Sklep internetowy z najlepszej jakości bakaliami, przyprawami i innymi produktami spożywczymi !
Sól morska w płatkach MALDON 125g Jest to najwyższej jakości produkt, wyróżniony królewskim odznaczeniem rodziny brytyjskiej, przyznawanym rzemieślnikom i umożliwiającym dostawę towarów na dwór Jej Królewskiej Mości.
Mąka tempura panierka Sempio. Tempura to potrawa kuchni japońskiej, która została zaczerpnięta z portugalskiej sztuki kulinarnej.
Pasta curry Panang 1kg to popularna pasta używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Pasta ma oryginalny i intensywny aromat.
Sos sriracha chilli z kolendrą jest uzupełniony tajską kolendrą. Gównym składnikiem tego sosu jsą papryczki chilli (60%).
Sos sojowy mniej soli Kikkoman to świetne rozwiązanie dla osób, które z powodów zdrowotnych lub przekonań chcą ograniczyć spożywanie soli. Tak jak w przypadku oryginalnego sosu sojowego Kikkoman wyczuwalna jest głębia smaku i aromatu.
Sos sojowy bez glutenu Kikkoman ma wyczuwalną głębie smaku i aromatu, jest przyprawą uniwersalną. Najlepiej dodawać go pod koniec gotowania. Świetnie również komponuje się z sushi, jako składnik marynat do wołowiny, wieprzowiny, drobiu oraz ryb.
Sos sojowy Kikkoman ma wyczuwalną głębie smaku i aromatu, jest przyprawą uniwersalną. Najlepiej dodawać go pod koniec gotowania.
Pasta Curry Zielona to popularna pasta używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Pasta ma oryginalny i intensywny aromat.
Ananas plastry w lekkim syropie świetnie sprawdzi się do deserów jak i do dań nie tylko na słodko.
Przyprawa do ryb. Nasza kompozycja na bazie ziół i przypraw, dzięki której podkreślisz smak każdej ryby - zarówno ryby smażonej, pieczonej jak i grillowanej.
Wodorosty glony wakame cięte są bardzo popularne w kuchni japońskiej. Od wieków używane jako zdrowy dodatek do wielu japońskich zup, sałatek, makaronów i innych dań. Związki zawarte w glonach przyśpieszają przemianę materii oraz wspomagają odchudzanie.
Ostry sos chilli jest idealny do mięs, ryb i owoców morza. Zastosowanie tego sosu jest nieograniczone. Nadaje ostry i wyrazisty smak każdej potrawie, jest świetnym dodatkiem do kanapek, ryżu, mięsa, oraz doskonale sprawdzi się podczas grillowania.
Gołąbki z liści winogron, faszerowane ryżem, zaprawionym oliwa, pieprzem oraz cebulą. Duszone w wywarze z dodatkiem soku z cytryny. Dolmadakia jest to tradycyjna grecka przekąska.
Francusko-włoska odmiana naszych grzybków w occie - można je jeść jako dodatek do mięsa, sosu do spaghetti lub element risotto.
Płatki drożdżowe są doskonałym uzupełnieniem diety wegańskiej i wegetariańskiej. Mogą stanowić dodatek do wielu potraw, jako zagęstnik, przyprawa do zup, sosów, smoothie, past kanapkowych, jako zamiennik sera w daniach wegańskich.