Sklep internetowy z najlepszej jakości bakaliami, przyprawami i innymi produktami spożywczymi !
Cinchiglioni to makaron pochodzący z Campanii. Jest to idealny makaron do napełniania wieloma składnikami oraz do zapiekania. Można podawać go z sosem pesto, sosem serowym, łososiem, grzybami, szynką, bakłażanami, brokułami oraz kiełbasą.
Caserecce to makaron pochodzący z Sycylii, ale jest też typowym makaronem z regionów centralno-południowych Włoch. Ma on kształt wąskiej, skręconej oraz walcowatej rurki. Dobrze komponuje się z ciężkimi sosami, można go również zapiekać w naczyniach żaroodpornych.
Jest to włoski makaron przypominający rurki o średnicy około 3cm. Cannelloni to makaron stworzony idealnie do nadziewania i zapiekania. Tradycyjnie nadziewa się go mięsem, farszem szpinakowym i zapieka pod sosem pomidorowym lub beszamelowym.
Przecier pomidorowy w kartoniku. Produkt otrzymany ze świeżych i aromatycznych pomidorów. Przecieru używa się do przygotowywania zup, sosów do makaronów, pizzy, ryżu i innych dań. Jest jednym z podstawowych produktów kuchni włoskiej.
Są doskonałym dodatkiem do wszelkich deserów, np. ciast czy lodów domowej roboty. Mogą być też zjadane na surowo, ale nie wolno z nimi przesadzać, ponieważ ta odmiana orzechów jest wysokokaloryczna.
Almondek jest świetnym dodatkiem do dań ciepłych, np. naleśników, omletów, racuchów, ciast oraz batonów. Jest również zdrowym zamiennikiem śmietany, masła czy margaryny. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.
Jeden z najbardziej znanych sosów na świecie! Tylko 3 składniki w idealnych i sekretnych proporcjach: papryka tabasco, sól i wysokiej jakości ocet. Wydobywa z potraw ukryte smaki oraz nutkę pikanterii. Wykorzystywany jest do marynowania i przyprawiania potraw.
Najłagodniejsza propozycja z sosów TABASCO®. Dzięki swojej konsystencji i recepturze idealnie sprawdza się w sałatkach i jako przyprawa dań z owoców morza. Świetny do pieczonych dań, sosów z pomidorami, gulaszów, grillowanych warzyw i żółtego sera!
Sos TABASCO® Scorpion powstał z połączenia papryki scorpion zmieszanej z guawą, ananasem i odrobiną sosu TABASCO®. Doskonale zbalansowany – jest zarówno ostry, jak i aromatyczny. Ten wszechstronny sos, głównie wykorzystywany jest do marynowania i przyprawiania potraw.
W kuchni wykorzystuje się je do przyrządzania pesto, sosów do makaronu czy jako składnik sałatek. Stanowią doskonałe połączenie z jagnięciną i łagodnymi serami. Mogą być również dodawane do ciast i deserów.
Spirulina to składnik wielu koktajli, batonów energetycznych i naturalnych suplementów diety. Przyjmowana regularnie może poprawić nasze zdrowie. Głównym jej zadaniem jest uzupełnienie organizmu w składniki odżywcze,oraz wspomaganie oczyszczania organizmu z toskyn.
Orzechy macadamia, ze względu na swój kremowy smak, są często wykorzystywane do wypieków ciast, ciasteczek oraz słodkich kremów. Jednak świetnie komponują się także w sosach z czosnkiem i anchois.
Sriracha jest znany na wszystkich kontynentach świata. Głównym składnikiem tego sosu są zmielone, zielone papryczki chilli. Pięknie komponuje sie z mięsem, owocami morza, sałatkami, zupami, grillem czy pizzy.
Stosowana do znakomitej większości dań, a w szczególności do kimchi. Tym samym gochugaru jest oczywistym wyborem podczas domowego wytwarzania tejże potrawy. Prócz kimchi, gochugaru może nam posłużyć do przyprawienia sushi, potraw z tofu, zup, a nawet deserów.
Płatki drożdżowe są doskonałym uzupełnieniem diety wegańskiej i wegetariańskiej. Mogą stanowić dodatek do wielu potraw, jako zagęstnik, przyprawa do zup, sosów, smoothie, past kanapkowych, jako zamiennik sera w daniach wegańskich.