Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Nawóz BiOgardena Owoce Warzywa Rośliny Ozdobne to nowoczesny ekologiczny nawóz długo działający w formie peletu. Nawóz odżywia rośliny i użyźnia glebę, działając zgodnie z naturą. Wystarczy jedna aplikacja w sezonie, nawóz długo się uwalnia i dostarcza roślinom składników odżywczych w zależności od intensywności wegetacji - im cieplej, tym intensywniejsze potrzeby roślin i tym więcej nawozu się uwalnia. Materia organiczna zawarta w nawozie użyźnia glebę, zapewniając dobre środowisko pożytecznym mik
SKŁADNIKI semolina z PSZENICY durum* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Mąka kukurydziana nadaje się do przygotowania kluseczek. Można ją dodawać do ciasta, pieczywa i jako składnik kołaczy. SKŁADNIKI mąka kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Ekologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw. Płatki nie są przeznaczone do wypieków. SKŁADNIKI drożdże*, mąka PSZENNA*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać a
OPIS Eyeliner o intensywnej głębokiej czerni gwarantuje wyrazisty efekt makijażu. Aplikacja za pomocą pisaka pozwala na wykonanie precyzyjnej kreski. Przed użyciem wstrząsnąć. SKŁADNIKI Aqua Charcoal powder Glycerin Pentylene glycol Hydrolyzed corn starch Centaurea cyanus flower water* Polyglycerin-10 Polyglyceryl-10 myristate Polyglyceryl-10 stearate Glyceryl caprylate Glyceryl undecylenate Citric acid Sodium dehydroacetate Benzyl alcohol Xanthan gum Sodium benzoate Potassium sorbate
OPIS Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. SKŁADNIKI MIGDAŁY mielone (mąka MIGDAŁOWA)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Ekologiczne nasiona konopi łuskane (siemię konopne) to bardzo ciekawy i cenny dodatek do diety. Stanowi doskonałe urozmaicenie każdej potrawy. Polecamy jako składnik pieczywa, produktów mącznych, dodatek do sałatek oraz jako posypkę, m.in. do kasz. SKŁADNIKI nasiona konopi łuskane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 - 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. SKŁADNIKI mąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.
OPIS Błonnik akacjowy inaczej nazywany gumą arabską jest bezzapachowy, bez smaku, bezbarwny. Charakteryzuje się dobra rozpuszczalnością w wodzie. Polecamy jako dodatek do jogurtów, musli, płatków śniadaniowych, kefirów i różnych sosów. Przed spożyciem dokładnie wymieszać. SKŁADNIKI Ekologiczny błonnik akacjowy UWAGA Zalecamy spożywać nie więcej niż 3 łyżeczki dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 - 8 min, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)* JAJA świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS SPOSÓB PRZYGOTOWANIA makaron gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody. SKŁADNIKI mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 4 litry wody. Wrzucić do wrzątku zawartość opakowania i dodać sól do smaku. Po 5-10 min makaron odcedzić. SKŁADNIKI 100 % mąka ŻYTNIA razowa typ 2000*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
OPIS Podpałka do grilla produkowana z kory brzozy charakteryzuje się przyjemnym leśnym aromatem, wydzielanym w trakcie palenia, a to za sprawą naturalnego olejku o sosnowym zapachu. W związku z tym, że składniki są naturalne, w trakcie spalania nie wydzielają się żadne substancje toksyczne. Grillowanie staje się łatwe i przyjemne, a przy tym jest bezpieczne dla zdrowia i środowiska. SKŁADNIKI kora brzozy olej tłoczony na zimno naturalny sosnowy olejek eteryczny ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przech
OPIS Makaron z białej mąki ORKISZowej z dodatkiem kurkumy. Bez dodatku jaj i soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Gotować 7 minut. SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (99,9 %), woda, kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI mąka PSZENNA* tłuszcz kokosowy* masa JAJOWA* cukier trzcinowy* sól jabłko suszone* (0,2 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)