Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKI miód z kolendry* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Włoski miód z kolendry Alce Nero jest łagodny w smaku z nutą karmelu. Jest dobry do słodzenia oraz do przyrządzania deserów. Produkt nieodpowiedni dla dzieci poniżej 12 miesiąca życia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1408 kJ / 331 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 82,5 g w tym cukry - 82,5 g Błonnik - 0 g Białko - 0,3 g Sól - 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w s
SKŁADNIKIpomidory bez skórki* 64 %, sok pomidorowy* 36 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPomidory w sosie własnym, bez skóry, w całości.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 96 kJ / 23 kcal Tłuszcz: 0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 3,0 gw tym cukry: 3,0 g Białko: 1,2 gSól: < 0,1 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIekologiczne śliwki bez pestek suszone 100 %. OPIS Ekologiczne śliwki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Na suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu. Uwaga: śliwki sporadycznie mogą zawierać pestki, bądź ich fragmenty. WARTOŚ
SKŁADNIKIgryka ekspandowana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczna gryka ekspandowana to znakomita przekąska, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Doskonale sprawdza się jako dodatek do jogurtów, musli, sałatek, wypieków oraz deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1573 kJ / 371 kcalTłuszcz - 1,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 gWęglowodany - 82 g w tym cukry - 0,6 gBiałko - 6,6 gSól - 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym mi
Produkt sprzedawany na kilogramy.Opakowanie: karton/skrzynka.Podana cena za jeden kilogram.Zalecane przechowywanie w temperaturze od +12deg;C do +14deg;CCeny świeżych warzyw i owoców zmieniamy w każdy piątek rano.
SKŁADNIKIkasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min
SKŁADNIKIekologiczna kasza gryczana palona 100 %.OPISEkologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1517 kJ/358 kcalTłuszcz 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 69 gw tym cukry 1,1 gBłonn
SKŁADNIKIkasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1514 kJ / 358 kcalTłuszcz - 3,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone
SKŁADNIKIkawa instant liofilizowana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SZCZEGÓŁY: Proces odkofeinowania odbywa się bez użycia chemikaliów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 czubatą łyżeczkę kawy zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą (80deg;C) i wymieszać.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIkawa palona ziarnista Arabica* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKawa nadaje się do każdego typu ekspresu do kawy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce.
SKŁADNIKI 1. Pokrywka (gwarantuje stabilny, wilgotny klimat, także przy wahaniach temperatury) 2. Szalki do kiełkowania (trzy duże szalki. Można w nich poddać kiełkowaniu jednoczesnie trzy różne gatunki nasion albo kontynuować zbiory poprzez stopniowe wysiewanie nasion) 3. Syfony odpływowe (zapewniają równomierny odpływ wody oraz regulują wilgotność) 4. Wentylatory (w pokrywie i w poszczególnych szalkach przeznaczonyc do procesów kiełkowania umieszczono trzy wentylatory. Służą one do odprowadzania gaz
SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 545 kJ / 128kcal Tłuszcz - 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 23,10 g w tym cukry - 0 g Białko - 7 g Sól - 0ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKIinulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISInulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów MLECZNYCH, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprz
SKŁADNIKIbanany* (70 %), olej kokosowy* (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSuszone, pyszne i chrupiące plasterki banana są doskonałym zamiennikiem dla konwencjonalnych słodyczy oraz tradycyjnych chipsów. Znakomicie smakują jako samodzielna, słodka przekąska, jak również w musli i płatkach śniadaniowych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2418 kJ / 581 kcal Tłuszcz - 37 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 32 g Węglowodany - 55 g, w tym cukry - 6,0 g Białko - 2,0 g Sól - 0,06
SKŁADNIKIMIGDAŁY* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne MIGDAŁY to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.UWAGAW opakowaniu mogą znajdować się śladowe ilości MIGDAŁÓW gorzkich. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2525 kJ / 612 kcalTłuszcz - 54 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,1 gWęglowodany - 5,4