Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Nie zawiera żelatyny. Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek. Odpowiednia dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia. Galaretkę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Przelać do naczynia, wystudzić. Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki) Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpu
OPIS Wytworzony z miąższu kokosa, konsystencja stała w temperaturze poniżej 25 st. C. Idealny do sałatek i smażenia. Określany również mianem naturalnego kosmetyku. Wersja rafinowana jest bezzapachowa. SKŁADNIKI ekologiczny rafinowany olej uzyskany z miąższu kokosa 100 % ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od światła słonecznego.
OPIS CACAO NATURA ekstra ciemne doskonale nadaje się do wypieku ciast oraz świetnie sprawdza się jako dodatek do napojów i deserów. SKŁADNIKI kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12 % (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %), regulator kwasowości: węglany potasu. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Galaretka bez cukru Celiko jest przeznaczona dla osób stosujących dietę niskocukrową, dbających o linię i używających słodzików zamiast cukru. Stosując ją samodzielnie możesz kształtować smak i kaloryczność swojego deseru. Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować). Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub
OPIS Całe ziarenka dodaje się do marynat, szczególnie wzbogaca smak ciemnych sosów, polepsza walory smakowe kompanów i likierów. SKŁADNIKI ziele angielskie* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Kompozycja najwyższej jakości jadalnych kwiatów liofilizowanych. Starannie wyselekcjonowane składniki mogą stanowić piękną ozdobą ciast i innych deserów czy napojów, cenny element ziołowych herbatek oraz wyjątkowy dodatek do aromatycznych świec i mieszanek kąpielowych. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji surowce zachowały swój intensywny kolor oraz zapach. Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośrednie
OPIS Ekologiczne, w pełni naturalne płatki dzikiej róży. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji zachowały swój świeży kolor, piękny zapach i relaksujące właściwości. Doskonale nadają się do sporządzenia aromatycznego, jednorodnego naparu lub jako składnik zdrowej, ziołowej herbatki. Liofilizowane płatki róży mogą stanowić również wyjątkową ozdobę ciast i wszelkich innych deserów oraz napojów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia
OPIS Naturalna herbatka będąca wyśmienitym połączeniem ekologicznej mięty z cytrusami i i jabłkiem. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji składniki zachowały swój intensywny kolor, zapach oraz cenne wartości odżywcze. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 - 15 minut. SKŁADNIKI mięta liść liofilizowany* 40 %, cytryna owoc liofilizowany* 20 %, jabłko owoc liofilizowany*, pomarańcza skórka liofilizowana* (*certyfikowa
OPIS Koncentrat ciasta w proszku do wypieku bezglutenowych muffinów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Muffiny klasyczne: SKŁADNIKI cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, sól, aromat. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Galaretka bez cukru Celiko jest przeznaczona dla osób stosujących dietę niskocukrową, dbających o linię i używających słodzików zamiast cukru. Stosując ją samodzielnie możesz kształtować smak i kaloryczność swojego deseru. Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować). Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub
OPIS Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. SKŁADNIKI mąka z PSZENICY durum* 100 % *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychINFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać soję ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA W such
OPIS Idealny do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g ananasa liofilizowanego zużyto 0,7 kg świeżego ananasa. Opakowanie (15 g) stanowi jedną porcję. Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan. SKŁADNIKI liofilizowany ananas. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny.
OPIS Idealne do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Opakowanie 15 g stanowi jedną porcję. Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan. SKŁADNIKI liofilizowana borówka. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny.
OPIS Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g truskawki liofilizowanej zużyto 100 g truskawki świeżej. Opakowanie 13 g stanowi jedną porcję. Produkt odpowiadający dla wegetarian i wegan. SKŁADNIKI liofilizowana truskawka w plastrach. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny.
OPIS Koncentrat pomidorowy nadaję się idealnie do wszelkiego rodzaju potraw obiadowych, jako baza na sos lub zupę pomidorową oraz do wszystkich potraw, w których smak pomidorowy jest pożądany. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI ekologiczne pomidory 100 % ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 3 dni.