Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Ciesz się pyszną czarną herbatą Chai Masala o pikantnym i pełnym smaku. Tradycyjny indyjski napój z drogocennymi przyprawami, takimi jak kardamon, cynamon i imbir... Zaskakująco soczysta mieszanka! Opakowanie zawiera 10 woreczków muślinowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Torebkę herbaty zalać 250 ml wody. Napar należy parzyć przez 5 minut w temperaturze 95°C. SKŁADNIKI przyprawy* 41% (cynamon*, kardamon*, imbir*, czarny pieprz*, goździki*, różowy pieprz*), czarna herbata* 39 %, pomarańcza*, ekstrak
OPIS Napakowana witaminami cytrynowa czarna herbata, która podkreśla gwiezdne owoce Riwiery Francuskiej! Czarna herbata połączona z pikantną finezją i soczystymi owocami cytryn! Radosna i słoneczna herbata. Kawałki cytryny w tym przepisie pochodzą z ekologicznych cytryn Menton. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na 250 ml wody należy użyć 2 łyżeczki herbaty. Napar należy parzyć przez 4 minuty w temperaturze 90°C SKŁADNIKI czarna herbata* (Chiny) 80,5 %, cytryna Menton* 10 %, naturalny aromat cytrynowy*, ekstrakt
OPIS Zielona herbata pełna iskier o rozkosznie owocowym smaku, gdzie brzoskwinia i mirabelka mieszają się w słodkim i słonecznym połączeniu! SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na 250 ml wody należy użyć 2 łyżeczki herbaty. Napar należy parzyć przez 3 minuty w temperaturze 80°C SKŁADNIKI zielona herbata Sencha* (Chiny) 81 %, naturalne aromaty*: brzoskwini*, mirabelki*, wanilii* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Wyjątkowa i smaczna przekąska, której głównym składnikiem jest soczewica i ziemniaki. 7 % tłuszczu, 4 % błonnika. Niesmażone, niepieczone. Prażone gorącym powietrzem, wykorzystuje nową technologię "AIR POP", która umożliwia prażenie bez użycia oleju. Pakowano w atmosferze ochronnej. Ciesz się smakiem nowych Lentil chips i chrup bez wyrzutów sumienia! SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wizualnie oczyść nasionko z zanieczyszczeń. Nasionka moczyć przez 10-12 godzin. Można moczyć w pryzmowatych słoikach, aby unikn
OPIS Aksamitny, lekki krem z efektem natychmiastowego wygładzenia, rozświetlenia, nawodnienia i ukojenia skóry. Szybko się wchłania i pozostawia skórę aksamitną w odczuciach. Doskonały zarówno do ciała, jak i do twarzy, dla każdego rodzaju skóry niezależnie od wieku! Naturalnie. Dla kogo? Dla Kobiet, które stawiają na nawilżenie i rozświetlenie jako podstawę pięknego wyglądu i kondycji skóry zarówno twarzy jak i ciała. Pragną, by ich ciało wyglądało zdrowo, apetycznie i promiennie od pierwszego dotyku.
OPIS Aksamitny, lekki krem z efektem delikatnej opalenizny, nawodnienia skóry i komfortem aplikacji. Już od pierwszego dotyku zachwyca konsystencją, wygładzeniem i efektem skóry muśniętej słońcem. Jeden z pierwszych kremów na rynku oparty na 100 % naturalnym DHA. Doskonały zarówno do ciała, jak i do twarzy, dla każdego rodzaju skóry niezależnie od wieku! Naturalnie. Produkt testowany dermatologicznie. SPOSÓB UŻYCIA Stosuj w celu przedłużenia opalenizny, nadania skórze delikatnego brązu, wyrównania kol
OPIS Suplement diety. Chlorella Dark-Green™ czyste, sprasowane algi jednokomórkowe w postaci małej tabletki Vege bez jakichkolwiek dodatków chemicznych, 100 % czysty skład. Produkt nie zawiera substancji wypełniających, przeciwzbrylających, barwników. Bez laktozy i soi. Chlorella wspomaga układ odpornościowy. Pomaga zachować witalność organizmu. Chlorella wspiera również naturalne procesy detoksykacji organizmu oraz pomaga wydalać z organizmu szkodliwe metale ciężkie. Korzystnie wypływa na mikroflorę je
OPIS Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. SKŁADNIKI ekologiczna fasolka mung 100 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania. SKŁADNIKI soczewica czerwona* 100 % (*certyfikowa
OPIS Fasolka po bretońsku w sosie pomidorowym. Produkt gotowy do spożycia. SKŁADNIKI fasola biała* (50 %), woda, pomidory* (27 %), cukier*, cebula*, skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy*, biały ocet winny*, sól, czosnek w proszku*, pieprz czarny*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Produkt pasteryzowany. Bezglutenowy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI ryż*, nasiona SOI* (39 %), woda, nierafinowana sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 miesięcy.
OPIS Suszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Gotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody. SKŁADNIKI algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny)
SKŁADNIKI makaron z PSZENICY durum* (59 %) sproszkowane pomidory* (15 %) nierafinowany cukier trzcinowy* skrobia kukurydziana* sól morska syrop glukozowy* cebula* substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego oliwa z oliwek* czosnek* pasternak* oregano* rozmaryn* pieprz* pietruszka* burak* liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów. Doskonały dodatek do gotowania czy pieczenia. SKŁADNIKI maliny* (70 %) syrop z agawy* substancja żelująca: pektyna koncentrat soku z cytryny* ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 - 8° C i spożyć w ciągu kilku dni
OPIS Nadaje się m.in. do kanapek, deserów, ciast, koktajli MLECZNYch oraz lodów. Produkt wegański. SKŁADNIKI wiśnie* (70 %), syrop z agawy*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, substancja żelująca: pektyna (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w temperaturze 6 - 8° C i spożyć w ciągu kilku dni.