Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
SKŁADNIKI miazga kakaowa*, cukier z kwiatów palmy kokosowej* 23 %, tłuszcz kakaowy*, sól morska 0,7 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa minimum 75 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2505 kJ / 605 kcal Tłuszcz: 49,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 31,4 g Węglowodany: 26,7 g w tym cukry: 20,7 g Białko: 6,9 g Sól: 0,76 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i zboża zwierające gluten ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przech
OPIS Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SKŁADNIKI krem kakaowo-orzechowy* 65 %: mąka ryżowa*, olej słonecznikowy*, substancja słodząca: erytrytol*, proszek kokosowy*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 6,5 %, pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH* 2 %, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), naturalny aromat ORZECHA LASKOWEGO, wafel* 35 %: mąka PSZENNA* 95 %, tłuszcz kokosowy*, sól
SKŁADNIKI miód nektarowy gryczany* 100 % (*certy fikowany składnik ekologiczny) OPIS Pachnie i smakuję intensywnie jak kwiat mazurskiej gryki. Barwę ma od ciemnoherbacianej do brunatnej, smak ostry, korzenny, idealnie wzbogaca smak ciast. UWAGA W zależności od warunków przechowywania, miód z uwagi na swój naturalny skład ulega procesowi krystalizacji, twardnieniu, zmianie koloru lub rozwarstwieniu, co nie wpływa na ogólne walory smakowe i użytkowe produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać
SKŁADNIKI miód nektarowy gryczany* 100 % (*certy fikowany składnik ekologiczny) OPIS Pachnie i smakuję intensywnie jak kwiat mazurskiej gryki. Barwę ma od ciemnoherbacianej do brunatnej, smak ostry, korzenny, idealnie wzbogaca smak ciast. UWAGA W zależności od warunków przechowywania, miód z uwagi na swój naturalny skład ulega procesowi krystalizacji, twardnieniu, zmianie koloru lub rozwarstwieniu, co nie wpływa na ogólne walory smakowe i użytkowe produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać
SKŁADNIKI miód nektarowy lipowy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Zachwyca unikalnym ostrym smakiem lipy, silnym zapachem podobnym do kwiatów lipy. UWAGA W zależności od warunków przechowywania, miód z uwagi na swój naturalny skład ulega procesowi krystalizacji, twardnieniu, zmianie koloru lub rozwarstwieniu, co nie wpływa na ogólne walory smakowe i użytkowe produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promien
SKŁADNIKI płatki OWSIANE bezglutenowe* 31,5 % pasta z ORZESZKÓW ZIEMNYCH* 28,8 % (ORZESZKI ZIEMNE*) cukier kokosowy* NASIONA SEZAMU* JAJA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1815 kJ/434 kcal Tłuszcz: 22 g w tym kwasy nasycone: 3,5 g Węglowodany: 41 g w tym cukry: 20 g Błonnik: 6,2 g Białko: 15 g Sól: 0,15 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
OPIS Najbardziej popularny miód o kolorze żółtym, czasem jasnobrązowym. Oczarowuje łagodnym smakiem i zapachem wiosennych kwiatów. Delikatny w smaku - chętnie wybierany przez dzieci. SKŁADNIKI miód nektarowy wielokwiatowy* 100 % (*certy fikowany składnik ekologiczny) UWAGA W zależności od warunków przechowywania, miód z uwagi na swój naturalny skład ulega procesowi krystalizacji, twardnieniu, zmianie koloru lub rozwarstwieniu, co nie wpływa na ogólne walory smakowe i użytkowe produktu. ZALECANE WARUN
SKŁADNIKI płatki OWSIANE* (bezglutenowe) 52,7 % JAJA* cukier trzcinowy* olej rzepakowy* figi suszone* 7,9 % sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1594 kJ/ 380 kcal Tłuszcz: 15 g w tym kwasy nasycone: 1,9 g Węglowodany: 50 g w tym cukry: 18 g Błonnik: 6,0 g Białko: 8,3 g Sól: 0,4 g Witamina E: 4,9 mg (41 %) Cynk: 1,9 mg (19 %) Magnez: 71 mg (19 %) dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych
SKŁADNIKI płatki jaglane* 50,9 %, JAJA*, cukier trzcinowy*, olej rzepakowy*, morwa biała suszona* 7,6 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, nasiona SEZAMu, ORZESZKI ZIEMNE. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1599 kJ/ 381 kcal Tłuszcz: 14 g w tym kwasy nasycone: 1,8 g Węglowodany: 54 g w tym cukry: 18 g Błonnik: 2,1 g Białko: 8,6 g Sól: 0,04 g Witamina E: 4,0 mg (33 %) Cynk: 2,0 mg (20 %) Witamina B1: 0,38 mg (34 %) [dzienna referen
SKŁADNIKI płatki jaglane* 51 %, JAJA kurze*, cukier trzcinowy*, olej rzepakowy*, żurawina suszona* 7,6 % (żurawina*, cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SKŁADNIKI płatki jaglane* 51 %, JAJA kurze*, cukier trzcinowy*, olej rzepakowy*, żurawina suszona* 7,6 % (żurawina*, cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*) (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać MLEKO (łacznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, nasiona SEZAMu, ORZESZKI ZIEMNE i ORZECHY. Z
SKŁADNIKI płatki jaglane* 51 %, JAJA kurze*, cukier trzcinowy*, olej rzepakowy*, kropelki czekoladowe* 7,6 % [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy* tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI)] (*certyfikowany składnik ekologiczny). Masa kakaowa minimum 70 %. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać MLEKO (łacznie z LAKTOZĄ), SOJĘ, nasiona SEZAMu, ORZESZKI ZIEMNE i ORZECHY. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1649 kJ/ 393 kcal Tłuszcz: 16 g w tym kwasy nasycone: 3,3 g Węglowodany: 53 g
SKŁADNIKI Makaron z soczewicy czerwonej: mąka z soczewicy czerwonej* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) Makaron z groszku zielonego: maka z groszku zielonego* 50 %, mąka z ryżu pełnoziarnista* 50 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 - 6 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania. SKŁADNIKI Makaron z soczewicy czer
OPIS Źrodło błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI mąka owsiana pełnoziarnista* (32 %), cukier trzcinowy*, mąka gryczana* (15 %), oliwa z oliwek extra virgin* (14 %), mąka ryżowa* (14 %), przecier jabłkowy*, syrop ryżowy*, sól, substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1957 kJ / 466 kcal Tłuszcz - 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,9 g Węglowodany - 64 g w tym cukry - 19 g Błonn
SKŁADNIKI mąka OWSIANA* bezglutenowa 55 %, mąka ryżowa pełnoziarnista* 45 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1417 kJ/337 kcal Tłuszcz: 3,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 58 g w tym cukry: 1,0 g Błonnik: 16 g Białko: 9,9 g Sól: 0 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 5 - 7 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić we
OPIS Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min. SKŁADNIKI ekologiczny ryż Basmati biały 100 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1475 kJ/ 348 kcal Tłuszcz - 1,1 g w tym kwasy tł