Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 80 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. Produkt otrzymany przez wysmażanie owoców. SKŁADNIKI borówka brusznica* (Vaccinium vitis-idaea), cukier trzcinowy*, substancja zagęszczająca - pektyny, sok z cytyryn* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 stopni Celsjusza.
OPIS Absolut jest stosowany w takich przypadkach, gdy otrzymanie olejku eterycznego z określonej rośliny jest trudne lub wręcz niemożliwe. Jaśmin ma mocny i intrygujący kwiatowy aromat. Absolut jaśminowy jest regularnie wykorzystywany przez koncerny perfumeryjne do tworzenia charakterystycznych wód toaletowych, płynów do kąpieli, balsamów do ciała. Suplement diety. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Doustnie: 2 x dziennie 1-2 krople. Stosować rozcieńczony z 1 łyżką miodu lub naparu ziołowego. Skóra (masaż, kąpiel)
OPIS Skuteczny i wydajny płyn do mycia naczyń. Idealny do czyszczenia szkła, plastiku, ceramiki, teflonu i naczyń ze stali nierdzewnej. Formuła hipoalergiczna idealna dla osób o delikatnej i wrażliwej skórze ze skłonnością do alergii. Surfaktyna to przełomowy składnik czyszczący stworzony w laboratoriach OnlyEco, który powstaje dzięki technologii biorafinacji rzepaku przy użyciu specjalnych mikroorganizmów. Liczne badania laboratoryjne potwierdzają, że jest 100x bardziej delikatna i 4x silniejsza niż p
OPIS Kurkuma nadaje potrawom charakterystycznego ostrego smaku. Można zabarwić nią ryże, makarony, warzywa. SKŁADNIKI kurkuma mielona* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać zboża zawierające GLUTEN, ORZECHY i NASIONA SEZAMU ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Skuteczny i wydajny płyn do mycia naczyń. Idealny do czyszczenia szkła, plastiku, ceramiki, teflonu i naczyń ze stali nierdzewnej. Formuła hipoalergiczna idealna dla osób o delikatnej i wrażliwej skórze ze skłonnością do alergii. Surfaktyna to przełomowy składnik czyszczący stworzony w laboratoriach OnlyEco, który powstaje dzięki technologii biorafinacji rzepaku przy użyciu specjalnych mikroorganizmów. Liczne badania laboratoryjne potwierdzają, że jest 100 x bardziej delikatna i 4 x silniejsza niż
OPIS Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowaniazup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań zgulaszem. 1g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na tenskładnik. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Stosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litrwrzącej wody, gotow
OPIS Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. 4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania
OPIS Produkt roślinny fermentowany przez 6 miesięcy. Produkt pasteryzowany. Doskonały jako zamiennik soli do sosów, zup i bulionów. SKŁADNIKI SOJA*, ryż okrągły* (41,5 %), nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 miesięcy.
OPIS 100 g produktu sporządzono z 80 g owoców pigwowca i 37 g cukru. Produkt pasteryzowany, otrzymany przez gotowanie owoców pigwowca z dodatkiem cukru trzcinowego, bez dodanej wody. Smak słodko-kwaśny charakterystyczny dla owoców pigwowca, barwa zbliżona do barwy owoców. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI pigwowiec*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjus
OPIS Czarny kardamon charakteryzuje się kamforowym, lekko żywicznym i korzennym aromatem. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do gulaszów, ryżu, zup z soczewicą oraz wytrawnych przetworów. Nadaje się także do doprawiania słodkich sosów. Można używać w całości, lekko rozgniatając ciemną otoczkę. SKŁADNIKI Karmadon czarny 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS 100 g produktu sporządzono z 67 g imbiru SKŁADNIKI imbir* (67 %) cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywć w chłodnym i suchym miejscu.
OPIS Uniwersalna przyprawa do potraw, przygotowana na bazie starannie wyselekcjonowanych ekologicznych surowców. SPOSÓB UŻYCIA Do zup, bulionów i sosów dodać 1 łyżkę (5 g) na 0,5 litra. Do dań na gorąco z mięs, warzyw i RYB, potraw na zimno, sałatek czy past dodać w trakcie przygotowywania potraw w ilości według własnych upodobań kulinarnych. SKŁADNIKI Marchew* (15%), Por* (15%), Cebula* (10%), Czosnek* (10%), Lubczyk* (10%), Pasternak*, Pietruszka korzeń*, Kurkuma*, Sól morska, Kozieradka*, Tymian
OPIS Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz. SKŁADNIKI cukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
OPIS Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. SKŁADNIKI ekologiczna fasolka mung 100 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania. SKŁADNIKI ekologiczny groch żółty 100 %. WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przecho