Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
SKŁADNIKI prażone MIGDAŁY* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g Wartość energetyczna - 2548 kJ / 609 kcal Tłuszcz - 52 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,8 g Węglowodany - 10,4 g w tym cukry - 3,1 g Błonnik - 10,6 g Białko - 19,5 g Sól - 0 g INFORMACJA ALERGENNA może zawierać SEZAM i inne ORZECHY UWAGA Mimo dołożenia wszelkich starań, produkt może zawierać kawałki łupin i skorupek ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKI kawa palona ziarnista Arabica (100%)* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Kawa nadaje się do każdego typu ekspresu do kawy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce.
SKŁADNIKI kawa palona arabica ziarnista Espresso (100%)* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Palone ziarno PSZENICY ORKISZ* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1-2 czubate łyżeczki kawy zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą. SKŁADNIKI Palone ziarno PSZENICY ORKISZ* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1477 kJ / 349 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 74 g w tym cukry: 32 g Białko: 5,9 g Sól: 0,1 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przech
SKŁADNIKI kawa palona mielona Arabica* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Proces odkofeinowania odbywa się bez użycia chemikaliów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Kawa nie zawiera kofeiny, polecana również dla dzieci. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA porcja na 1 filiżankę: wsypać 2-3 łyżeczki kawy do filtra ekspresu do kawy. SKŁADNIKI prażony i mielony JĘCZMIEŃ (orzo mondo)* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODZYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1528 kJ / 359 kcal Tłuszcz - 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany - 82 g w tym cukry - 0,5 g Błonnik - 6,7 g Białko - 6,8 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechow
SKŁADNIKI 100 % kasza owsiana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Kasza owsiana to świetny dodatek do sosów, zapiekanek, a łącząc ją z owocami otrzymamy pyszny, pożywny i zdrowy deser. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1758 kJ / 417 kcal Tłuszcz: 7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,20 g Węglowodany: 66,0 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 11 g Białko: 17 g Sól: 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
SKŁADNIKI 100 % ksylitol (substancja słodząca) OPIS Ksylitol, nazywany cukrem brzozowym to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży
SKŁADNIKI 100 % ksylitol (substancja słodząca) OPIS Ksylitol, nazywany cukrem brzozowym to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100 g, czyli 12 kcal na łyżeczkę (5 g). Wytwarzanie ksylitolu odbywa się bez udziału drożdży
SKŁADNIKI ekologiczna kawa arabica 100 % OPIS Średnio palona, o ciężkiej cielistości, pełna charakteru kawa z lekką nutą jagód i rabarbaru. Kawa uprawiana na wulkanicznych wyżynach otaczających Kivu we wschodnim Kongo. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kawa nadaje się do zaparzania w kafetierze lub za pomocą filtra. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach. SKŁADNIKI nasiona rzeżuchy n
SKŁADNIKI nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne nasiona na kiełki rzodkiewki mają ostry, wyrazisty smak. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośli
SKŁADNIKI zmielone i prażone żołędzie* (98,5%), przyprawy w różnych proporcjach: kardamon*, cynamon*, goździki* (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Kawa z żołędzi, nie zawiera kofeiny. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody, wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać MLEKO lub śmietankę i posłodzić wg upodobań. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI prażone ziarna SEZAMu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2721 kJ / 658 kcal Tłuszcz - 58 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 8,4 g Węglowodany - 4,1 g w tym cukry - 0,7 g Błonnik - 7,9 g Białko - 26 g Sól - 0 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY UWAGA Warstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Krem należy dobrze wymieszać. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Prze
SKŁADNIKI Kawa arabica* (100 %) (* certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zaparzać za pomocą filtra przy użyciu kwiarki lub ekspresu do kawy ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.