Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKI ekologiczne daktyle bez pestek 100 %, suszone OPIS Uprawiane w słońcu oddają dużo słodyczy. Idealna przekąska, jak i dodatek do dań. Bardzo cenione wśród bakalii.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1229 kJ/290 kcal Tłuszcz 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany 65,3 g w tym cukry 20,5 g Błonnik 8,7 g Białko 2 g Sól 0,088 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, nasiona sezamu. ZALECANE WAR
SKŁADNIKI cynamon laska 100% OPIS Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI cynamon mielony 100 %. OPIS Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje. Idealny do grzanego piwa, wina i nalewek alkoholowych. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI żurawina suszona* 60%, cukier trzcinowy* 39%, olej słonecznikowy* < 1%*produkty pochodzące z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychOPIS Żurawina całe owoce z dodatkiem cukru trzcinowego, długo zachowuje świeżość po otwarciu. Popularny owoc o szerokim zastosowaniu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1291 KJ / 309 KCAL Tłuszcz 1,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany 71 gw tym cukry 65 g Błonnik 5,1 g Białko 0,1 g Sól 0,01 g INFORMACJA ALERGENNAgluten, ORZE
SKŁADNIKI anyż gwiazdkowy 100 %. OPIS Anyż dodaje się do deserów, ciast, kompotów i mięs oraz jako zaprawka do alkoholu. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI majeranek 100 %. OPIS Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, RYB, pasztetów i omletów. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI kurkuma, kozieradka, imbir, kminek, kardamon mielony, pieprz czarny mielony, papryka ostra, kolendra, papryka słodka, czosnek, goździki, gałka muszkatołowa mielona, cynamon mielony. OPIS Curry stosujemy jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI kozieradka mielona 100 %. OPIS Stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe mieszanek przyprawowych. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI goździki mielone 100 %. OPIS Goździki to aromatyczna przyprawa używana do przyprawiania mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane są też do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur a także grzanego wina. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI cynamon ceyloński mielony 100 %. OPIS Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i różne napoje. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI ziele angielskie 100 %. OPIS Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompotów i likierów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI lubczyk 100 %. OPIS Lubczyk stosuje się do potraw z fasoli oraz zup. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, potraw rybnych oraz sosów. Lubczyk to przyprawa o bardzo intensywnym aromacie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI ekologiczny groch żółty 100 %OPIS Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość en
SKŁADNIKI Ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin, ekologiczny nadkrytyczny ekstrakt CO2 z organicznej biomasy alg Haematococcus pluvialis, otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: hydroksypropylometyloceluloza). Składniki w 1 kapsułce:Ekologiczny ekstrakt z alg Haematococcus pluvialis - 80 mgw tym astaksantyna Bio - 8 mgOPIS Suplement diety.ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1 kapsułka dziennie w trakcie posiłku.
SKŁADNIKI majeranek 100 %. OPIS Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, RYB, pasztetów i omletów. INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.