Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Polecamy do koktajli, musli, deserów lub jako dodatek do soku i innych napojów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 2 łyżeczki dziennie. SKŁADNIKI ekologiczne sproszkowane owoce dzikiej róży 100 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Ekologiczne płatki OWSIANE błyskawiczne uzyskuje się z oczyszczonych i gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Płatki błyskawiczne nie wymagają gotowania. Wystarczy zalać je wrzątkiem, gorącym mlekiem lub bulionem i pozostawić na kilka minut po przykryciem. SKŁADNIKI ekologiczne płatki OWSIANE błyskawiczne 100 %. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać alergeny:
OPIS Chrupiące frytki jabłkowe to wyśmienita przekąska. Polecamy zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. SKŁADNIKI ekologiczne suszone jabłka 100% ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Suplement diety. Ekologiczny gojnik, znany również pod nazwą herbatka górska lub szałwia libańska. Napar można wypić samodzielnie lub z dodatkiem miodu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 łyżkę suszu (2 g) zalać 250 ml wrzącej wody. Zaparzać 5 minut pod przykryciem. Pić 2 razy dziennie. SKŁADNIKI ekologiczny gojnik suszony cięty (Sideritis scardica) 100 %. UWAGI Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie
OPIS Produkt gotowy do spożycia po podgrzaniu. SKŁADNIKI kapusta czerwona* (59 %) woda jabłko* (7,4 %) ocet winny* cukier trzcinowy* skrobia kukurydziana* sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
SKŁADNIKI ekologiczny sproszkowany susz jabłkowy,otrzymany po odciśnięciu soku z jabłek. SKŁADNIKI ekologiczny sproszkowany susz jabłkowy,otrzymany po odciśnięciu soku z jabłek. ZALECANE SPOŻYCIE maksymalnie 4 łyżeczki dziennie, co odpowiada 10 g błonnika. Na początku polecamy rozpocząć od 1 łyżeczki i stopniowo zwiększać porcję. Wymieszać produkt z wodą, innym napojem lub jogurtem. Popić szklanką wody ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. SKŁADNIKI marchewka*, woda, miód*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS SKŁADNIKI mąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 - 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.
OPIS Produkt sterylizowany. TUŃCZYK żółtopłetwy (Thunnus albacares) złowiony w środkowo-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 34.I.2/III.4-12). SKŁADNIKI kawałki TUŃCZYKA 75 % ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 24 % sól morska. 24 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni.
OPIS Woda z zielonych (młodych) orzechów kokosowych jest doskonałym napojem nawadniającym. Nie zawiera tłuszczu. Produkt UHT. SKŁADNIKI woda kokosowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
OPIS Ekologiczne musli tropikalne to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Przed spożyciem zalecamy poddać musli krótkotrwałej obróbce cieplnej. SKŁADNIKI płatki OWSIANE*, płatki ŻYTNIE*, płatki JĘCZMIENNE*, rodzynki sułtanki* (rodzynki sułtanki*, separator - olej słonecznikowy), kostki ananasa*, chipsy bananowe* (banany*, olej kokosowy*, cukier trzcinowy*), kostki mango*, kostki papai*, siemię lniane*, słonecznik łuskany* (*certyfikowany składnik ekologiczny). INFORMACJA ALERGENNA Produkt może
OPIS SKŁADNIKI czekolada* (50 %) (nieprażone ziarna kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanillia Bourbon*), ORZECHY BRAZYLIJSKIE* (50 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej min. 70 %. SKŁADNIKI czekolada* (50 %) (nieprażone ziarna kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanillia Bourbon*), ORZECHY BRAZYLIJSKIE* (50 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej min. 70 %. INFORMACJA ALERGENNA Produkt z
OPIS Sól morska pozyskiwana jest przez odparowanie wody morskiej. To najbardziej znana przyprawa w naszej kuchni. Ze względu na unikalny smak od wieków ceniona jest w kuchniach całego świata. Jej gruboziarnista struktura nadaje potrawom ciekawy i apetyczny wygląd. Sól morska to doskonała alternatywa dla soli kuchennej. SKŁADNIKI sól morska grubo mielona 100%, nierafinowana, nie zawiera substancji przeciwzbrylającej ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Napar herbaciany poddany fermentacji. Produkt niepasteryzowany, w butelce przebiega wtórna fermentacja i wartości mogą ulegać zmianie. SKŁADNIKI napar z zielonej herbaty Japan Bancha* (92 %), naturalny aromat cytrynowy, cukier trzcinowy*, Medusomyces gisevi (* certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w temperaturze do 24 stopni Celsjusza.
OPIS Napar herbaciany poddany fermentacji. Produkt niepasteryzowany, w butelce przebiega wtórna fermentacja i wartości mogą ulegać zmianie. SKŁADNIKI napar z zielonej herbaty* (42 %) melisa* (42 %) napar z aloesem* (8 %) (woda, zielona herbata*, melisa*, liofilizowany aloes*) cukier trzcinowy* (8 %) Medusomyces gisevi (* certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w temperaturze do 24 stopni Celsjusza.