Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIsok NFC z pokrzywy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.OPISJedną z najwygodniejszych form serwowania tej rośliny jest naturalny sok z pokrzywy, który przygotowuje Polska Róża. Powstaje z precyzyjnie wyselekcjonowanych roślin, które pochodzą ze sprawdzonych upraw. Jest tłoczony tradycyjnymi metodami – tak, aby wydobyć z pokrzywy maksimum jej właściwości oraz charakterystycznego smaku.Sok do bezpośredniego spożycia lub rozcieńczenia. Proponujemy pić po 50 ml rano do śniadania.Produkt pasteryzowan
SKŁADNIKImakaron z PSZENICY durum* (64 %), syrop glukozowy*, ekstrakt drożdżowy, sproszkowany kurczak* (4,2 %), sól morska, surowy cukier trzcinowy*, marchew*, curry*, papryka*, szczypiorek*, kmin rzymski*, czosnek*, tłuszcz z kurczaka* (0,2 %), imbir*, pieprz*, kurkuma*, chili w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zalać gorącą wodą do poziomu zaznaczonego wewnątrz kubka wymieszać, odczekać 4 minuty. Mieszać od czasu do czasu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO PRZYGOTOWANIUWartość
SKŁADNIKIcukier, sok NFC z malin (45 %), sok NFC z imbiru (7 %), sok NFC z cytryny.OPISŁącząc w sobie bogate właściwości malin i imbiru, syrop malinowo-imbirowy wyróżnia się doskonałym smakiem, a także jest nieodzownym produktem w jesiennej spiżarni. Proponujemy spożywać syrop w rozcieńczeniu 1:8.Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 821 kJ/193 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy nasycone: 0 gWęglowodany: 47 gw tym cukry: 43 gBiałko: 0 g Sól: 0 gUWAGISmak i zapach jest zależny od uży
SKŁADNIKIcukier, sok NFC z imbiru (37 %), sok NFC z cytryny.OPISImbir to przyprawa od lat stosowana w medycynie naturalnej. W wielu rejonach świata napary z korzenia imbiru są uznawane za naturalny stymulator odporności organizmu. Sok lub syrop z imbiru z cytryną – szczególnie w okresie jesiennym i zimowym – zajmował ważne miejsce w spiżarniach naszych babć, które profilaktycznie dodawały go do herbaty lub przegotowanej wody. Proponujemy spożywać syrop w rozcieńczeniu 1:8.Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻ
SKŁADNIKIskrobia*, truskawki liofilizowane* 2,6 %, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, burak czerwony w proszku*, naturalny aromat, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny).SPOSÓB PRZYGOTOWANIAz 0,5 l zimnej wody odlać ½ szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dobrze rozmieszać. Do reszty wody dodać 50 g cukru (ok. 2,5 łyżki) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Gotowy kisiel wlać do salaterek i pozostawić do ost
SKŁADNIKICZERWONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZIELONY MAKARON: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)ŻÓŁTY MAKARON: 99,5 % mąka z żółtej kukurydzy*, 0,5 % mąka z komosy ryżowej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMakaron kukurydziany w kształcie stokrotek to świetna alternatywa zarówno dla dzieci jak i dorosłych. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak bura
SKŁADNIKIpieprz zielony ziarnisty*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPieprz zielony powstaje z niedojrzałych owoców tej samej rośliny, co pieprz czarny, jednak jest od niego nieco delikatniejszy. Zielone ziarna pieprzu poza walorami smakowymi, mogą stanowić także element dekoracyjny dań.Pieprz zielony ziarnisty jest niezwykle aromatyczny i pikantny. Nadaje daniom wyrazistą nutę, która idealnie dopełnia smak potraw duszonych, takich jak gulasze czy sosy. Świetnie komponuje się również z rybami. Pie
