Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Serwetki trzywarstwowe Wykonane w 100 % z włókien bambusowych Opakowanie zawiera 20 sztuk Wymiary: 33 x 33 cm Bielone bez użycia chloru Produkt przyjazny dla środowiska
OPIS Serwetki trzywarstwowe Wykonane w 100 % z włókien bambusowych Opakowanie zawiera 20 sztuk Wymiary: 33 x 33 cm Bielone bez użycia chloru Produkt przyjazny dla środowiska
OPIS Serwetki trzywarstwowe Wykonane w 100 % z włókien bambusowych Opakowanie zawiera 20 sztuk Wymiary: 33 x 33 cm Bielone bez użycia chloru Produkt przyjazny dla środowiska
OPIS Ręcznik kuchenny wykonany w 100 % z certyfikowanej bawełny organicznej Ręcznik z nadrukowanym wzorem zielonych liści Wymiary ręcznika 50 x 70 cm Opakowanie z papieru rzemieślniczego nadające się do recyklingu Prać w pralce w temperaturze 40 stopniCelsjusza Można prasować Produkt przyjazny dla środowiska
SKŁADNIKI ekologiczna mąka kokosowa 100 %. OPIS Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1514 kJ/365 kcal Tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g Węglowodany 17 g w tym cukry 14 g Błonnik 38 g Białko 21 g Sól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowyw
OPIS Ekologiczny SEZAM biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć do domowego przygotowania tahiny - pasty SEZAMowej, doskonałej alternatywy dla MASŁA bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup, czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona SEZAMu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Wcześniejsze namaczanie SEZAMu poprawia jego strawność. SKŁADNIKI SEZAM biały łuskany* 100 % (*certyfikowany składnik
OPIS Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej PSZENICY durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia. SKŁADNIKI kasza bulgur z PSZENICY DURUM* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny
OPIS Ekologiczny SEZAM czarny niełuskany charakteryzuje się lekko orzechowym, słodkim smakiem. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw z warzyw, kremów zbożowych i zup. Doskonale komponuje się z mięsem i rybami. Nasiona SEZAMu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Wcześniejsze namaczanie SEZAMu poprawia jego strawność. SKŁADNIKI SEZAM czarny niełuskany* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2510 kJ
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY durum (semolina)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczn
OPIS Ekologiczny SEZAM biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć do domowego przygotowania tahiny - pasty SEZAMowej, doskonałej alternatywy dla MASŁA bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup, czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona SEZAMu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Wcześniejsze namaczanie SEZAMu poprawia jego strawność. SKŁADNIKI SEZAM biały łuskany* 100 % (*certyfikowany składnik
SKŁADNIKI prażone ORZECHY LASKOWE* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2916 kJ /706 kcal Tłuszcz - 66 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,0 g Węglowodany - 8,8 g w tym cukry - 2,9 g Błonnik - 6,6 g Białko - 16 g Sól - 0,1 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SEZAM, ORZESZKI ZIEMNE, MIGDAŁY, ORZECHY NERKOWCA. UWAGA Mimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać kawałki łupin i skorupek. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać
SKŁADNIKI kasza ORKISZOWA* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna kasza ORKISZowa otrzymana z obłuszczonego ziarna ORKISZu. Ma łagodny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Polecamy jako bazę ciepłego śniadania, obiadu lub kolacji, na słodko lub słono oraz do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio krótko namoczoną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.
OPIS Ekologiczna kasza gryczana krakowska otrzymana jest z obłuszczonego i pokrojonego ziarna gryki niepalonej. Ma łagodny i delikatny smak. Najczęściej stosowana jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych, pasztetów, kotletów, past do chleba, a także jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami, czy gulaszem. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na dwie porcje wody) na małym ogniu ok. 5 min. SKŁADNIKI ekologiczna kasza gryczana krakowska niepalona 100 %
OPIS Ekologiczne daktyle w formie sproszkowanej charakteryzują się lekko słodkim smakiem z nutką toffi. Nadają słodyczy każdej potrawie, dzięki temu stanowią idealny dodatek do wypieków, deserów, jogurtów, musli, a także dań orientalnych. Nie rozpuszczają się w zimnych i ciepłych napojach. SKŁADNIKI daktyle sproszkowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1493 kJ / 353 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 80 g w ty
SKŁADNIKI ekologiczny syrop klonowy A OPIS Syrop powstaje w wyniku długotrwałego procesu odparowywania soku, uzyskiwanego z pnia klonów. Jest niezwykle pożywny i doskonale zastępuje inne produkty słodzące. Syrop klonowy polecany jest jako dodatek do naleśników, wafli oraz ciast. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1527 kJ / 365 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 91 g w tym cukry - 79 g Białko - 0 g Sól - 0,03 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu pr