SKŁADNIKI mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na litr wody) przez 9-10 minut od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać SOJĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 stopni Celsjusza i wilgotności względnej do 7
OPIS Mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 10-12 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju. SKŁADNIKI mąka kukurydziana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać SOJĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
OPIS mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100g makaronu na 1 litr wody) przez 4 minuty, od czasu do czasu mieszając, a następnie odstawić na 3 minuty. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju. SKŁADNIKI mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 stopni C
OPIS Herbatka ziołowa, ekspresowa. Imbir jest stosowany przede wszystkim z powodu rozgrzewającego działania. Poprawia krążenie, ułatwia trawienie i wpływa korzystnie na proces oczyszczania organizmu. Picie herbaty z imbiru daje przyjemne poczucie ciepła i przywraca witalność. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Saszetkę zalać 25 ml wrzątkiem, zaparzać przez 10-15 minut. SKŁADNIKI korzeń imbiru* (30 %) owoc dzikiej róży* (23 %) kawałki jabłka* liść jeżyny* (15 %) regulator kwasowości: kwas cytrynowy lukrecja*
OPIS Suplement diety. Rozpuszczalny błonnik. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Błonnik w ilości 4 g (1 miarka) wymieszać z chłodną wodą w 250 ml lub dodać do jogurtów, kaszy, zup. SKŁADNIKI Plantago ovata (łuski babki jajowatej)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SKŁADNIKI ekologiczny owoc kopru włoskiego (Fructus Foeniculi) OPIS Koper działa pozytywnie na układ trawienia i zapobiega wzdęciom. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 saszetkę zalać 250 ml wrzącej wody, pozostawić na 5 minut do zaparzenia. ZALECANE SPOŻYCIE Dla dzieci powyżej 4 miesiąca życia. Wskazane dawkowanie: 2 - 3 szklanki dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Mieszanka ziołowa oczyszcza organizm z niepożądanych produktów przemiany materii. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 saszetkę zalać 250 ml wrzątku, zaparzać przez 10-15 minut. SKŁADNIKI liść brzozy* (25 %) owoc dzikiej róży* (25 %) ziele nawłoci* (15 %) owoc kopru włoskiego* (12,5 %) kwiat nagietka* (12,5 %) liść mięty* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE SPOŻYCIE: 2-3 szklanki dziennie.
OPIS Rumianek ma właściwości przeciwzapalne, rozkurczające mięśnie gładkie, przyspieszające gojenie się ran. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 saszetkę zalać 250 ml wrzącej wody, pozostawić na 10 minut do zaparzenia. Pić 2 -3 filiżanki dziennie. SKŁADNIKI kwiat rumianku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Mieszanka ziołowa wspiera zdolność wytwarzania MLEKA przez organizm matki karmiącej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA saszetkę zalać 250 ml wrzątkiem, zaparzać przez 10-15 minut. SKŁADNIKI ziele rutwicy* (30 %), ziele melisy* (20 %), owoc kopru włoskiego* (20 %), owoc kminku zwyczajnego* (15 %), owoc anyżu* (15 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 saszetkę zalać 250 ml wrzątku zaparzać 10-15 minut. SKŁADNIKI ziele mięty* (35 %) kawałki jabłka* korzeń imbiru* (20 %) naturalny aromat cytrynowy regulator kwasowości: kwas cytrynowy* skórka z cytryny* (3 %) lukrecja*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE SPOŻYCIE 2-3 szklanki dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Suplement diety. Syrop dla dzieci od 12 miesiąca życia. Zawartość ekstraktu z liścia babki lancetowatej: 820 mg, zawartość ekstraktu z suszonych owoców dzikiej róży: 792 mg w maksymalnej dziennej dawce 20 ml. Babka lancetowata i dzika róża wspomagają zdrowie układu oddechowego. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. ZALECANE DZIENNE SPOŻYCIE Dzieci od 12 miesiąca życia: 2 razy dziennie 1,5 łyżeczki (2 x 7,5 ml dziennie) Dzieci
OPIS Ta mieszanka ziół może być stosowana podczas przeziębienia. SKŁADNIKI kwiatostan lipy (Flos Tiliae)* (30 %) owoc bzu czarnego (Fructus Sambuci)* (20 %) kwiat rumianku (Flos Chamimillae Vulgaris)* (20 %) liść maliny (Folium Rubi)* liść mięty pieprzowej (Herba Menthae Piperitae)* owoc rokitnika (Fructus Hippophae)* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE SPOŻYCIE Dla dzieci powyżej 9 miesiąca. Wskazane dawkowanie: 2-3 szklanki dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w su
OPIS Herbatka dla dzieci powyżej 6 miesiąca życia. Melisa, mięta i rumianek pomagają w zasypianiu oraz wspomagają trawienie. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 saszetkę zalać 250 ml wrzącej wody, pozostawić na 10 minut do zaparzenia. SKŁADNIKI ziele melisy* (40 %) ziele mięty pieprzowej* (35 %) kwiat rumianku* (21 %) owoc kopru włoskiego* (4 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZ
OPIS Suplement diety. Tymianek wspomaga zdrowie górnych dróg oddechowych i wspomaga układ odpornościowy. Babka lancetowa, rumianek, ślaz dziki i hyzop lekarski pomagają w utrzymaniu zdrowia układu oddechowego. SKŁADNIKI Liść babki lancetowej* (450 mg) tymianek* (300 mg) rumianek* (225 mg) ślaz dziki* (187,5 mg) ziele hyzopu lekarskiego* (187,5 mg) korzeń lukrecji* (75 mg) anyż* (75 mg) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE SPOŻYCIE I INNE UWAGI 2 szklanki dziennie. Produkt nie jest p
SKŁADNIKI owoce dzikiej róży* (38 %) przywrotnik* liść maliny* (15 %) kwiat nagietka* (12,5 %) owoc rokitnika* (12 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 saszetkę zalać 250 ml wrzątku, zaparzać przez 10-15 min ZALECANE SPOŻYCIE Ta mieszanka ziołowa polecana jest do picia dla kobiet w ciąży, zwłaszcza w trzecim trymestrze. Pić 2 szklanki dziennie. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu poniżej 25°C.