Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!
Nóż kuchenny szefa kuchni 24cm | Global G-16 Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas rozmaitych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Szerokie, cienkie ostrze szybko i dokładnie kroi większe produkty, np. warzywa dyniowate czy arbuzy, co pozwala zaoszczędzić cenny czas. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element wyposażenia w każdej kuchni. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwa
Nóż kuchenny szefa kuchni 20 cm | Global G-2 Bestsellerowy, wielokrotnie nagradzany nóż kuchenny, przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardo
Nóż kuchenny uniwersalny 11 cm | Global GS-36 Niewielki, wszechstronny nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze, połączone z pełnowymiarową rękojeścią pozwala skutecznie kontrolować ruchy, a dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie wkładając w tę czynność wiele wysiłku. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość –
Nóż kuchenny uniwersalny 15 cm | Global GSF-24 Średniej wielkości, poręczny nóż, który świetnie się nadaje do krojenia różnych produktów, a także do obierania owoców lub warzyw. Dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie odczuwając przy tym znużenia. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowaTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita – 26,5 cmDługość ostrza – 15 cmSzerokość klingi – 2,5 cmGrubość klingi – 2 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny
Bisbell ochraniacze na ostrze 2szt małe Magnetyczne ochraniacze na ostrza noży kuchennych - również ceramiczne. Doskonale chronią klingi naszych noży zarówno przed dziećmi jak i uszkodzeniami fizycznymi, np. podczas upadku. Idealne do przechowywania noży w szufladzie. W przypadku ceramicznych kling zaleca się, aby ochraniacz był szerszy od noża. W zestawie znajdują się 2 szt. szary i purpurowy o szerokości 25mm każdy.
Bisbell Listwa Magnetyczna Soft Touch Czarna 34 cm Przechowywanie noży kuchennych na listwie magnetycznej firmy Bisbell to idealne rozwiązanie dla niewielkich kuchni, a łatwy do niej dostęp ułatwi przygotowywanie posiłków. Znakomita wentylacji ułatwi przechowywanie nawet najbardziej wymagających noży kuchennych, a ich identyfikacja nie będzie już sprawiać problemów. Listwa magnetyczna o długości 34 cm pomieści do 5 noży, a gumowa powłoka skutecznie uchroni je przed zarysowaniami. Listwa mocowana jest za
Bisbell Listwa Magnetyczna Bisichef Czarna 35 cm Przechowywanie noży kuchennych na listwie magnetycznej firmy Bisbell to idealne rozwiązanie dla niewielkich kuchni, a łatwy do niej dostęp ułatwi przygotowywanie posiłków. Znakomita wentylacji ułatwi przechowywanie nawet najbardziej wymagających noży kuchennych, a ich identyfikacja nie będzie już sprawiać problemów. Listwa magnetyczna o długości 35 cm pomieści do 5 noży, a magnetyczne szyny sprawiają, że utrzyma nawet najcięższe przedmioty. Należy jednak z
Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 34,7 cmDługość ostrza - 2
Zestaw 3 profesjonalnych noży Tojiro DP3 Uniwersalny zestaw trzech profesjonalnych noży Tojiro DP, zapakowanych w czarne, drewniane pudełko: Nóż do obierania, 3 warstwy stali, długość ostrza 9cm Nóż uniwersalny, 3 warstwy stali, długość ostrza 15cm Nóż szefa kuchni, 3 warstwy stali, długość ostrza 21cm
Tojiro Classic VG-10 Nóż do pieczywa 21,5 cm Wykonany z japońską starannością nóż kuchenny, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż do pieczywa posiada długie ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 35 cmDługość ostrza - 21,5 cmSzerokość klingi - 3,3 cmGrubość klingi - ok. 2,4 mmWaga - ok. 180 g
Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 36,2 cmDługość ostrza - 24 cmSzerokość klingi - 4,9 cm
Tojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 25,7 cmDługość ostrza - 15 cmSzerokość klingi - 2,7 cmGrubość klingi - ok. 1,8
Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 34 cmDługość ostrza - 21 cmSzerokość klingi - 4,4 cmGr
Tojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 9cm Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 21 cmDługość ostrza - 9 cmSzerokość klingi - 2,3 cmGrubość klingi - ok. 1,8 mmWaga - ok. 50 g
Nóż kuchenny Nakiri Tojiro Flash 18 cm Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 31,4 cmDługość ostrza - 18 cmSze