Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Suplement diety. Sok z Giloy i Tulsi jest wytwarzany ze świeżo zbieranych ziół tradycyjną metodą, w celu wydobycia ich wartości odżywczych. Nie zawiera sztucznych barwników i aromatów. Giloy wpływa pozytywnie na odporność organizmu. Bazylia święta wpływa pozytywnie na funkcje układu oddechowego i wspiera odporność. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 30 ml soku zmieszaj z 200 ml wody. Dodaj odrobinę miodu lub soli do smaku. Spożywać rano na czczo. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia
OPIS Mieszanka do wypieku owsianych bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 8 bułek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Potrzebujesz: 350 g mieszanki do bułek, 400 ml wody (letniej), 1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół. 2. W misce wymieszaj krótko mieszankę na bułki z 400 ml wody. Pozostaw ciasto do napęcznienia na 5 minut. 3. Mokrymi rękami podzielić ciasto na osiem równych części, uformować kulki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij k
OPIS Konserwa warzywno-mięsna homogenizowana, sterylizowana. Opakowanie 250 g zawiera 5 porcji produktu. SKŁADNIKI ciecierzyca blanszowana 32 %, mięso wieprzowe z szynki 24 %, burak blanszowany 19 %, oleje (Sanocki, rzepakowy), woda, skrobia kukurydziana, sok z cytryny, sól (morska, warzona), warzywa suszone (cebula, czosnek, papryka, marchew czarna), naturalne aromaty, przyprawy, koncentrat soku z cebuli. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i d
OPIS Konserwa warzywno-mięsna homogenizowana, sterylizowana. Opakowanie 250 g zawiera 5 porcji produktu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wymieszaj zawartość puszki. Podgrzej na płycie przez 5 minut. SKŁADNIKI ciecierzyca blanszowana 40 % mięso wieprzowe 24 % woda oleje (sanocki, rzepakowy, słonecznikowy) pomidory 9 % (w tym pomidor suszony 44 %) skrobia kukurydziana sok z cytryny sól (morska, warzona) przyprawy cukier warzywa suszone [cebula, pasternak, marchew, pietruszka (korzeń i natka)] ekstrak
OPIS Ostry i aromatyczny - taki jest nasz sos do sałatek po grecku, który umiejętnie zamieni Twoje warzywa w pyszną sałatkę grecką. Brakuje tylko oliwek i fety! SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość torebki wymieszać z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oleju i 1 łyżką octu. *** Przepis na sałatkę grecką Zawartość torebki wymieszać z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oliwy z oliwek i 1 łyżką soku z cytryny, dodać pokrojone ogórki, pomidory, paprykę, oliwki, SER feta, cebulę, całość wymieszać. SKŁADNIKI sól morska*, czosnek
OPIS Wszystko inne niż zwyczajne: owocowa słodycz naszego Malinowego Dressingu doda Twoim sałatkom czegoś wyjątkowego. Mieszanka malin, buraków i pomarańczy stanowi znakomity dodatek do pełnego orzechowego smaku roszponki. Doskonale nadaje się również do wszystkich innych rodzajów zielonych sałat. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość torebki wymieszać z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oleju i 1 łyżką octu balsamicznego. *** Przepis na sałatkę "letnia roszponka" Zawartość torebki wymieszać z 3 łyżkami wody, 3 ły
OPIS Spaghetti Bolognese - któż mógłby się temu oprzeć? Zwłaszcza, gdy jej smak jest tak owocowy i aromatyczny, jak w przypadku naszej mieszanki przypraw. SELER, marchew i wybrane zioła śródziemnomorskie są gotowe, aby pomóc Ci w szybkim i łatwym przygotowaniu klasycznego makaronu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Potrzebujesz: 250 g makaronu spaghetti, 250 g mięsa mielonego. Ugotuj makaron spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Smażyć mięso mielone na gorącym oleju. Wymieszaj z 300 ml zimnej wody i miesza
OPIS Żel do mycia ciała i włosów, zawierający poza magnezem aminokwas (glicyna), którego strukturę odnajdziemy także w składzie kolagenu naszej skóry. Posiada wyjątkowo łagodne działanie myjące i jest hypoalergiczny. Bioaktywne składniki roślinne takie jak wyciąg z muszli ostryg przyśpieszają regenerację skóry, ujędrniają. Wraz z magnezem działając transdermalnie poprawiają metabolizm komórkowy. Odbudowując i regenerując naskórek pozostawiają po umyciu głębokie poczucie świeżości o zapachu zielonej herb
OPIS Delikatny mineralny magnezowy peeling Kropla Relaksu z pestkami moreli przeznaczony dla osób szukających wygładzenia skóry z jednoczesnym nawilżeniem. Dzięki dużej zawartości MASŁA Shea oraz oleju arganowego doskonale pielęgnuje skórę, działa odżywczo, wygładzająco, nawilżająco i regenerująco. Unikalny kompleks ekstraktów roślinnych i magnezu wykazuje wszechstronne działanie antyoksydacyjne i detoksykujące. Wyciąg z nagietka wraz w prowitaminą B5 regeneruje, przyspiesza gojenie mikrourazów, oraz zap
OPIS Naturalnie waniliowy aromat zielonego rooibos połączony z egzotycznym smakiem mango i marakui. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na 250 ml wody należy użyć 1 łyżeczkę herbatki. Napar należy parzyć przez 5 minut w temperaturze 90°C SKŁADNIKI zielony rooibos* (Południowa Afryka) 80 %, naturalny aromat mango*, naturalny aromat marakui* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny). Mały talerz. Przygotowanie z owocami: Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub
OPIS pasta daktylowa* 27 %, syrop ryżowy*, łom waflowy* (mąka PSZENNA*, tłuszcz kokosowy*, sól), krem kakaowo-orzechowy* (daktyle w proszku*, olej słonecznikowy*, mąka ryżowa*, proszek kokosowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu*, pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), naturalny aromat ORZECHA LASKOWEGO), daktyle w proszku* 7 %, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*). (*certyfikowany składnik ekologiczny) SKŁADNIKI pasta daktylowa* 27 %, syrop ryżowy*, łom waf
OPIS Zawiera cukry i substancję słodzącą. SKŁADNIKI syrop ryżowy*, pasta daktylowa* 22,5 %, łom waflowy* (mąka PSZENNA*, tłuszcz kokosowy*, sól), krem kakaowo-orzechowy* (mąka ryżowa*, olej słonecznikowy*, substancja słodząca: erytrytol*, proszek kokosowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu*, pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), naturalny aromat ORZECHA LASKOWEGO), wiórki kokosowe* 7 %, daktyle w proszku* 4,5 %, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*). (*cer
OPIS Suplement diety. Kolagen morski NatiCol® to najwyższej jakości hydrolizat kolagenowy ekstrahowany ze skór rybich. Stworzony przez francuską firmę Weishardt Group, obecną na rynku i budującą zaufanie już od ponad 180 lat. Cząsteczki kolagenu NatiCol® mają średnią masę cząsteczkową 4000 daltonów. Jest to mniejsza wartość niż granica przenikalności jelita, dzięki czemu kolagen w preparatach cechuje się bardzo wysoką przyswajalnością. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pół łyżeczki (ok 1 g) rozpuścić w ok. 250 ml
SKŁADNIKI pomidory bez skórki* 60 %, sok pomidorowy* 40 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SKŁADNIKI pomidory bez skórki* 60 %, sok pomidorowy* 40 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.