Paluszki z solą bezglutenowe 70g Składniki: Skrobia kukurydziana, woda, sól 5%, olej roślinny rzepakowy, cukier, drożdże, substancje zagęszczające: guma guar, E464; błonnik ziemniaczany, emulgatory: lecytyna rzepakowa, mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancje spulchniające: wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu; regulator kwasowości: E575. Na terenie zakładu produkcyjnego używane są: jaja, orzechy, soja, mleko, sezam. Wartości odżywcze w 100 g produktu: - Wartość energetyczna: kJ 171
Makaron świderki niskobiałkowy PKU 250g Składniki: Skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, woda, sól, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja zagęszczającą: E464, regulator kwasowości: E575, barwnik: beta karoten Wartość odżywcza w 100 g: - Wartość odżywcza: 1550 kJ/ 370 kcal - Tłuszcz: 0,8 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g Węglowodany: 88 g w tym cukry
Makaron nitka gruba niskobiałkowy PKU 250g Składniki: Skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, woda, sól, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja zagęszczającą: E464, regulator kwasowości: E575, barwnik: beta karoten Wartość odżywcza w 100 g: - Wartość odżywcza: 1550 kJ/ 370 kcal - Tłuszcz: 0,8 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g - Węglowodany: 88 g w tym cukry
Przyprawa warzywna do potraw 300g Składniki: Sól, maltodekstryna, warzywa (cukier, marchew, pasternak, seler, cebula, pietruszka, por, nać pietruszki), substancja wzmacniajaca smak i zapach: ekstrakt drożdżowy, rybonukleotydy sodu, hydrolizat białka roślinnego; pieprz, barwnik : ryboflawina, Wartość odżywcza 100 g produktu: - Wartość energetyczna: 679 kJ / 162 kcal - Tłuszcz: 0,2g w tym nasycone kwasy tłuszczowe:
Muszelki kakaowe bezglutenowe 140g Składniki: kaszka kukurydziana, kaszka ryżowa, cukier, cukier ciekły, kakao 6,5 %, olej roślinny, syrop słodowy, emulgator: lecytyna sojowa, cynamon Wartość odżywcza 100 g produktu: -białko: 6,11 g -tłuszcz: 3,78 g -węglowodany: 78,60 g - wartość energetyczna: 377kcal/1579 kJ Produkt nie zawiera glutenu, mleka i jaj. Przydatność do spożycia: 18 miesiący Jednostka miary: opakowanie Waga: 140 g Więcej informacji o produkcie na stronie producenta:
Skrobia kukurydziana 500g Produkt bez glutenu, bez mleka bez jaj, bez pszenicy. Wartość odżywcza w 100 g -wartość energetyczna 1500kJ/ 353 kcal -tłuszcz 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g -węglowodany 88 g w tym cukry 0g -białko 0,3 g -sól 0,03 g
Mufinki Balvbinki z kawałkami czekolady bezglutenowe 280g Produkt zawiera: 280g mieszanki do wypieku babeczek 20g groszków czekoladowych 12 foremek do babeczek Wystarczy dodać tylko jajka i olej Składniki: Cukier puder, skrobia kukurydziana, skrobia ryzowa, mleko w proszku, mąka ryżowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, błonnik, substancja spulchniająca: pirofosforan dwusodowy, kwasny węglan sodu, substancja zageszczająca: E 464, regulator kwasowości lakton kwasu glukonowego. Wartość
Proszek do pieczenia bezglutenowy 70 g Składniki: Srobia kukurydziana, substancja spulchniająca: pirofosforan dwusodu, kwaśny węglan sodu.
Bułki królewskie supreme 130g Składniki: Woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, substancja zagęszczająca: guma guar; cukier, mąka kukurydziana, drożdże, olej roślinny rzepakowy, syrop ryżowy, substancja zagęszczająca: metyloceluloza, skrobia natywna ryżowa, izolat białka sojowego, sól, skrobia ziemniaczana, prebiotyki: błonnik ziemniaczany, inulina. Może zawierać śladowe ilości: orzechów, sezamu. Na terenie zakładu produkcyjnego używane są: jaja, orzechy, mąka sojowa, mleko, seler, sezam. Przechowyw
Mieszanka do wypieku chleba, bułek, bagietek, czy pizzy odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu.
Biszkopty niskobiałkowe PKU 125g Składniki: Skrobia pszenna bezglutenowa, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony (palmowy, rzepakowy), skrobia kukurydziana, cukier, woda, glukoza, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancja zagęszczająca: E464, E461, guma guar; błonnik jabłkowy, regulator kwasowości: E575; aromat maślany, barwnik: beta karoten. Wartość odżywcza w 100 g produktu: - Wartość energetyczna: 2210 kJ/529 kcal - Tłuszcz: 27 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g - Węg
Bułki kajzerki niskobiałkowe PKU 200g Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, woda, olej roślinny rzepakowy, glukoza, cukier, drożdże, sól, substancja zagęszczająca: guma guar i E461; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości E 575 Wartość energetyczna: 1380kj/327 kcal Tłuszcz (g): 5,7 Tłuszcz - dodatkowe informacje: 0,42 Węglowodany (g): 68 Węglowodany (cukry) (g): 4,9 Błonnik: 0,8 Białko: 0,77 Sól: 1,6 Fenyloalanina (mg) poniżej 31 Waga
Chleb o obniżonej zawartości węglowodanów . Produkt bezglutenowy Składniki: woda, nasiona (lnu, słonecznika, konopi), łuski psyllium, mąka lniana, mąka kokosowa, olej słonecznikowy, białko jaja w proszku (z wolnego wybiegu), błonnik jabłkowy, drożdże, ostropest plamisty, błonnik: cytrusowy, bambusowy; sól. Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna: 1150 kJ/279 kcal Tłuszcz: 20 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g Węglowodany: 1,7 g - w tym cukry: 0,2 g Błonni
Mieszanka do wypieku chleba, bułek, bagietek, czy pizzy odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu.
Idealna przekąska przy spotkaniach towarzyskich, podczas oglądania ulubionego filmu oraz wtedy gdy dosięgnie nas niewielki głód.