISZ jest świetną bazą kotletów i past.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany ORKISZ gotować w świeżej, osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja ORKISZu na 3
SKŁADNIKIekstrakt z ashwagandhy 4:1 500 mg (Withania somnifera), kapsułka: pullulan OPISSuplement diety. Zawartość w dwóch kapsułkach (zalecana dzienna porcja do spożycia): ashwagandha ekstrakt 4:1 - 1000 mgZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI1 kapsułka 2 razy dziennie obficie popijając wodą. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.Stosowa
SKŁADNIKImąka z ryżu brązowego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 5-6 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1533 kJ/362 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 75,7 g w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 2,7 g Białko: 7,4 g Sól: 0,017 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKImąka z czerwonej soczewicy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życiaSPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 l osolonej wody na 100 g makaronu, gotować ok. 5-6 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1451 kJ/343 kcal Tłuszcz: 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 52 g w tym cukry: 1,7 g Błonnik: 6,4 g Białko: 26 g Sól: 0,01 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodn
SKŁADNIKIzestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych (2x107 jkt/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve BL 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z57), Streptococ
SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, czerwone pomarańcze "Arancia Rossa di Sicilia I.G.P." ze skórką*, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1069 kJ / 252 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 59 g Białko: 0,6 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 ℃ i spożyć w ciągu 14 dni.
SKŁADNIKIzestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych (2x107 jkt/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus plantarum LP 02, Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, Bifidobacterium breve BL 8, Bifidobacterium longum BL 03, Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z57, Streptococc
SKŁADNIKIfasola biała* (50 %), woda, pomidory* (27 %), cukier*, cebula*, skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy*, biały ocet winny*, sól, czosnek w proszku*, pieprz czarny*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISFasolka po bretońsku w sosie pomidorowym. Produkt gotowy do spożycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 390 kJ / 93 kcalTłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13,5 g w tym cukry: 4,9 g Błonnik: 5,3 g Białko: 4,1
SKŁADNIKI55 % bulion* [woda, produkty pochodzenia roślinnego* (2 % suszony tymianek*, 1,2 % suszona pietruszka*, 0,1 % lubczyk*), mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego* (0,1 % mielone mięso z kurczaka*)], 45 % kawałki mięsa* [mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego* (35 % mięso z kurczaka*, 26 % tusza z kuczaka*, 13 % płuca wołowe*, 11 % wątroba wołowa*), woda, produkty pochodzenia roślinnego* (2 % skrobia ziemnaiczana*), roślinne ekstrakty białkowe* (2 % białko SOJOWE w proszku*), 2 % substancje mine
SKŁADNIKIsól morska drobno mielona 100%, nierafinowana. Nie zawiera substancji przeciwzbrylającej.OPISSól morska pozyskiwana jest przez odparowanie wody morskiej. To najbardziej znana przyprawa w naszej kuchni. Ze względu na unikalny smak od wieków ceniona jest w kuchniach całego świata. Sól morska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.INFORMACJA Cyfra na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za k
SKŁADNIKIprzetarte pomidory*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z makaronem. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 94 kJ/22 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g Węglowodany: 3,4 g w tym cukry: 2,9 g Białko: 1
SKŁADNIKIalgi chlorella vulgaris*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSuplement diety. Chlorella, czyli alga słodko lub słonowodna to mikroskopijny glon. Wodorosty utrzymują organizm w dobrej kondycji i wpływają na zdrowie układu odpornościwego. 1 tabletka zawiera 400 mg chlorella pyrenoidosa. ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI8 tabletek dziennie popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może
SKŁADNIKIyerba mate green* (Ilex Paraguariensis) (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia, zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza lub wodą z lodem. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.