Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!
MV Pakka Satake Nóż Nakiri 16 cm pecjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wa
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż szefa 18cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2Rękojeść - pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 32,5 cmDługość ost
Komplet 5 noży w białym bloku GKB-52CW | Global Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok w kształcie żaglowca wykonano ze stali nierdzewnej, zdobionej charakterystycznymi kropkami. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Blok posiada 10 otworów różnej wielkości, na 9 noży oraz pręt ostrzący lub nożyczki, co pozwala stworzyć komplet wedle własnego uznania. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się res
Satake Cutlery Mfg Katsu Nóż do pieczywa 20 cm Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - drewno pakkaTwardość - 56-58 HRCDługość całkowita - 33,2 cmDługość ostrza - 20,0 cmSzerokość klingi
Satake Cutlery Mfg Unique AUS-8 Nóż Santoku 17 cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Dane techniczne: Ostrza - nierdzewna stal AU
Satake Cutlery Mfg Misaki Zestaw 2 noży w drewnianym pudełku Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Dane techniczne Nóż Nakiri: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - drewno kauczukoweTwardość - 56-58 HRCDługość całkowita - 30,5 cmDługość ostrza - 16,0 cmSzerokość klingi - 4,6 cmGrubość klingi - ok. 1,3 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok.88 g Dane techniczne Nóż Santoku: Ostrze
Satake Cutlery Mfg Misaki Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Dane techniczne Nóż Nakiri: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - drewno kauczukoweTwardość - 56-58 HRCDługość całkowita - 30,5 cmDługość ostrza - 16,0 cmSzerokość klingi - 4,6 cmGrubość klingi - ok. 1,3 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok. 88 g Dane techniczne Nóż Santoku: Ostrz
Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Sashimi 24 cm Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Satake Cuteley Mfg S/D
Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Yanag-Sashimi 21 cm Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Satake Cuteley M
Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Deba 16,5 cm Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie. Satake Cuteley Mfg S/D SK-5, to seria noży dla kon
Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Deba 15 cm Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie. Satake Cuteley Mfg S/D SK-5, to seria noży dla kones
Benriner Super Standard Mandolina do warzyw 95 mm Beige To zaawansowane narzędzie kuchenne, które łączy funkcjonalność z wygodą użytkowania. Oto szczegółowy przegląd jej cech, sposobu użycia oraz zalet: Główne cechy: Większa pojemność robocza: Szerokość robocza 9,5 cm, znacznie większa niż w podstawowych modelach. Regulowana grubość cięcia: Zakres od 0,5 mm do 4 mm, umożliwia uzyskanie nawet przezroczystych plasterków. Fingerguard: Dołączony ochraniacz palców dla zwiększonego bezpieczeństwa. Precy
Benriner Krajalnica spiralna pozioma Green Pozioma krajalnica spiralna do warzyw marki Benriner to narzędzie, które rewolucjonizuje przygotowywanie surówek i sałatek, znane również jako spiralizer lub Turning Slicer. Pozwala na krojenie warzyw i owoców w spiralne paseczki i nitki. W zestawie znajdują się cztery ostrza: jedno proste i trzy ząbkowane (1 mm, 2,5 mm, 4 mm). Funkcje krajalnicy spiralnej poziomej Benriner: Umożliwia łatwe krojenie różnych rodzajów warzyw oraz produkcję makaronów warzywnych
Benriner Premium No.120 Mandolina do warzyw 120 mm White Wykonana w Japonii, to produkt wysokiej jakości, oferujący szereg zalet i funkcji: Główne cechy: Japońska jakość: Doskonała konstrukcja i wykończenie. Antypoślizgowa podstawa: Ułatwia montaż i stabilizuje podczas użytkowania. Regulacja grubości cięcia: Zakres od 0,5 mm do 9 mm. Większy ochraniacz palców (Fingerguard): Zwiększa bezpieczeństwo użytkowania. Zwiększona szerokość robocza: Aż 12 cm. Możliwości: Rozkładana do czyszczenia: Uł
Benriner Premium No.95 Mandolina do warzyw 95 mm White Wykonana w Japonii, to produkt wysokiej jakości, oferujący szereg zalet i funkcji: Główne cechy: Japońska jakość: Doskonała konstrukcja i wykończenie. Antypoślizgowa podstawa: Ułatwia montaż i stabilizuje podczas użytkowania. Regulacja grubości cięcia: Zakres od 0,5 mm do 8 mm. Większy ochraniacz palców (Fingerguard): Zwiększa bezpieczeństwo użytkowania. Zwiększona szerokość robocza: Aż 9,5 cm. Możliwości: Rozkładana do czyszczenia: Uła