Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!
Takeshi Saji BTQ R-2 Black Nóż Bunka 17 cm Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa. Dane techniczne: Ostrze – rdzeń ze stali proszkowej R-2 okuty stalą nierdzewnąRękojeść – niebieski turkus ze stalowym bolsterem wykończonym na wysoki połyskTwardość – 62-63 HRCDługość całkowita – 30,3 cmDługość ostrza – 17,0 cmSzerokość kli
Takeshi Saji BTQ R-2 Black Nóż Szefa kuchni 18 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Dane techniczne: Ostrze – rdzeń ze stali proszkowej R-2 okuty stalą nierdzewnąRękojeść – niebieski turkus ze stalowym bolsterem wykończonym na wysoki połyskTwardość – 62-63 HRCDł
Takeshi Saji BTQ R-2 Black Nóż Szefa kuchni 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Dane techniczne: Ostrze – rdzeń ze stali proszkowej R-2 okuty stalą nierdzewnąRękojeść – niebieski turkus ze stalowym bolsterem wykończonym na wysoki połyskTwardość – 62-63 HRCDł
Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Kengata 19 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnejRękojeść - tworzywo absDługość całkowita 36,0 cmDługość rękojeści -
Global 3 fazowa ceramiczna ostrzałka wodna stalowo-czarna Trzyfazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe. Dane techniczne: Wymiar - 26 x 7,9 x 6 cmWaga -
Zestaw noży do steków dla 4 osób z bazą | Global Dock Steak Set Ekskluzywny komplet do serwowania steków w postaci czterech widelców i czterech noży, które stanowią estetyczną i funkcjonalną całość. Noże wykonano z solidnej stali kutej, a na ostrzach umieszczono specjalne mikroząbki, które tną mięso gładko i bezboleśnie. Zęby widelców są na tyle ostre i długie, żeby poradzić sobie nawet z bardzo grubymi stekami. Każdy miłośnik mięs smażonych lub pieczonych doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak wiele
Global 3 fazowa ceramiczna ostrzałka wodna czarno-biała Trzyfazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe. Dane techniczne: Wymiar - 26 x 7,9 x 6 cmWaga - 20
Nóż Santoku 13 cm żłobiony | Global GS-90 Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowaTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita
Nóż Mini Santoku 11 cm żłobiony | Global GS-5Nóż do sera 10,5 cm | Global GS-95 Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski. Dane techniczne: O
Zestaw 5 noży z bazą | Global Dock Set A Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej, świetnie wypełni każdą kuchnie zapewniając wszystkie potrzebne noże do codziennej pracy. W skład zestawu wchodzi: - Nóż szefa kuchni 20 cm (G-2) - Nóż do pieczywa 22 cm (G-9) - Nóż do warzyw 14 cm (GS-5) - Nóż uniwersalny elastyczny 15 cm (GS-11) - Nóż Santoku 13 cm (GS-35) Dane techniczne: Wymiar podstawy - 49,5x20x5,8 cm
Zestaw 5 noży z bazą | Global Dock Set B Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej, świetnie wypełni każdą kuchnie zapewniając wszystkie potrzebne noże do codziennej pracy. W skład zestawu wchodzi: - Nóż do porcjowania 22 cm (G-8) - Nóż Szefa kuchni 20 cm (G-77)- Nóż do wykrawania 16 cm (G-21)- Nóż do bułek 16 cm (GS-61)- Nóż do obierania 10 cm (GS-7) Dane techniczne: Wymiar podstawy - 49,5x20x5,8 cm
Kanetsune 900 VG-10 Nóż Szefa kuchni 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta 16 warstwami staliRękojeść - drewno mahońTwardość - 60-61 HRCDługość całkowita - 33,5 cmDługość ost
Nóż uniwersalny 10 cm | Global G-105 Wszechstronny nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeśćpozwala skutecznie kontrolować nóż. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowaTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita – 23,4 cmDługość rękojeści - 11,5 cmDługość ostrza – 10,
Nóż Kiritsuke 24 cm | Global G-106 Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowaTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita –36,5 cmDługość rękojeści
Nóż Mini Santoku 11 cm żłobiony | Global GS-57 Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowaTwardość – 56-58 HRCDługość całko