Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIekologiczny ryż jaśminowy biały 100 %. OPISEkologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1515 k
SKŁADNIKIcukier trzcinowy nierafinowany*, MLEKO pełne w proszku* (27 %), tłuszcz kakaowy*, olej kokosowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz palmowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), wanilia Bourbon* (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa min. 35 %, masa mleczna min. 26 %.OPIS Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 2420 kJ/581 kcal Tłuszcz: 39,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26 g Węglowodany: 48,9 g w tym cukry: 48,4 g Bia
SKŁADNIKImiazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, kakao w proszku*, cukier trzcinowy nierafinowany*, wanilia Bourbon* (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa min. 85 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 2551 kJ/617 kcal Tłuszcz: 52,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 31,7 g Węglowodany: 19,1 g w tym cukry: 12,4 g Białko: 10,3 g Sól: 0,03 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA), MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), MIGDAŁY i ORZECHY LASKOWEZALECANE WARUNKI PRZEC
SKŁADNIKI woda, liście zielonej herbaty* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Napar z zielonej herbata Gyokuro. Nie zawiera cukru. Nie ma wartości energetycznej. SOTI Natural to rzemieślnicze produkty zaparzone metodą cold brew (proces parzenia poprzez dodanie zimnej wody lub wody o temperaturze pokojowej). Wówczas uzyskuje się inne walory smakowe niż przy parzeniu tradycyjną metodą. Dzięki procesowi parzenia na zimno (proces parzenia 50 minutowy dostosowany do 15 parametrów parzenia) napar
SKŁADNIKI woda, liście zielonej herbaty* (9 %), suszone kwiaty jaśminu* (7 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Napar z zielonej herbaty z jaśminem. Nie zawiera cukru. Nie ma wartości energetycznej. SOTI Natural to rzemieślnicze produkty zaparzone metodą cold brew (proces parzenia poprzez dodanie zimnej wody lub wody o temperaturze pokojowej). Wówczas uzyskuje się inne walory smakowe niż przy parzeniu tradycyjną metodą. Dzięki procesowi parzenia na zimno (proces parzenia 50 minutowy dostosowany
SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, PISTACJE* (30 %), olej słonecznikowy*, tłuszcz kakaowy*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISDodatek do smarowania, do deserów i dań gotowych. Wymieszać przed każdym użyciem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2311 kJ / 554 kcalTłuszcz - 33 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,6 gkwasy tłuszczowe jednonienasycone - 18 gkwasy tłuszczowe wielonienasycone - 11 gWęglowodany - 56 gw tym cukry - 50 gBłonnik - 2,8 gBiałko - 7,2 gSól - 0,64 gINFORMACJA ALERGENNAMoże
SKŁADNIKIolej z pestek dyni* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOlej powstał z najwyższej jakości pestek dyni pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych za pomocą tradycyjnej metody tłoczenia, nierafinowany. Olej z pestek dyni jest doskonałym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). Posiada wybitne walory smakowe, wspaniały ciemnozielony kolor i piękny orzechowy zapach.WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 3700 kJ / 900 kcal Tłuszcz - 100 g w tym kwasy tłuszcz
SKŁADNIKI filtrowana woda, fermentowana herbata* (woda, glukoza*, fruktoza*, herbata*, ocet jabłkowy*, kultury kombuchy), cukier trzcinowy nierafinowany*, dwutlenek węgla, ekstrakt dzikiej róży* (0,2 %), ekstrakt róży (0,07 %) (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Kombucha ta to skomponowana z najlepszych składników, delikatna w smaku mieszanka płatków róż i owoców dzikiej róży pochodzących z krajów bałkańskich. Aby zachować jej rzemieślniczy charakter, warzymy ją w niewielkich partiach. Delikatnie m
SKŁADNIKIowoc róży* (22 %), owoc tarniny*, jabłka, berberysu*, bzu*, jarzębiny*, czarnej porzeczki*, maliny*, głogu*, kwiat hibiskusa*, płatki róży* (w zmiennych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Herbatka owocowo - ziołowa SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 - 15 minut. Pić 1 - 2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKImiód spadziowy ze spadzi iglastej* 100 % (*certy fikowany składnik ekologiczny)OPISOczarowuje żywicznym aromatem i łagodnym, niezbyt słodkim smakiem. Kolor ma ciemny, często z odcieniem zielonkawym. Powstaje na igłach świerków, sosen czy modrzewi, jest niezwykle cenny i często nazywany królem miodów. UWAGAW zależności od warunków przechowywania, miód z uwagi na swój naturalny skład ulega procesowi krystalizacji, twardnieniu, zmianie koloru lub rozwarstwieniu, co nie wpływa na ogólne walory smako
SKŁADNIKI mięso wieprzowe* 92 %, sól morska 1 %, regulator kwasowości: cytryniany sodu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, glukoza*, substancja konserwująca: azotyn sodu (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Konserwa wieprzowa grubo rozdrobniona sterylizowana. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 811 kJ / 195 kcal Tłuszcz: 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5 g Węglowodany: 0,5 g w tym cukry: 0,5 g Białko: 15 g Sól: 1,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym
SKŁADNIKImiód nektarowy akacjowy* 100 % (*certy fikowany składnik ekologiczny)OPISKusi zapachem kwiatów robinii akacjowej. W smaku łagodny i bardzo słodki. Ze względu na wysoką zawartość fruktozy krystalizuje się bardzo wolno. Przechowywany w temperaturze około 20 stopni Celsjusza pozostaje w postaci płynnej przez kilka miesięcy. Chętnie wybierają go dzieci. UWAGAW zależności od warunków przechowywania, miód z uwagi na swój naturalny skład ulega procesowi krystalizacji, twardnieniu, zmianie koloru lub ro
SKŁADNIKImiód nektarowy gryczany* 100 % (*certy fikowany składnik ekologiczny)OPISPachnie i smakuję intensywnie jak kwiat mazurskiej gryki. Barwę ma od ciemnoherbacianej do brunatnej, smak ostry, korzenny, idealnie wzbogaca smak ciast.UWAGAW zależności od warunków przechowywania, miód z uwagi na swój naturalny skład ulega procesowi krystalizacji, twardnieniu, zmianie koloru lub rozwarstwieniu, co nie wpływa na ogólne walory smakowe i użytkowe produktu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i
SKŁADNIKImiód nektarowy akacjowy* 100 % (*certy fikowany składnik ekologiczny)OPISKusi zapachem kwiatów robinii akacjowej. W smaku łagodny i bardzo słodki. Ze względu na wysoką zawartość fruktozy krystalizuje się bardzo wolno.Przechowywany w temperaturze około 20 stopni Celsjusza pozostaje w postaci płynnej przez kilka miesięcy. Chętnie wybierają go dzieci. UWAGAW zależności od warunków przechowywania, miód z uwagi na swój naturalny skład ulega procesowi krystalizacji, twardnieniu, zmianie koloru lub roz
SKŁADNIKImiód nektarowo - spadziowy leśny* 100 % (*certy fikowany składnik ekologiczny)OPISPozyskany z szałwii lekarskiej, maliny i dziurawca. Delikatności dodaje mu nektar z drzewa lipy. Aromat zawdzięcza rumiankowi i leśnym ziołom. Smak zawdzięcza nektarowi z chabra. Cechuje go duży udział spadzi liściastej z drzew lipy i dębu. UWAGAW zależności od warunków przechowywania, miód z uwagi na swój naturalny skład ulega procesowi krystalizacji, twardnieniu, zmianie koloru lub rozwarstwieniu, co nie wpływa n