Wegetarianin.pl - W ofercie zdrowa żywność, orientalna, ekologiczna, bezglutenowa, niskobiałkowa, dla diabetyków, soki, syropy, oleje, przyprawy.
Rydz to jeden z najpopularniejszych grzybów występujących w Polsce. W naszej rodzimej kuchni funkcjonuje już od setek lat, a co ciekawe, jest również przysmakiem w Katalonii. Dla nas rydz marynowany ma smak wesołego spotkania towarzyskiego, podczas którego stół wręcz ugina się od smakołyków i specjalności polskiej kuchni. Rydze marynowane polskim przysmakiem Rydz, inaczej mleczaj rydz, najczęściej występuje w sąsiedztwie lasów świerkowych oraz sosen. Nieprzypadkowo funkcjonuje powiedzenie być zdrów
Bułki kajzerki niskobiałkowe PKU 200g Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, woda, olej roślinny rzepakowy, glukoza, cukier, drożdże, sól, substancja zagęszczająca: guma guar i E461; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości E 575 Wartość energetyczna: 1380kj/327 kcal Tłuszcz (g): 5,7 Tłuszcz - dodatkowe informacje: 0,42 Węglowodany (g): 68 Węglowodany (cukry) (g): 4,9 Błonnik: 0,8 Białko: 0,77 Sól: 1,6 Fenyloalanina (mg) poniżej 31 Waga
SKŁADNIKI ryż czerwony pełnoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem oraz orzechowym aromatem. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów z egzotycznymi owocami. Dzięki swojej oryginalnej barwie doskonale nadaje się również do sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 10
SKŁADNIKI ekologiczny ryż brązowy ekspandowany 100 % OPIS Ekologiczny ryż preparowany to idealny dodatek do płatków śniadaniowych i wypieków. Polecamy również jako samodzielną przekąskę do chrupania między posiłkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1565 kJ / 369 kcal Tłuszcz - 2,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g Węglowodany - 77 g w tym cukry - 0,6 g Błonnik - 2,5 g Białko - 7,5 g Sól - 0 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN. Kraj pochodze
Makaron ryżowy jest bezglutenową alternatywą dla makaronu z pszenicy. Doskonale wchłania intensywne smaki i aromaty, dlatego jest idealną bazą dań głównych. Składniki: mąka ryżowa, skrobia z tapioki, sól. Produkt odwodniony. Wartość odżywcza: Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1452 kJ/347 kcal tłuszcz: 0,61 g - w tym nasycone: 0,3 g węglowodany: 80 g - w tym cukry: 1,02 g białko: 4,81 g sól: 0,55 g Sposób przygotowania: makaron dodać do gotującej i osolonej wody (1 litr wody
SKŁADNIKI gojnik* (Sideritis scardica) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Napar z Gojnika jest znany jako tradycyjny ziołowy napój bałkański. Roślina często nazywana jest również Szałwią Libańską lub Herbatą Górską. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 gałązka (2 g) wystarcza do przygotowania 500 ml naparu. Po przepłukaniu gałązki zimną wodą, zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem 5-7 minut. ZALECANA DZIENNA PORCJA DO SPOŻYCIA 1000 ml naparu (4 g suszu). Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spoż
Składniki: Ciastko (70%): skrobie (kukurydziana, ziemniaczana, pszenna bezglutenowa), margaryna (oleje i tłuszcze roślinne /olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy/, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat), syrop ryżowy, cukier, błonnik ziemniaczany, substancja zagęszczająca: guma guar; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; kakao, olej rzepakowy, żółtko jaja pastery
SKŁADNIKI len brązowy (siemię lniane)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2103 kJ / 510 kcal Tłuszcz - 42 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,7
Składniki: ciastko (72%): skrobie (kukurydziana, ziemniaczana, ryżowa), margaryna (oleje i tłuszcze roślinne /olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy/, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat), syrop ryżowy, mąka ryżowa, cukier, błonnik ziemniaczany, substancja zagęszczająca: guma guar; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; olej rzepakowy, żółtko jaja pasteryzowane,
Składniki: Ciasto biszkoptowe (83%): jaja, olej rzepakowy, cukier, skrobie (kukurydziana, ziemniaczana, ryżowa), mąka ryżowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, guma ksantanowa; błonnik ziemniaczany, emulgatory: mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancja spulchniająca: węglany sodu; aromat. Nadzienie morelowe (17%): cukier, morele /35%/, woda, substancja żelująca: pektyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; konserwant: sorbinian p
Zanim nasza niskobiałkowa bułka tarta trafi do opakowania, wypiekamy pieczywo o specjalnej recepturze. Wypiek suszy się bardzo wolno w określonej temperaturze. Prawdziwy proces slow:-). Po wysuszeniu mielimy go na drobno. W ten sposób otrzymujemy niskobiałkowy zamiennik tradycyjnej bułki tartej. Możesz cieszyć się idealnym smakiem. Bułka tarta sprawdzi się jako główny składnik panierki lub dodatek do wypieków. Wszystkie nasze produkty niskobiałkowe oznaczone są znakiem PKU, dzięki któremu łatwo rozp
Ekologiczne pestki dyni pochodzenia polskiego - BIO Zdrowie w dużym stopniu uwarunkowane jest tym, co na co dzień jemy, dlatego dieta jest tak istotna w życiu każdego z nas. Poza uwzględnieniem w jadłospisie owoców, warzyw i produktów typu kasze, płatki itp., warto również pamiętać o zdrowych przekąskach, które są źródłem łatwo przyswajalnych składników odżywczych. Orzechy, pestki, ziarna - te produkty również powinny znaleźć się w menu, regularnie lądując na naszych talerzach. Jednym z takich produkt
Mieszanka aromatycznych przypraw. Zastosowanie do wypieku piernika, pierniczków oraz szarlotki. Składniki: cynamon, imbir, goździki, kardamon, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, pieprz czarny Produkt bezglutenowy Kraj pochodzenia: Polska
Oznaczenia producenta: brak Składniki: len mielony złoty Alergeny: Może zawierać śladowe ilości: glutenu, sezamu, soi, selera, orzechów, mleka i jaj. Wartości odżywcze w 100g: Kraj pochodzenia producenta: Ukraina Kraj pochodzenia składników: brak informacji Masa netto: 500g
Łatwy do przygotowania pasztet, porządnie doprawiony cząbrem, majerankiem i lubczykiem, o intensywnym, tradycyjnym smaku. Można jeść go z ogórkiem kiszonym na wierzchu, lub z chrzanem i sałatką jarzynową na święta! Składniki: soczewica zielona 61,5%, kasza jaglana 30,8%, cebula prażona, sól morska, płatki drożdżowe, pieprz czarny, bulion warzywny, majeranek, gałka muszkatołowa, cząber, lubczyk, ziele angielskie mielone, liść laurowy mielony, goździk mielony Wartości odżywcze: Energia: 1341 kJ / 31