Sklep internetowy z najlepszej jakości bakaliami, przyprawami i innymi produktami spożywczymi !
Kardamon znany jest głównie jako dodatek do kawy, jednak ma on rozmaite zastosowania. Można dodawać go do potraw mięsnych, ale równie świetnie komponuje się ze smakiem owoców, będzie doskonałym dodatkiem do ciastek, omletów, naleśników czy wypieków świątecznych.
Oregano to bardzo popularna i uniwersalna przyprawa. Dodaje się ją do wielu popularnych dań takich jak pizza, spaghetti z sosem bolognese. Świetnie też nadaje się do podkreślania aromatu zup, potraw wegetariańskich, drobiowych, wołowych i cielęcych.
Te pyszne ciasteczka zostały wymyślone we Włoszech w czasach średniowiecza. Nazwa amaretti pochodzi od głównego składnika z którego wykonane sa ciastka, tj marcepan. Amaretti używane są jako dodatek do tradycyjnych deserów Włoskich.
Curry jest jedną z najpopularniejszych przypraw na świecie, dlatego nie może jej zabraknąć w żadnej kuchni. Można ją zastosować do warzyw, mięsa czy sosów. Curry nadaje potrawom nie tylko wyjątkowy smak, ale także piękną żółtą barwę.
Soczewicę zieloną można używać podczas gotowania pełnych zdrowia zup, jak również przyrządzania bezmięsnych pasztetów. Posiada niski indeks glikemiczny, jest źródłem naturalnego błonnika.
Mleko kokosowe Aroy-D można wykorzystać do deserów, ubić jak śmietanę, użyć jako bazy do lodów, dodać do kawy i owsianki. Perfekcyjnie smakuje z musli, smoothie i dodany do koktajli. Nadaje się też do gulaszu oraz do zagęszczania zup i sosów.
Można je jeść jako oddzielną przekąskę, dodawać do serków, jogurtów. Nadają się do ciast, tart, deserów i innych wypieków. Świetnie komponują się z kanapkami z dodatkiem serów pleśniowych czy szynki parmeńskiej.
Doskonale sprawdzają się jako aromatyczna przyprawa do sałatek, pieczywa, zup, bigosu i wielu innych dań. Można również parzyć z nich herbatkę. Mają właściwości przeciwzapalne oraz przeciwgrzybiczne.
Tempura to potrawa kuchni japońskiej. Tempura jest bardzo delikatnym i cienkim ciastem, które po usmażeniu jest chrupiące i półprzeźroczyste. Nasza panierka to gotowa mieszanka składników potrzebna do przygotowania ciasta do tempury.
Jest to super ostry sos tajski z domieszką liści kaffir. Sięgają po niego znani kucharze z różnych stron świata, aby dodać smaku swoim daniom. Idealnie pasuje do ostrych dań, sałatek i zup.
Świetnie nadaje się do: ciast, wypieków, deserów. Można nim dosłodzić masę do naleśników, użyć jako posypkę. Erytrytol można z powodzeniem dodawać do kawy, herbaty, galaretki, marmolady, dżemów, kompotów, itp. Dodatkowo ma prawie taką samą słodycz jak tradycyjny cukier.
Bruschetta to powszechne pieczywo używane w kuchni neapolitańskiej we Włoszech. Najpopularniejszą formą spożywania jej jest jednak grzanka posmarowana oliwą z oliwek i startym czosnkiem.
Niełuskane nasiona konopi- całe ziarno rośliny Cannabis sativa.
Ser Mozzarella to niedojrzewający ser miękki z rodziny Pasta-filata pochodzący z regionu Battipaglia we Włoszech. Ze względu na swoje walory organoleptyczne, znajduje szerokie zastosowanie w kuchni.
Szynka dojrzewająca prosciutto 500g jest podsuszoną wędliną wieprzową, wytwarzaną w Parmie, która położona jest w północnej części Włoch.