Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
SKŁADNIKI cynamon cejloński mielony*, skórka pomarańczy*, imbir*, anyż owoc*, gożdziki*, ziele angielskie*, gałka muszkatałowa*, kardamon*, płatki nagietka*, wanilia* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Produkt pasteryzowany SKŁADNIKI cukier trzcionowy*, cytryny ze skórką*, imbir* (1,3 %), substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni.
OPIS Produkt pasteryzowany SKŁADNIKI cukier trzcinowy*, cytryny Limone di Siracusa I.G.P. ze skórką*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni.
OPIS Produto pasteryzowany SKŁADNIKI cukier trzcinowy*, pomarańcze ze skórką*, imbir* (1,3 %), substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza i spożyć w ciągu 14 dni.
SKŁADNIKI Anyż gwiazdki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI woda, sól kamienna, przyprawy* (przyprawy*, jodowana sól kamienna), sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól morska), marchew*, ekstrakt drożdżowy, rafinowany cukier trzcinowy*, koncentrat soku z cytryny*, cebula*, SELER*, zagęszczony sok warzywny* (marchew*, cebula*), lubczyk* 0,25 %, dynia*, korzeń lubczyka*, olej słonecznikowy*, czosnek*, nasiona kopru włoskiego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Anyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu. SKŁADNIKI anyż* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI skrobia kukurydziana*, masło shea*, warzywa* (8,5 %) (marchew*, cebula*, SELER*, dynia*), sól morska, koncentrat soku warzywnego* (marchew*, cebula*), ekstrakt drożdżowy, olej słonecznikowy*, przyprawy* (gałka muszkatołowa*, korzeń lubczyku*, kurkuma*, pieprz*, nasiona fenkułu*), liście lubczyku*, czosnek*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozpuścić kostkę w 1/2 litra wrzącej wody lub dodać w trakcie gotowania. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać MLEKO (łącznie z
OPIS Ekologiczna konfitura Wiśnia z imbirem pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru. Sporządzono z 82 g owoców na 100 g produktu. SKŁADNIKI wiśnia* (80 %), cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny, imbir* (0,16%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Produkt może zawierać pestki wiśni. ZALECONE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze około + 4°C.
OPIS Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. SKŁADNIKI ekologiczna fasolka pinto 100 %. ZALECANE
OPIS Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. SKŁADNIKI ekologiczna fasolka mung 100 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI pieprz czarny ziarnisty* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS: Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania. SKŁADNIKI soczewica czarna Beluga
SKŁADNIKI sól morska, masło shea*, SERWATKA w proszku*, skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy*, bazylia* (2,5%), tymianek* (2,5%), oregano* (2%), pietruszka* (2%), kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozpuścić 1 lub 2 kostki w wodzie lub śmietance dodać w trakcie gotowania INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS sól morska, masło shea*, warzywa* (16,2 %) (marchew* (4,8 %), cebula* (3,2 %), pasternak*, por*, pomidory*, dynia*), skrobia kukurydziana*, skoncentrowany sok warzywny* (marchew*, cebula*), olej słonecznikowy*, zioła* (liść lubczyku*, liść laurowy*), przyprawy* (pieprz*, kurkuma*, korzeń lubczyku*, gałka muszkatołowa*, nasiona kopru włoskiego*), czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozpuścić kostkę w 1/2 litra wrzącej wody lub dodać w trakcie gotowania. SKŁADNIKI