SKŁADNIKI oregano* 20 %, grzyby suszone*, gałka muszkatołowa*, GORCZYCA*, czosnek*, imbir*, bylica*, kozieradka*, czosnek niedźwiedzi* (w zmiennych proporcjach). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Kompozycja przypraw doskonale nadaje się do wszystkich zup podnoszących ich walory smakowo-zapachowe. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI TUŃCZYK bonito* (70 %), olej słonecznikowy** (21 %), woda, sól morska. (**certyfikowany składnik ekologiczny), (*certyfikat Fair Trade wydany przez Fair Trade USA). 23,1 % składników pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych.TUŃCZYK bonito (Katsuwonus pelamis) złowiony w Zachodnim Oceanie Indyjskim (FAO 51), Malediwy. Narzędzia połowowe: haki i liny.OPISPuszka przepysznej ryby, którą można dodać do różnego rodzaju potraw, jak również zjeść bez niczego. TUŃCZYK świetnie smakuje w każdej sytua
SKŁADNIKI TUŃCZYK bonito* (75 %), oliwa z oliwek extra virgin** (17,5 %), woda, sól morska. (**certyfikowany składnik ekologiczny), (*certyfikat Fair Trade wydany przez Fair Trade USA). 18,9 % składników pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych.TUŃCZYK bonito (Katsuwonus pelamis) złowiony w Zachodnim Oceanie Indyjskim (FAO 51), Malediwy. Narzędzia połowowe: haki i liny.OPISPuszka przepysznej ryby, którą można dodać do różnego rodzaju potraw, jak również zjeść bez niczego. TUŃCZYK świetnie smakuje w k
SKŁADNIKI ŁOSOŚ dziki** (72,9 %), olej słonecznikowy* (26,6 %), sól, dym. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **ze zrównoważonego rybołówstwa)26,7 % składników pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznych.ŁOSOŚ dziki (Oncorhynchus gorbuscha) złowiony w Północno-wschodnim Pacyfiku (FAO 67) i Północno-zachodnim Pacyfiku (FAO 61). Narzędzia połowowe: Sieci okrążające i podrywki, Sieci skrzelowe i podobne. OPISPuszka przepysznej ryby, którą można dodać do różnego rodzaju potraw, jak również zjeść bez nicz
SKŁADNIKI SZPROTY** (73 %), olej słonecznikowy* (26 %), sól, dym. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **ze zrównoważonego rybołówstwa)26,3 % składników pochodzi z kontrolowanych upraw ekologicznychSzproty (Sprattus sprattus) złowione w Atlantyku Północno-wschodnim (FAO 27), Wschodnie Morze Bałtyckie. Narzędzia połowowe: włoki pelagiczne.OPISPuszka przepysznej ryby, którą można dodać do różnego rodzaju potraw, jak również zjeść bez niczego. Szproty świetnie smakują w każdej sytuacji, okazują się idealnym
SKŁADNIKIsok z czerwonych winogron, sok z aronii, sok z czarnego bzu, sok z wiśni, sok z jeżyn, żelazo (glukonian żelaza (II)), witamina C (kwas L-askorbinowy), witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), witamina B2 (ryboflawina), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), witamina B12 (cyjanokobalamina). Zawartość składników w dziennej porcji (40 ml)żelazo: 14 mg (100 %)**witamina C: 40 mg (50 %)**witamina B1: 0,55 mg (50 %)**witamina B2: 0,70 mg (50 %)**witamina B6: 0,70 mg (50 %)**witamina B12: 1,3 ug (50 %)**
SKŁADNIKIsok z białych winogron, sok jabłkowy, sok z wiśni (12 %), sok z aronii, sok z czarnego bzu, witamina B12 (cyjanokobalamina), aminokwasy: glutamina, seryna.Zawartość składników w dziennej porcji (40 ml)witamina B12: 100 ug (4000 %)**glutamina: 60 mg seryna: 40 mg**dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy B12 (dla osoby dorosłej)OPIS Suplement diety. Witamina B12 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Witamin
SKŁADNIKIkasztany jadalne* (46 %), woda, cukier trzcinowy*, wanilia* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 705 kJ / 167 kcal Tłuszcz - 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g Węglowodany - 37 g w tym cukry - 24 g Błonnik - 3,4 g Białko - 0,8 g Sól - 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.