Sklep internetowy z najlepszej jakości bakaliami, przyprawami i innymi produktami spożywczymi !
Najostrzejszy w rodzinie sosów TABASCO®. Stworzony dla wielbicieli ostrych wrażeń i nie tylko. Jego jamajski styl podkreślają wyczuwalne w smaku: banan, mango oraz papaja. Idealny do cocktaili oraz deserów.
Grzyby mun są podstawowym składnikiem wielu azjatyckich potraw. Można nimi dopełnić różne potrawy duszone i smażone. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami takimi jak - czosnek, chili lub sos sojowy. Można dodać do je zup, by nabrały wyrazistego, pysznego smaku.
Pyszne mandarynki w syropie, która sprawia że owoc po otwarciu jest pyszny i soczysty. Świetnie sprawdzi się do deserów jak i do dań nie tylko na słodko. Idealne jako dodatek do deserów, ciast, lodów, galaretek, ale w również jako słodki składnik do placków.
Kaszę kuskus przyrządza się na parze lub zalewa wrzątkiem i zostawia na kilka minut aby nasiąknął wodą. Dobrze zrobiony kuskus powinien mieć sypką postać. Idealnie komponuje się z baraniną, drobiem, rybami oraz warzywami.
Majeranek dodawany jest przede wszystkim do dań ciężkostrawnych jak zupa grochowa, zupa fasolowa, potrawy strączkowe , tłuste mięsa (baranina, gęsina). Można łączyć go z szałwią, rozmarynem, i tymiankiem. Majeranek to częsty dodatek przy produkcji kiełbas.
Kaszę kuskus przyrządza się na parze lub zalewa wrzątkiem i zostawia na kilka minut aby nasiąknął wodą. Dobrze zrobiony kuskus powinien mieć sypką postać. Idealnie komponuje się z baraniną, drobiem, rybami oraz warzywami.
Niesamowicie pyszne kruche ciasteczka o domowym smaku, które są przygotowane ze słodkiego ciasta. Idealne na śniadanie pełne smaku i energii, do kawy czy herbaty lub jako słodka przekąska.
Teriyaki jest to japońska technika kulinarna polegająca na pieczeniu lub grillowaniu w specjalnej marynacie zwanej tare. Mięso lub ryby podczas pieczenia smaruje się wielokrotnie marynatą w celu uzyskania błyszczącej powierzchni dania, stąd pochodzi nazwa sosu.
Zielony sos pochodzący z Genui we Włoszech, którego głównym składnikiem jest bazylia. Tradycyjnie wytwarzany w marmurowych moździerzach z oliwy z oliwek, bazylii, parmezanu lub innego drobno startego twardego sera. Serwowany do chleba, makaronu, sałaty, itp.
Przygotowane potrawy wraz z naszą przyprawą dodadzą daniom wyrazistego, pysznego smaku oraz zapachu. Nadają się na grilla lub na patelnię, by przygotować pyszną potrawę w zaciszu domowym. Można nią nasmarować mięso przed jak i w trakcie pieczenia.
Fasola mung jest ważnym składnikiem wielu potraw kuchni azjatyckiej. Można spożywać ją w wersji gotowanej oraz surowej tj. po skiełkowaniu (kiełki sojowe). Z fasoli mung wytwarza się makaron nazywany sojowym. Fasola mung jest bogatym źródłem błonnika.
Stanowią wyśmienity dodatek zarówno do dań słodkich, jak i wytrawnych. Co więcej, można z nich przygotować pyszne masło orzechowe. Charakteryzują się słodkim i delikatnym smakiem. Ich spożywanie zapobiega rozwojowi cukrzycy oraz pomogą zrzucić zbędne kilogramy.
Amarantus ma też sporo błonnika, co poprawia trawienie i przyspiesza przemianę materii. Amarantus sprawdza się jako dodatek do ciast i wypieków. Dodatkowo można go ugotować tak jak kaszę i stosować jako dodatek do obiadu, a także składnik sałatek.
Czarny makaron spaghetti z mątwą może być serwowane z pomidorami, zimnymi sosami z warzyw z dodatkiem ziół. Świetnie komponuje się z sosami rybnymi ze skorupiaków i innych owoców morza , z "zielonymi" sosami śmietanowymi, mascarpone czy miękkimi serami.
Hibiskus pije się najczęściej w postaci herbaty lub naparu. Aby wzbogacić smak herbaty z hibiskusa do naparu można dodać odrobinę miodu, soku z malin czy żurawiny lub plasterki cytryny czy pomarańczy.