Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
Produkt sprzedawany na kilogramy.Opakowanie: tacka.Podana cena za jeden kilogram.Zalecane przechowywanie w temp. 8-10C Ceny świeżych warzyw i owoców zmieniamy w każdy piątek rano.
SKŁADNIKIkapusta kiszona* (52 %), kapusta biała świeża* (30 %), marchew*, cebula*, rodzynki*, śliwki suszone*, grzyby suszone*, tłuszcz kokosowy*, pieprz czarny mielony*, majeranek*, sól himalajska, ziele angielskie*, liść laurowy*, jałowiec* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 364 kJ / 87 kcal Tłuszcz: 3,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g Węglowodany: 10,6 g w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 3,4 g Białko: 2 g Sól: 1,7 gINF
SKŁADNIKIkawałki TUŃCZYKA 75 %, ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 24 %, sól morska. 24 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.OPISProdukt sterylizowany. TUŃCZYK bonito (Katsuwonus pelamis) złowiony w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.X.a.2) i środkowo-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 34.I.2-III.12).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g POODSĄCZENIUEnergia: 786 kJ/188 kcalTłuszcz: 9,3 gw tym kwasy nasycone: 1,7 gjednonienasycone: 5,4 gwielonienasycone: 1,4 gWęglowodany: < 2,0 g
SKŁADNIKIekologiczna kawa ziarnista arabica i robusta palona. Minimum 90 % kawy arabica.OPISDobrze zbilansowana mieszanka ziaren z delikatną nutą owocową.Pakowano w atmosferze ochronnej. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym miejscu.
SKŁADNIKIekologiczne MIGDAŁY blanszowane 100 %.OPISEkologiczne MIGDAŁY to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.UWAGAW opakowaniu mogą znajdować się śladowe ilości MIGDAŁÓW gorzkich.Produkt nieodpowiedni do spożycia dla dzieci poniżej 3 lat.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2508 kJ / 607 kcalTłuszcz - 53 gw tym kwasy
SKŁADNIKI ORZESZKI ZIEMNE* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne ORZESZKI ZIEMNE należą do rodziny bobowatych, dzięki czemu charakteryzują się lekko cierpkim smakiem, typowym dla nasion roślin strączkowych. Dla zwiększenia strawności, należy je dokładnie pogryźć. Po namoczeniu w wodzie (od 6 do 8 godz.) stają się lekkostrawne i smaczniejsze. Doskonałe jako przekąska lub jako dodatek do past, sałatek, deserów oraz ciast.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2606 kJ / 628 kcal
SKŁADNIKIcukier kokosowy (palmowy)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1602 kJ / 377 kcalTłuszcz - 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglowodany - 93 gw tym cukry - 90 gBiałko - 0 gSól - 0,9 gZALECANE WARUNKI PRZEC
SKŁADNIKI ocet jabłkowy niefiltrowany* (* z upraw biodynamicznych)OPISOcet nie z koncentratu, niepasteryzowany. Kwasowość: 5 %. Przed spożyciem wstrząsnąć.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 75 kJ / 18 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy nasycone: 0,02 g Węglowodany: 0,4 g w tym cukry: 0,1 g Białko: 0,1 g Sól: 0,005 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI Olej z nasion wiesiołka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOlej tłoczony na zimno z nasion wiesiołka dwuletniego pochodzących z polskich ekologicznych gospodarstw rolnych. Olej można dodawać do różnych potraw lub spożywać sam. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna - 3660 kJ / 967 kcal Tłuszcz - 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 61 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIoliwa z oliwek extra virgin łagodna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna - 3367 kJ/819 kcal Tłuszcz - 91 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 16 g Witamina E - 30 mg (250% dziennej referencyjnej wartości spożycia) Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli
SKŁADNIKI olej z nasion czarnuszki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOlej z nasion czarnuszki tradycyjnie używany jest do przygotowywania past orientalnych oraz chlebów pita. Ma pieprzny, trochę ostry smak, podobny do oleju SEZAMowego. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do podpłomyków oraz dań z ciecierzycą, serem lub fasolą.ZALECANE SPOŻYCIEMożesz spożywać olej w czystej postaci (lub w połączeniu z miodem) – taka kuracja nie powinna jednak przekraczać 12-16 tygodni i nie jest polecana k
SKŁADNIKIkokos* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Olej jest stabilny termicznie, może być stosowany do gotowania i pieczenia.Tłoczony na zimno. 225 ml = ok. 208 gWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal Tłuszcz: 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 92,9 g jednonienasycone: 5,9 g wielonienasycone: 1,2 g Weglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem.
SKŁADNIKI krwawnik kwiat*, dziurawiec kwiat*, oregano kwiat*, macierzanka kwiat* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną wiązkę ziół na patyku zalać wrzątkiem (0,3 – 0,5l) i pozostawić do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIekologiczna mąka kukurydziana 100 %. OPIS Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1476 kJ/350 kcalTłuszcz 5,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 gWęglowodany 66 gw tym cukry 2,9 gBłonnik 8,6
SKŁADNIKIMaltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus acidophilus (2szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium infantisOPISZakwasek Imu-JOGURT to starter do domowego przygotowania jogurtu zawierający probiotyczne szczepy kultur bakterii m.in. Bifidobacterium Lactis oraz Lactobacillus acidophilus. Ze względu na swoje właściwości szczepy te są częstym składnikiem produktów