Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKIwoda, herbata czarna*, herbata zielona*, cukier trzcinowy*, zagęszczony sok jabłkowy* 20 %, naturalny aromat winogrona, żywe kultury kombuchy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISZrodzona z pasji do naturalnych fermentów, zbliża klasyczną kombuchę do świata win naturalnych, tworząc wyrafinowane i złożone doznania smakowe.W naszej limitowanej wersji najbardziej drogocenne są drożdże, które odpowiadają za powstawanie charakterystycznych bukietów zapachowych. Dlatego jesteśmy pewni, że nasz napó
SKŁADNIKIwoda, herbata czarna*, herbata zielona*, cukier trzcinowy*, zagęszczony sok jabłkowy* 20 %, naturalny aromat czekolady, naturalny aromat winogrona, żywe kultury kombuchy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISZrodzona z pasji do naturalnych fermentów, zbliża klasyczną kombuchę do świata win naturalnych, tworząc wyrafinowane i złożone doznania smakowe.W naszej limitowanej wersji najbardziej drogocenne są drożdże, które odpowiadają za powstawanie charakterystycznych bukietów zapachowych. Dlatego
SKŁADNIKInasiona konopi niełuskane* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISNasiona konopi siewnych niełuskane można spożywać po zmieleniu (warto wcześniej uprażyć je na patelni) jako składnik sałatek, musli, koktajli lub dodatek do wypieków.Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1906 kJ/461 kcalTłuszcz: 31 gw tym kwasy nasycone: 3,6 gWęglowodany: 1,9 gw tym cukry: 1,7 gBłonnik: 28 gBiałko: 30 gSól:
OPISekologiczne nasiona słonecznika (Helianthus Annuus)SPOSÓB UŻYCIANasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miej
SKŁADNIKIekologiczne nasiona rzodkwi Daikonm(Raphanus Sativus)SPOSÓB UŻYCIANasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym
SKŁADNIKIekologiczne nasiona lucerny (Medicago Sativa)SPOSÓB UŻYCIANasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKIekologiczne nasiona fasoli mung (Vigna Radiata)SPOSÓB UŻYCIANasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miej
SKŁADNIKIekologiczne nasiona brokuła Raab (Brassica Oleracea ver. Italica)SPOSÓB UŻYCIANasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od wyhodowania. Przechowywać w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w such
SKŁADNIKIoliwa z oliwek extra virgin*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.Pozyskiwane są metodą wirowania na zimno.Oliwki ARBEQUINA to odmiana pochodząca z Katalonii charakteryzująca się najniższą kwasowością spośród innych gatunków oliwek. Oliwa ta jest zalecana osobom szukającym delikatnej w smaku oliwy z oliwek najwyższej jakości
SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1508 kJ / 356 kcalTłuszcz - 2,5 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 gWęglowodany - 74 g,w tym cukry - 0,9 gBiałko - 7,9 gSól - 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w su
SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, kropelki z czekolady* (7 %) [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI)], skrobia z tapioki*, len mielony*, kakao w proszku*, bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska różowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna mieszanka do przygotowania muffinek z czekol
SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, woda, ekstrakt z suszonego liścia babki lancetowatej* (4,1 %), ekstrakt z suszonych owoców róży* (3,96 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, koncentrat soku cytrynowego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)Zawartość ekstraktu z liścia babki lancetowatej: 820 mg, zawartość ekstraktu z suszonych owoców dzikiej róży: 792 mg w maksymalnej dziennej dawce 20 ml.OPISSuplement diety. Syrop dla dzieci od 12 miesiąca życia. Babka lancetowata i dzika róża wspomagają zdrowie układu o
SKŁADNIKI czekolada mleczna* 41 % (cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO w proszku pełnotłuste*, miazga kakaowa*, wanilia sproszkowana*), skrobia kukurydziana*, skrobia z tapioki*, mąka kukurydziana*, margaryna (MASŁO shea*, olej słonecznikowy*, woda, sól, koncentrat soku z cytryny*), syrop glukozowy*, substancja zagęszczająca: guma guar*, sól morska, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), substancja spulchniająca: węglany amonu, węglany sodu. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
SKŁADNIKIkapusta biała*, marchew*, kłodawska sól kamienna niejodowana (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Produkt wytwarzany tradycyjnie, niepasteryzowany z naturalnie występującymi kulturami bakterii kwasu mlekowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 46,7 kJ/ 11 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
SKŁADNIKIcukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*, nieprażone ziarno kakaowca*, MIGDAŁY*, sproszkowany miąższ kokosowy*, wanilia Bourbon*, suszone truskawki* 12 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej min. 47 %.OPISKompostowalne opakowanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 2581 kJ/622 kcalTłuszcz: 50 gw tym kwasy nasycone: 27 gWęglowodany: 36 gw tym cukry: 36 gBłonnik: 5,0 gBiałko: 6,0 gSól: 0,1 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać inne ORZECHY.ZALECANE WARUNKI PRZECHO