Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Ekologiczne płatki quinoa uzyskiwane są z gniecionego ziarna quinoa (komosy ryżowej). Polecamy jako dodatek do zup, jako składnik past oraz kotletów. Świetnie komponują się z mlekiem, jogurtem i owocami, doskonałe również jako dodatek do ciast i deserów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając. SKŁADNIKI ekologiczne płatki quinoa 100 %. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać:
OPIS SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI czekolada* 65 % (ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, wanillia Bourbon) jagody goji* 35 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) Zawartość masy kakaowej min. 65 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Ekologiczny sos bazyliowy Pesto Genovese. Należy go jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób włoski posiłek. SKŁADNIKI pasta bazyliowa* (46 %) (bazylia* (41 %), olej słonecznikowy*, sól), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, ORZECHY NERKOWCA*, SER parmezan Parmigiano Reggiano D.O.P* (2,5 %) ( MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), SER pecorino* ( MLEKO owcze*, podpuszczka, sól), sól, orzeszki piniowe* (0,9 %), czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI RPZECHO
OPIS Sok tłoczony ze świeżych ekologicznych wiśni. Produkt pasteryzowany. Doskonały do bezpośredniego spożycia oraz jako dodatek do deserów i napojów. Przed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząsteczki owoców. SKŁADNIKI sok wiśniowy* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 5 dni.
SKŁADNIKI Sok z żurawiny* (50 %) cukier trzcinowy* (50 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 stopni Celsjusza.
OPIS SPOSÓB UŻYCIA Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. SKŁADNIKI Pokrzywa liść * Owoc róży * Trawa cytrynowa* Szałwia* Lukrecja* Koper włoski * Liść maliny * Liść podagrycznika * Ziele hyzopu * Nasiona marchwi* Korzeń marchwi * (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
OPIS Ekologiczne płatki ryżowe uzyskiwane są z gniecionych ziaren ryżu. Stanowią doskonałą propozycję na lekkostrawne śniadanie. Polecamy jako dodatek do musli, jogurtów, napojów zbożowych oraz deserów. Doskonałe również jako baza zupy mleczno-zbożowej dla małych dzieci. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając. SKŁADNIKI płatki ryżowe* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMA
OPIS Olej przeznaczony do stosowania na surowo. Idealnie podkreśla smak ciepłych dań. Olej filtrowany. SKŁADNIKI olej słonecznikowy* virgin (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SKŁADNIKI olej z prażonych orzechów włoskich* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Idealny w połączeniu z twarogiem, ziemniakami oraz świeżymi warzywami. Dodatek do potraw na zimno. SKŁADNIKI olej lniany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań. Odpowiedni do smażenia. 200 ml = ok. 184 g SKŁADNIKI olej kokosowy* virgin (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cecha naturalną i nie wpływa na jakość produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Galaretka truskawkowa zrobiona z ekologicznych składników. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała. SKŁADNIKI cukier* substancja żelująca: agar* sproszkowany burak czerwony* kwas: kwas jabłkowy naturalny aromat truskawkowy kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Ekologiczne pesto czerwone z suszonych pomidorów. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek. SKŁADNIKI uwodnione pomidory suszone* 55 %,pulpa pomidorowa 10 %, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy* 7 %, oliwa z oliwek extra virgin*, ocet jabłkowy*, SER Parmigiano Reggiano DOP* ( MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), SER pecorino* (MLEKO owcze*, podpuszczka, sól, pieprz*, chilli* (*certyfikowany składnik
OPIS Tradycyjnie sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. 25 % mniej soli w porównaniu do sosu sojowego. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda SOJA* sól morska (10,3 %) alkohol* Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Tradycyjne sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Fermentowany w okresie od 6 do 8 miesięcy. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda SOJA* sól morska alkohol* Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.