Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Sos otrzymany w wyniku tradycyjnej japońskiej fermentacji przez 9 miesięcy. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda, nasiona SOI*, sól morska, solone shochu* (woda, ryż*, sól, Aspergillus oryzae), Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnikekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
OPIS ziarno niebieskiej kukurydzy*, masło shea*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Włóż rozchyloną torebkę do kuchenki mikrofalowej umieszczając ją spodem do góry. Ustaw kuchenkę mikrofalową na maksimum, na 2-4 minuty, w zależności od mocy kuchenki. Przybliżone czasy: 800 W przez 2-3 minuty, 600 W przez 3-4 minuty. Posłuchaj odgłosu pękających ziaren - gdy będzie łyszalny w odstępach 1-2 sekund, kukurydza jest gotowa. SKŁADNIKI ziarno niebieskiej kukurydzy*, masło shea*,
OPIS Kawałki suszonych daktyli oblanych gorzką czekoladą. Czekolada: masa kakaowa minimum: 70,4 %. Wysoka zawartość błonnika. Opakowanie zawiera dwie sugerowane porcje produktu. SKŁADNIKI suszone daktyle* 50 %, czekolada gorzka* 49 % (miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, emulgator: lecytyny (z SOI*), substancja glazurująca: guma arabska (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY NERKOWCA i MIGDAŁY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWY
OPIS Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań. Produkt nierafinowany. SKŁADNIKI olej kokosowy* virgin (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cecha naturalną i nie wpływa na jakość produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od 15 do 25 °C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
OPIS Acerola jest naturalnym źródłem witaminy C. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Przed spożyciem wstrząsnąć. SKŁADNIKI sok jabłkowy*, przecier z mango*, przecier z jabłek*, przecier z aceroli*, acerola sproszkowana* (*certyfikowany składnik ekologiczny). UWAGA Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 200 ml Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Z
OPIS Suplement diety. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Produkt nie zawiera alkoholu. Przed spożyciem wstrząsnąć. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI sok z białych winogron, przecier z truskawek (20 %), sok z aronii, syrop z winogron, sok z czarnego bzu, sok z jeżyn, żelazo (glukonian żelaza (II)), witamina C (kwas L-askorbinowy) UWAGA Nie spożywać w przypadku chorowania na hemochromatozę. ZALECANE WAR
OPIS Acerola jest naturalnym źródłem witaminy C. Witamina C pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Przed spożyciem wstrząsnąć. SKŁADNIKI sok z czerwonych winogron*, sok jabłkowy*, sok z czarnej porzeczki*, sok z aronii*, przecier z aceroli*, sok z czarnego bzu*, sok z borówki*, sok z granatu*, sok z żurawiny* (*certyfikowany składnik ekologiczny). UWAGA Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 200 ml Zrównoważony sposób żywienia oraz zd
OPIS Przed spożyciem wstrząsnąć. SKŁADNIKI sok jabłkowy*, sok z białych winogron*, sok ananasowy*, przecier z mango*, sok pomarańczowy*, przecier z aceroli*, sok z marakui* (*certyfikowany składnik ekologiczny). ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
OPIS Sos pomidorowy, gotowy do spożycia. Nadaje się m.in. do makaronu lub ryżu. Odpowiedni dla wegetarian. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Podgrzać w garnku i podawać na gorąco. SKŁADNIKI koncentrat pomidorowy* (66 %) SER ricotta* (6 %)(35 % tłuszczu w suchej masie) marchew* papryka* cebula* syrop z agawy* woda SER śmietankowy* (3 %)(65 % tłuszczu w suchej masie) olej słonecznikowy* sól SER emmentaler* (45 % tłuszczu w suchej masie) koncentrat soku z cytryny* bazylia* tymianek* pieprz* ZALECANE
OPIS Niepasteryzowany napój z czarnej herbaty poddanej procesowi naturalnej fermentacji. SKŁADNIKI napar z liści czarnej herbaty* (92 %) (woda, czarna herbata*) cukier trzcinowy* Medusomyces gisevi (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w temperaturze od 0°C do 24°C.
OPIS Niepasteryzowany napój z zielonej herbaty poddanej procesowi naturalnej fermentacji. SKŁADNIKI napar z liści zielonej herbaty* (92 %) (woda, zielona herbata*) cukier trzcinowy* Medusomyces gisevi (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w temperaturze od 0°C do 24°C.
OPIS Tamari doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda, SOJA*, sól morska, alkohol* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS ekspandowane ziarna PSZENICY* 74 %, melasa buraczana*, miód* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przechowywać w suchym miejscu szczelnie zamknięte. SKŁADNIKI ekspandowane ziarna PSZENICY* 74 %, melasa buraczana*, miód* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJE ALERGENNE Produkt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, nasiona SEZAMu i MIGDAŁY.
OPIS Omułki śródziemnomorskie (Mytilus galloprovincialis) zebrane w północno-wschodnim Oceanie Atlantyckim (FAO 27.IX.a). SKŁADNIKI OMUŁKI** 74% oliwa z oliwek extra virgin* 14% ocet jabłkowy* 9% papryka* cebula* czosnek* sól morska (* z rolnictwa ekologicznego, ** z ekologicznej akwakultury) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyzeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut SKŁADNIKI ziele nawłoci* 100 % (* certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE SPOŻYCIE Pić 1-2 razy dziennie ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.