OPIS Otręby OWSIANE to łuska ziarna owsa, bogata w błonnik, który przyspiesza przesuwanie się treści pokarmowych w jelitach. SKŁADNIKI 100 % otręby OWSIANE* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
OPIS Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 4 litry wody. Wrzucić do wrzątku zawartość opakowania i dodać sól do smaku. Po 5-10 min makaron odcedzić. SKŁADNIKI 100 % mąka ŻYTNIA razowa typ 2000*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
SKŁADNIKI 100% mąka ŻYTNIA razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1479 kJ / 350 kcal Tłuszcz: 1,49 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 73,22 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 10,28 g Białko: 5,71 g Sól: 0,025 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
OPIS Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm. SKŁADNIKI 100% mąka ŻYTNIA razowa typ 2000*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować dostateczną ilość wody (3 litry na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego. Wrzucać stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.). Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić. SKŁADNIKI 100 % mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1850*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
OPIS Ekologiczna mąka gryczana ze zmielonej na żarnach gryki. Doskonała na bliny, placki i kluski. SKŁADNIKI 100% mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
SKŁADNIKI 100 % kasza owsiana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Kasza owsiana to świetny dodatek do sosów, zapiekanek, a łącząc ją z owocami otrzymamy pyszny, pożywny i zdrowy deser. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1758 kJ / 417 kcal Tłuszcz: 7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,20 g Węglowodany: 66,0 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 11 g Białko: 17 g Sól: 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
SKŁADNIKI 100 % kasza JĘCZMIENNA pęczak* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Świetnie nadaje się do zup, mięs czy dań jarskich. Idealna jako samodzielne danie z dodatkiem sosu grzybowego lub koperkowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1686 kJ / 399 kcal Tłuszcz: 2,30 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,48 g Węglowodany: 73,50 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 17,30 g Białko: 12,50 g Sól: 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym mi