Japońskie noże kuchenne - bezpośredni dystrybutor

Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!

idź do sklepu
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Yanagiba 24 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Yanagiba 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewnej stali Shirogami#2 okuty żelazemRę

  • Cena: 859.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Deba 18 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Deba 18 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewne

  • Cena: 989.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Yanagiba 21 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Yanagiba 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewnej stali Shirogami#2 okuty żelazemRę

  • Cena: 759.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Deba 15 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Deba 15 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewne

  • Cena: 729.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Shirogami#2 Nóż Deba 15 cm

Tojiro Shirogami#2 Nóż Deba 15 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewnej

  • Cena: 559.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Shirogami#2 Nóż Deba 16,5 cm

Tojiro Shirogami#2 Nóż Deba 16,5 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewnej

  • Cena: 599.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Deba 16,5 cm

Tojiro Black Hammered Shirogami#2 Nóż Deba 16,5 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewne

  • Cena: 759.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Shirogami#2 Nóż Deba 12 cm

Tojiro Shirogami#2 Nóż Deba 12 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń z rdzewne

  • Cena: 449.00 zł
idź do sklepu
Tojiro MV Nóż do pieczywa 27 cm

Tojiro MV Nóż do pieczywa 27 cm

Wykonany z japońską starannością nóż kuchenny, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż do pieczywa posiada długie ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowaRękojeść - eco wood - tworzywo z mączką drzewnąTwardość - 56-58 HRCDługość całkowita - 39,0 cmDługość rękojeści - 13,0 cmDługość ostrza - 27,0 cmSzerokość klingi - 4,0 cmGrubość klingi na

  • Cena: 359.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm

Tojiro Origami Nóż do steków 10 cm

Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane.  Dane techniczne: Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa Rękojeść: stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa (nóż wykonany z jednego kawałka stali)Twardość: 56-58 HRCDługość całkowita: 23,5 cmDługość rękojeści: 11,5 cmDługość ostrza: 10,0 cmSzerokość klingi: 2,2 cmGrubość klingi na pięcie: 1,5 mmSposób ostrzenia: szlif dwustronnyWaga: ok. 63 g

  • Cena: 299.00 zł
idź do sklepu
Satake Misaki Nóż Deba 16,5 cm

Satake Misaki Nóż Deba 16,5 cm

Satake Misaki Nóż Deba 16,5 cm Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni Dane techni

  • Cena: 139.00 zł
idź do sklepu
Ishimura Pęseta kuchenna 30 cm

Ishimura Pęseta kuchenna 30 cm

Ishimura Pęseta kuchenna 30 cm Pęseta kuchenna o długości 30 cm to niezastąpiony pomocnik w każdej kuchni, idealny do precyzyjnego obracania i podawania delikatnych składników. Wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej, zapewnia trwałość i łatwość w utrzymaniu czystości. Długi i smukły kształt umożliwia łatwe manewrowanie nawet w ciasnych przestrzeniach, a ergonomiczny design zapewnia komfort użytkowania.  Dane techniczne: Materiał - stal nierdzewnaDługość - 30 cmWaga - 85 g

  • Cena: 29.00 zł
idź do sklepu
Ishimura Pęseta kuchenna 20 cm

Ishimura Pęseta kuchenna 20 cm

Ishimura Pęseta kuchenna 20 cm Pęseta kuchenna o długości 20 cm to niezastąpiony pomocnik w każdej kuchni, idealny do precyzyjnego obracania i podawania delikatnych składników. Wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej, zapewnia trwałość i łatwość w utrzymaniu czystości. Długi i smukły kształt umożliwia łatwe manewrowanie nawet w ciasnych przestrzeniach, a ergonomiczny design zapewnia komfort użytkowania.  Dane techniczne: Materiał - stal nierdzewnaDługość - 20 cmWaga - 31 g

  • Cena: 25.00 zł
idź do sklepu
Sakai Takayuki Torba na noże eco skóra - duża

Sakai Takayuki Torba na noże eco skóra - duża

Sakai Takayuki Torba na noże eco skóra - duża Elegancka, torba pozwala bezpiecznie i łatwo transportować noże kuchenne. Doskonale się też sprawdza jako wygodny sposób na przechowywanie noży w miejscu pracy. Torbę wykonano ze skóry, odpornej na przedarcia, który łatwo się czyści za pomocą wody z łagodnym detergentem. Dane techniczne: Wymiary - 550 x 120x140 mm

  • Cena: 329.00 zł
idź do sklepu
Ishimura Szczypce do ości proste 11,5 cm

Ishimura Szczypce do ości proste 11,5 cm

Ishimura Szczypce do ości proste Pozwalają szybko i skutecznie usunąć ości z ryb przed smażeniem czy grillowaniem. Dane techniczne: Materiał - stal nierdzewnaDługość - 11,5 cmSzerokość - 2,8 mmWaga - 27 g

  • Cena: 29.00 zł
idź do sklepu