Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIgoździki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISGoździki to aromatyczna przyprawa używana do mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIolej z nasion konopi włóknistych pozyskiwany innowacyjną metodą tłoczenia. Zawartość składników w 3 kroplach (1 porcja)Fitosubstancje pozyskane z oleju konopi włóknistych (Cannabis sativa L.) - 7,5 mgOPISZawartość opakowania to około 400 kropli.Każda kropla zawiera ok. 2,5 mg odżywczych fitosubstancji naturalnie występujących w konopiach włóknistych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 3478 kJ/830 kcal Tłuszcz: 94 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g Węglowodany: 0 g w tym cukry
SKŁADNIKIagawa w proszku* (58 %), proszek kokosowy*, daktyle w proszku* (11 %), białko słonecznika*, guma arabska (błonnik z akacji)*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISŹródło naturalnego błonnika pokarmowego, bez cukru rafinowanego. Naturalnie słodzony agawą i daktylami. Nie zawiera tłuszczu pochodzenia zwierzęcego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1694 kJ/406 kcalTłuszcz: 11 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 gWęglowodany: 71 gw tym cukry: 67 g
SKŁADNIKIcrunchy OWSIANE* [płatki OWSIANE* 50 %, cukier buraczany*, olej słonecznikowy*, grubo mielony OWIES pełnoziarnisty* (5 %), wiórki kokosowe* (2 %), chrupki ryżowe* (mąka ryżowa*, słód JĘCZMIENNY*, sól morska), miód*, sól morska], ORZECHY* 9 % (ORZECHY LASKOWE*, MIGDAŁY cięte*), płatki kukurydziane* (kukurydza*, substancja przeciwzbrylająca: lecytyny (ze słonecznika*)), pestki słonecznika*, pestki dyni*, prażone chipsy kokosowe* (2 %).(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWyjątkowo pyszne i mocn
SKŁADNIKIprażone ORZECHY LASKOWE* (37 %), olej kokosowy*, substancja słodząca: erytrytol* (15 %), daktyle w proszku*, kakao w proszku* (8 %), tłuszcz kakaowy* (6 %), mąka kokosowa*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISZawiera substancję słodzącą. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.Świetnie pasuje do klasycznego chleba i bułek oraz do wafli ryżowych i chrupkiego pieczywa.WART
SKŁADNIKImąka z sorgo* (22 %), mąka PSZENNA pełnoziarnista* (17,5 %), dropsy czekoladowe* (15 %) [cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)], cukier trzcinowy*, oliwa z oliwek extra virgin* (14,5 %), mąka jaglana* (11 %), pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH*, ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO*, substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu), sól, ekstrakt z oliwek*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOpakowanie zawiera około 31 sztuk ciastek. Źródło fosforu
SKŁADNIKImango suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.Ekologiczne mango suszone to owoc tropikalny, który charakteryzuje się wyjątkowym aromatem. To zarówno pożywna przekąska, jak również świetny dodatek do różnych potraw np. do porannej owsianki lub innych kasz, kompotów, deserów, sałatek, ciast, powideł oraz do nadziewania mięs.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1250 kJ / 296 kcalTłuszcz - 2,2 gw tym kwasy tłuszczowe n
OPISKubek termiczny ze stali nierdzewnej 304Pojemność 420 mlDzięki podwójnej ściance utrzymuje ciepłą lub zimną temperaturę napoju do 12 godzin Idealny w podróżyZalecane mycie ręczneNie nadaje się do używania w kuchence mikrofalowejSzczelne zamknięcie dzięki opatentowanej pokrywie z zamknięciem magnetycznym
SKŁADNIKImąka MIGDAŁOWA, pestki słonecznika, siemię lniane brązowe, nasiona chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), ORZECHY WŁOSKIE 13 %, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól kłodawska.OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi. Idealna dla osób na diecie ketogenicznej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza2. Wsyp mieszankę do miski3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek5.
SKŁADNIKImąka MIGDAŁOWA, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól himalajska.OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza2. Wsyp mieszankę do miski3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek5. Wsadź do piekarnika na 80 minut6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zwiniety w
SKŁADNIKIcukier puder*, skrobia ziemniaczana*, substancja zagęszczająca: guma arabska*, cukier klonowy*, płatki ziemniaczane*, substancja zagęszczająca: guma guar*; inulina*, białko ryżowe*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISIdealny do deserów warstwowych, ciast, kawy lub ze świeżymi owocami. Szczególnie smaczny z posypką krokant, marcepanem, musem migdałowym i orzechami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANa jedną porcję gotowej wegańskiej bitej śmietany potrzebne jest: 125 ml zimnego napoju sojowego + 27 g
SKŁADNIKImąka MIGDAŁOWA, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.OPISOpakowanie wystarcza na 35 ciastek maślanych.Zawiera substancję słodzącą.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Przesyp mieszankę do miski2. Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach5. Ciastka u
SKŁADNIKI mąka MIGDAŁOWA, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól kłodawska, drożdże.OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku bułek. Opakowanie wystarcza na około 9 bułek. Idealna w diecie ketogenicznej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Zawartość torebki wsyp do miski2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej wody (max. 40 stopni Celsjusza). Starannie wyrób ciasto3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30 - 40 stopni Celsjusza) na około 60 min. do wyrośnięcia4. Po tym cza
SKŁADNIKI pasta MIGDAŁOWA 59,3 %, czekolada gorzka 40,2 % [miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol 29,5 %, glikozydy stewiolowe 0,027 %), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator: lecytyny (z SOI), aromat waniliowy, naturalne aromaty. Masa kakaowa min. 60 %. OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancje słodzące. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2393 kJ/572 kcal Tłuszcz: 47 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g Węglowoda
SKŁADNIKIpapryka czerwona słodka mielona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPapryka słodka mielona może być używana w kuchni wszechstronnie – do potraw mięsnych, twarogów, wędlin, sałatek, sosów, potraw z RYB, ryżu i drobiu. Posiada wyrazisty, a jednocześnie przyjemnie słodki smak. Nadaje potrawom wyśmienity aromat, a także piękną i intensywną barwę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.