Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Oferujemy Ci naturalny syrop z kłączy kurkumy i imbiru, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Szczególnie polecamy ten syrop do herbaty, rozjaśni on długie, jesienne wieczory. Produkt pasteryzowany. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Weź odrobinę naszego syropu z kłączy kurkumy i imbiru i dolej do niego gorącą wodę. W ten sposób przyrządzisz napój rozgrzewający. Lemoniadę o smaku kurkuma - imbir łatwo otrzymasz, gdy dodasz trochę nasze
OPIS Oferujemy Ci naturalny syrop z owoców czarnego bzu, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nasz syrop wyróżnia wysoka zawartość soku, dzięki czemu ma on intensywną barwę oraz mocny, owocowy smak. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Zachwyć swoich gości i podaj desery i napoje zaprawione słodyczą czarnego bzu! Szczególnie polecamy ten syrop do h
OPIS Oferujemy Ci przepyszny, naturalny syrop malinowy, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Zachwyć swoich gości i podaj desery i napoje zaprawione malinową słodyczą! Szczególnie polecamy ten syrop do herbaty, rozjaśni on długie, jesienne wieczory. Produkt pasteryzowany. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wskazówka: Do pr
OPIS Oferujemy Ci przepyszny, naturalny syrop malinowy, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Zachwyć swoich gości i podaj desery i napoje zaprawione malinową słodyczą! Szczególnie polecamy ten syrop do herbaty, rozjaśni on długie, jesienne wieczory. Produkt pasteryzowany. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do przyrządzenia
OPIS Pasta z prażonych orzechów nerkowca. Źródło błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI prażone ORZECHY NERKOWCA 99 %, sól morska. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać NASIONA SEZAMU, SOJĘ, orzeszki arachidowe i inne orzechy. UWAGI Olej z orzechów na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu jednego miesiąca.
OPIS Smalczyk na bazie tłuszczów roślinnych do smarowania pieczywa. Idealnie komponuje z ogórkiem kiszonym. Można go stosować także jako zamiennik MASŁA czy okrasę do młodych ziemniaków lub pierogów. Produkt pasteryzowany. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Opakowanie w dniu zakupu należy przechowywać w lodówce Przed użyciem delikatnie wymieszać. SKŁADNIKI cebula olej rzepakowy tłuszcze roślinne (shea, kokosowy) teksturowane białko SOJOWE karmelizowana cebula sól morska przyprawy INFORMACJA ALERGENNA Prod
OPIS Pasta orzechowa z prażonych orzeszków arachidowych. Źródło białka - doskonały dla osób aktywnych fizycznie. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI ORZESZKI ARACHIDOWE prażone 100 %. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać SOJĘ, NASIONA SEZAMU i inne orzechy. UWAGI Olej z orzechów na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu jednego miesiąca.
OPIS Pasta do kanapek z cieciorki z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Produkt pasteryzowany. Źródło błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pasta do kanapek z cieciorki z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Produkt pasteryzowany. Źródło błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI woda, cieciorka 31 %, koncentrat pomidorowy 25 %, olej rzepakowy, miazga SEZAMOWA, sok z cytryny 4 %, syrop z agawy 2,5 %, sól morska, przyprawy. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ i seler. ZALECANE WARUN
OPIS SKŁADNIKI woda, cieciorka 42 %, olej rzepakowy, miazga SEZAMOWA, ocet jabłkowy, czosnek w proszku, sól morska. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ i seler. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
OPIS Tajemnicą wyjątkowego smaku jest połączenie w odpowiednich proporcjach kakao i pasty z orzechów laskowych. Idealnie nadaje się do kanapek czy tostów, ale też na obiad np. do naleśników czy jako dodatek do przeróżnych wypieków cukierniczych. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI cukier z kwiatów palmy kokosowej*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 25 %, olej słonecznikowy*, pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH* 11 %, tłuszcz kakaowy*. (*certyfikowny składnik ekologiczny) I
OPIS Pasta tahini nadaje się zarówno do słodkich jak i słonych potraw. Możemy dodać ją do hummusu, sosów i dipów, słodkich ciast albo wymieszać z łyżeczką miodu i zjeść jako szybką przekąskę. Źródło błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA None SKŁADNIKI SEZAM prażony 100 %. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać orzeszki arachidowe i inne orzechy. UWAGI Olej sezamowy na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej
OPIS Pasta z prażonych migdałów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka. SKŁADNIKI prażone MIGDAŁY 99 %, sól morska. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać NASIONA SEZAMU, SOJĘ, orzeszki arachidowe i inne orzechy. UWAGA Olej z orzechów na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu jednego miesiąca.
OPIS Pasta kanapkowa z cieciorki z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Produkt pasteryzowany. Źródło białka i błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukrów. Zawiera nauralnie występujące cukry. Niska zawartość tłuszczów nasyconych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI ugotowana cieciorka 70 % (woda, cieciorka) cebula koncentrat pomidorowy 8 % olej rzepakowy skrobia kukurydziana błonnik PSZENNY (nie zawiera glutenu) bulion wegetariański [sól, suszone warzywa (pasternak, marchew, SELER, pietruszka, por, SE
OPIS Pasta orzechowa z prażonych orzeszków arachidowych, bez dodatku soli i cukru. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przekręć słoik pasty o wymaganej ilości pasty. Rozsmaruj pastę na chlebie, tostach, naleśnikach itp. Ciesz się smakiem orzeszków arachidowych! SKŁADNIKI prażone ORZESZKI ARACHIDOWE 99% błonnik PSZENNY (bezglutenowy) INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać NASIONA SEZAMU i inne orze
OPIS Pasta kanapkowa - paprykarz wegetariański z ryżem. Produkt pasteryzowany. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SKŁADNIKI ugotowane białko roślinne 51 % (woda, teksturowane białko SOJOWE), warzywa w zmiennych proporcjach 11 % (marchew, cebula 4 %, SELER, pietruszka), olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 11 %, ryż 9 %, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ), sól morska, hydrolizat białka roślinnego, bulion wegetariański [sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, S