Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
SKŁADNIKI bazylia* 50 % lukrecja* sok z cytryny* skórka z pomarańczy* 5 % cynamon* imbir* papryka chili* 0,5 % kardamon* goździki* pieprz czarny* (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGI Zawiera lukrecję. Nie może być spożywany w nadmiernych ilościach przez osoby cierpiące na nadciśnienie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Kawa deserowa o łagodnym smaku. Miejsce pochodzenia ziaren kawy - Tanzania. Stopień wypalenia: 2/3 Moc: 3/5 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wsypać 2 do 3 łyżek do kubka i zalać wrzącą wodą. SKŁADNIKI kawa rozpuszczalna arabica* 50 %, kawa rozpuszczalna robusta* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI ziarno kakaowca* cukier z kwiatu palmy kokosowej* tłuszcz kakaowy* MIGDAŁY* 9 % morwa biała* 2,8 % kawa mielona* 0,5 % wanillia Bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa min. 55 %.
OPIS Pakowano w atmosferze ochronnej. Kawa o łagodnej kwasowości i owocowym posmaku. SKŁADNIKI ekologiczna kawa ziarnista arabica i robusta palona. Minimum 90% kawy arabica. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w zacienionym miejscu.
OPIS Nieziarnista czekolada o smaku jagód goji. Czekolada ta charakteryzuje się minimalną zawartością kakao wynoszącą 65% i słodkością uzyskaną dzięki cukrowi kokosowemu oraz cennymi dodatkami w postaci jagód goji. SKŁADNIKI nieprażone ziarno kakao*, cukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*, jagody goji* (5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny). Zawartość masy kakaowej min. 65 %. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać orzechy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4 minuty, odcedź makaron na sitku SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, wodorosty wakame* (0,5 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI ekologiczny owoc kopru włoskiego (Fructus Foeniculi) OPIS Koper działa pozytywnie na układ trawienia i zapobiega wzdęciom. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 saszetkę zalać 250 ml wrzącej wody, pozostawić na 5 minut do zaparzenia. ZALECANE SPOŻYCIE Dla dzieci powyżej 4 miesiąca życia. Wskazane dawkowanie: 2 - 3 szklanki dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Makaron może być bazą do dań z woka, zup z makaronem i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 4-5 minut, odcedź makaron na sitku. SKŁADNIKI mąka z ryżu brązowego*, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SEZAM, SOJĘ i ORZESZKI ZIEMNE. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Ekologiczny miód kasztanowy charakteryzuje się bardzo intensywną ciemno-bursztynową barwą i lekko gorzkawym smakiem. Najlepiej nadaje się jako dodatek do chleba lub serów. SKŁADNIKI miód kasztanowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Mieszanka ziołowa oczyszcza organizm z niepożądanych produktów przemiany materii. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 saszetkę zalać 250 ml wrzątku, zaparzać przez 10-15 minut. SKŁADNIKI liść brzozy* (25 %) owoc dzikiej róży* (25 %) ziele nawłoci* (15 %) owoc kopru włoskiego* (12,5 %) kwiat nagietka* (12,5 %) liść mięty* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE SPOŻYCIE: 2-3 szklanki dziennie.
OPIS Zawiera naturalnie występujące cukry. Olej sezamowy na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym. Źródło błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI SEZAM prażony* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. SKŁADNIKI cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Rumianek ma właściwości przeciwzapalne, rozkurczające mięśnie gładkie, przyspieszające gojenie się ran. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 saszetkę zalać 250 ml wrzącej wody, pozostawić na 10 minut do zaparzenia. Pić 2 -3 filiżanki dziennie. SKŁADNIKI kwiat rumianku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Ekologiczne ORZECHY WŁOSKIE charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecamy jako dodatek do sałatek (najlepiej lekko podprażone) lub jako samodzielną przekąskę. SKŁADNIKI ekologiczne ORZECHY WŁOSKIE 100 %. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Tampony ze 100% certyfikowanej ekologicznej bawełny. Nie powodują podrażnień skóry, suchości pochwy, reakcji alergicznych Wchłaniająca bawełniana podstawa jest owinięta w hipoalergiczną „siatkę ochronną", która chroni przed oddzielaniem się włókien oraz nadają gładkości. Ulegają biodegradacji.