Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1445 kJ / 344 kcal Tłuszcz - 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g Węglowodany - 68 g w tym cukry – 2,2 g Błonnik - 4,0 g Białko - 12 g Sól - 0 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać inne ZB
SKŁADNIKImak niebieski* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, tortów, makówek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami, a także stanowi podstawę bożonarodzeniowej kutii.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:Wartość energetyczna - 2133 kJ / 517 kcalTłuszcz - 42 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,9 gWęglowod
SKŁADNIKIwoda, GORCZYCA*, ocet brandy*, sól, sok z cytryny z koncentratu soku z cytryny*, kurkuma*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISIdealny dodatek do gotowania i grillowania. Doskonały do dressingów, chutney, majonezu i nie tylko. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 357 kJ/86 kcalTłuszcz: 5,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 gWęglowodany: 1,6 gw tym cukry: 1,1 gBłonnik: 3,9 gBiałko: 5,0 gSól: 2,3 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w temperaturze 6 - 8 C.
SKŁADNIKIsyrop kukurydziany*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat malinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne lizaki z syropu kukurydzianego. Produkt wegetariański.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1659kJ / 390kcal Tłuszcz: 0 g; w tym kwasy nasycone: 0 g; Węglowodany: 97,6 g; w tym cukry: 57,7 g; Białko: 0 g; Sól: 0 g.ZALECANE MIEJSCE PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnymmiejscu
SKŁADNIKI przecier brzoskwiniowy* (50 %) (brzoskwinie*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), woda, cukier trzcinowy*, sok z cytryny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem wstrząsnąć. Zawartość przecieru owocowego minimum 50 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna - 248 kJ/59 kcal Tłuszcz - 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 14 g w tym cukry - 12 g Błonnik - 0,4 gBiałko - 0,4 g Sól - 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przec
SKŁADNIKIekologiczna kawa arabica 100% palona tradycyjnymi metodami SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do filiżanki wsypać 8-10 g kawy i zalać wrzącą wodąZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać kawę szczelnie zamkniętą w dolnej części lodówki
SKŁADNIKI woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ekologiczne)OPISSos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji PSZENICY. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
SKŁADNIKIekologiczny groch żółty 100 %.OPISEkologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energ
SKŁADNIKIpomidory* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem wstrząsnąć.OPISEkologiczny sos z zagęszczonych pomidorów. Wyśmienicie smakuje z włoskim, ekologicznym makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 141 kJ / 33 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowoda
SKŁADNIKIjabłko*, siemię lniane*, burak*, cukinia*, czosnek*, imbir*, sól morska, kminek*, kolendra*, pieprz czarny* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS4 sztuki w opakowaniu. Można podgrzewać.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1770 kJ / 422,76 kcalTłuszcz: 23,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2 gWęglowodany: 29,8 gw tym cukry: 29 gBiałko: 11,9 gSól: 0,53 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać SELER.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIOliwki zielone*, woda, sól, kwas: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 431 kJ / 105 kcal Tłuszcz - 9,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,8 g Węglowodany - 1,0 g w tym cukry - 0,5 g Białko - 1,0 g Sól - 2,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
SKŁADNIKI herbata czarna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIchili mielone* (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak* (*certyfikowany składnikekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcalTłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.