Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
SKŁADNIKI ciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 4,8 g Białko: 6,6 g Sól: 0,63 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Źródło błonnika pokarmowego i białka. Produkt sterylizowany. SKŁADNIKI czerwona fasola kidney*, woda, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany. SKŁADNIKI fasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Posiada intensywny, ostro-korzenny zapach i gorzkawy smak. Najlepszy do kuchni indyjskiej i azjatyckiej, do mięs, jako posypka na kanapki. Zapachem i smakiem przypomina słodką musztardę czy imbir, ma jednak bardziej intensywny aromat oraz mocniejszy i ostrzejszy pieprzny smak. Galgantu można używać jako substytutu pieprzu lub jako zamiennika curry. Pasuje do wołowiny, RYB, kartoflanki, zupy grochowej i fasolowej oraz tłustych sosów. SKŁADNIKI galgant* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALE
OPIS Przyprawa do dań z ziemniaków jest doskonałą kompozycją, dzięki której potrawy z ziemniaków zyskują nowy, wspaniały smak i aromat SKŁADNIKI Cząber*, nać pietruszki*, czosnek niedźwiedzi*, rozmaryn*, tymianek*, koperek*, mięta*, papryka słodka*, papryka ostra*, natka kolendry* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Ekologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) przez ok. 25 min. Posolić po
OPIS Ekologiczna konfitura Malina pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu. SKŁADNIKI maliny* (80 %), cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECONE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze około + 4°C.
OPIS Ekologicza konfitura Truskawka z cynamonem pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru. Sporządzono z 83 g truskawek na 100 g produktu. SKŁADNIKI truskawki* (80 %), cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny, cynamon* (0,28 %), przeciwutleniacz: kwas L - askorbinowy (0,01 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECONE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze około + 4°C.
OPIS Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SKŁADNIKI śliwki węgierki* 100% (250 g owoców na 100 g produktu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGI Może zawierać nieliczne fragmenty pestek. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4 st. C.
OPIS VEGAN - nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego. SENSITIVE - odpowiedni dla wrażliwej skóry.Testowany dermatologicznie. SPOSÓB UŻYCIA Dozowanie: wystarczy 1 kropla (ok. 2 ml), przy bardzo brudnych naczyniach należy użyć trochę więcej płynu (ok. 4 ml). SKŁADNIKI Aqua, Lauryl Polyglucose, Fettalkoholsulfat C12-14 Natriumsalz, Glycerin, Alcohol Denat., Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Lactic Acid.
OPIS Jest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Wchodzi w skład curry. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów. SKŁADNIKI kurkuma 100 % INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać gluten. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Kawa z dodatkiem tej przyprawy doskonale zyskuje na aromacie i smaku. Przyprawa wzmacnia także działanie pobudzające kawy, dzięki czemu można ją robić słabszą . SPOSÓB UŻYCIA Na jedną filiżankę kawy stosuje się szczyptę przyprawy. Można stosować do kawy z ekspresu. Najlepszy efekt uzyskuje się gotując kawę ok. 1-2 minut razem z przyprawą. SKŁADNIKI kardamon mielony, cynamon mielony, goździki mielone, imbir, kuklik kłącze (w różnych proporcjach) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w such
OPIS Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kotki rosołowe wzbogacając danie pięknym bulionowo-ziołowym aromatem. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI cebula tymianek lubczyk liść koperek SELER korzeń ziele angielskie liść laurowy pietruszka korzeń marchew por pieprz czarny (w różnych proporcjach) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sosów, past, twarogów, sałatek czy potraw mięsnych. Dla uzyskania lepszych walorów smakowych zalecamy dodawać pod koniec gotowania. SKŁADNIKI czosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
OPIS Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. SKŁADNIKI czarnuszka 100 % ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu