Witajcie w sklepie Kwasiora ! Cuda żem widział ale co najlepsze zachowałem dla Was !
Nasz narodowy smakołyk, tradycyjny dodatek do …prawie wszystkiego! Ogórki kiszone są świetne do gulaszu, pieczeni, sałatek, kanapek, przekąsek, koreczków. Najzdrowsze, małe, zielone ogóreczki upchane w słoikach z ząbkiem czosnku i wodą z solą, resztę już robi sama natura. Najprostszy skład, który jest tajemnicą genialnego smaku. Składniki: ogórki kiszone, woda, sól, czosnek.
Stary, rodzinny przepis na wyjątkowe ogórki w zalewie czosnkowo-koperkowej. Wyraźny, dość pikantny smak czosnku i zniewalający, intensywny aromat świeżego kopru. Świetnie smakują do przystawek, sałatek, obiadu, podkręcą smak kanapki. Uhonorowana urzędowym certyfikatem Jakość Tradycja, który jest nadawany przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego wyłącznie produktom o udokumentowanej 50-letniej tradycji wytwarzania oraz sprawdzonych źródeł pochodzenia. Składniki: ogórki (49%), woda, ocet spirytu
Kiszona tak, jak w wielu polskich domach – szatkowana, posolona i pomieszana ze startą marchewką. Bez octu, bez pośpiechu. Tradycyjnie najlepsza. Świetna jako surówka do obiadu, farsz do pierogów czy krokietów, idealna do kapuśniaku. Składniki: kapusta kiszona (57%), woda, marchew (2%), sól. Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy.
Unikalna na rynku kapusta kiszona z dodatkiem prawdziwych leśnych grzybów, takich jak borowiki, podgrzybki i koźlarze. Zbierane w czystych lasach Załęczańskiego Parku Krajobrazowego. Jest już gotowa, by stać się sałatką obiadową. Wystarczy ją krótko podgotować i już jest gotowy farsz do pierogów, krokietów, kapuśniaczków czy drożdżowych bułeczek. Świetna do obiadu, pieczonego mięsa, gorących zup. Obowiązkowa na tradycyjnym, wigilijnym stole. Najwyższa jakość i udokumentowana rodzinna receptura zostały
Czerwona kapusta w zalewie – najbardziej znana na Śląsku, nazywana tam modrą. Przygotowana dokładnie tak, jak robiła to każda porządna śląska gospodyni. Cudnie chrupka i słodko-kwaśna w smaku. Szybko, łatwo i przepysznie – Modro Kapusta nie potrzebuje już doprawiania, wystarczy lekko odsączyć i przełożyć do salaterki lub … prosto do hamburgera! Gotowe! Składniki: kapusta czerwona (52%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, przyprawy. Może zawierać żyto, gorczycę oraz migdały.
Świeży, skoncentrowany sok z buraków ćwikłowych, nieco tylko doprawiony do smaku. Baza do domowego, prawdziwego czerwonego barszczu. Aż trzy czwarte składu to sok z buraków, a to o wiele więcej niż w podobnych produktach. To łatwy sposób na klasyczny czysty czerwony barszcz, pięknym kolorze, smaku i aromacie, ale tez wyjściowa baza do wielu wariacji kulinarnych jak np. pierogi. Składniki: zagęszczony sok z buraka ćwikłowego (75%), woda, sól, przyprawy
Naturalny syrop z cierpkiej, aromatycznej pigwy. Ulubiony dodatek do zimowej herbaty, ale świetnie pasuje także do deserów, naleśników czy ciast. Wypróbuj i odkryj nowe lądy w Twojej kuchni. Składniki: sok wyciśnięty z pigwowca (50%), cukier (50%). Do wyprodukowania 100 g naszego syropu zużywamy nie mniej niż 70 g pigwowca.
Syrop Malinowe Tango zawiera tylko zebrane na słońcu maliny zasypane cukrem, wywar z kwiatów czarnego bzu i nic więcej. Tak jak kiedyś. Maliny pochodzą od lokalnych dostawców. Z kolei kwiaty czarnego bzu zbierane są w odpowiednim momencie, aby wydobyć ich cały aromat. Syrop malinowy z kwiatem czarnego bzu to idealny dodatek do wielu napojów. Zarówno do wody jak i herbaty czy naparów ziołowych. Syrop owocowy jest świetnym rozwiązaniem, gdy chcesz zmienić smak ulubionych napojów. Wystarczy kilka kropel, ab
Nazywany w polskiej tradycji “majowym miodkiem”. Kwiaty mniszka lekarskiego zbierane są tylko w pogodny dzień między 10.00 a 15.00 i jeszcze tego samego dnia zamieniane w aromatyczny wywar. Ściśle według starej lokalnej receptury, by wydobyć najlepszy smak Charakterystyczny w smaku, złocisty syrop, któremu w medycynie ludowej przypisuje się wiele właściwości zdrowotnych. Oryginalny kwiatowo-ziołowy smak i aromat. Naturalnie mętny, bez konserwantów, barwników itp. Prawdziwy dar natury. Składniki: cukie
Rozgrzewający, aromatyczny imbir, pachnący, naturalny miód i kwaśna cytryna. Świeżo krojony plaster imbiru oddaje swoje walory smakowe, które przenikają smak cytryny i syropu. Kubek gorącej herbaty z takim dodatkiem to najlepszy przyjaciel na chłodne dni i pluchę. Dodaj je tak jak lubisz- do herbaty, soku, deseru, ciasta, grzanego piwa lub wina. Składniki: cytryny (45%), cukier, woda, korzeń imbiru (5%), miód wielokwiatowy (3%).
Smakowy przebój Ogródka Dziadunia, który wiele ułatwi w Twojej kuchni! Sos, z którym możesz rozwinąć kulinarne fantazje, bo jego smak pochodzi z warzyw, nie z past, proszków i zamienników. Ognisty Duet – ostry sos paprykowo-pomidorowy, z naturalnymi przyprawami, możesz łatwo zmienić go w pyszny sos do makaronu, zapiekanki, warzyw czy kiełbasek z grilla – co chcesz! Składniki: papryka (60%), przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (12%), miód wielokwiatowy, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, czosnek, s
Super ostry ketchup dla miłośników pikanterii! Mocno pomidorowy smak, podkręcony ostrością chili, czosnku i cebuli. Wyłącznie naturalne warzywa i przyprawy. Nic więcej. Palący – tak jak lubisz! Świetnie podkreśla smak wędliny, zupy, sosu, czy pieczeni. Nada charakter także zapiekankom, potrawom z grilla, a nawet zwykłej kanapce. Składniki: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (73%), cebula, cukier, ocet jabłkowy, przyprawy, płatki chili, sól, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g ketchupu zużyto min
Powstaje w Ogródku Dziadunia od ziarenka, zbierana z własnych upraw. Według unikalnej, tradycyjnej receptury wielokrotnie namaczane i mielone są nasiona gorczycy, by wydobyć z nich pełnię ostrego smaku. Musztardę Wąsoską Ostrą szczególnie upodobali sobie koneserzy mocno pikantnych smaków. Zawiera tylko naturalne składniki. Głębia wyrazistego, ostrego smaku, która podkręci Twoje dania. Świetnie komponuje się z wędliną, mięsem, czy grillowanym daniem. Może być bazą sosów, dipów i dressingów. Nada charakter
Ogórki konserwowe w słodkiej zalewie z papryczką chili.
Oferta obejmuje samą przykrywkę pasującą na patelnie żeliwną.