Bartnik

Miód Akacjowy 1.4kg - Bartnik

Miód Akacjowy 1.4kg - Bartnik

Miód akacjowy Zawiera duża ilość fruktozy i dlatego krystalizuje bardzo powoli. Czysty miód akacjowy ma barwę jasnokremową, przechodzącą w bezbarwną. Po skrystalizowanu, od białej do słomkowej. W zapachu słabo przypomina zapach kwiatu akacji. W pełni dojrzały miód akacjowy odznacza się większą niż inne miody zawartością sacharozy. Miód akacjowy ma zastosowanie w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, nadkwaśnego nieżytu żołądka, zapaleń błony śluzowej i stanów kurczowych jelit. W chorobie wrzod

idź do sklepu
Miód Spadziowy 1400g - Bartnik

Miód Spadziowy 1400g - Bartnik

Miód spadziowy z drzew iglastych - może być barwy szarozielonej, brązowej, a nawet czarnej, co zależy od gatunku drzew, z których pozyskiwana jest spadź. Krystalizuje dość wolno, przybierając postać grudkowatą. Ma lekko korzenny zapach, w smaku jest łagodny i mało słodki. Miód spadziowy z drzew iglastych działa przeciwzapalnie, odkażająco i wykrztuśnie, ma działanie antybiotyczne. Zawiera więcej, niż miody nektarowe, substancji czynnych, w tym biologicznie czynnego żelaza. Znajduje zastosowanie w chorobac

idź do sklepu
Miód Spadziowy 1.2kg - Bartnik

Miód Spadziowy 1.2kg - Bartnik

Miód spadziowy z drzew iglastych - może być barwy szarozielonej, brązowej, a nawet czarnej, co zależy od gatunku drzew, z których pozyskiwana jest spadź. Krystalizuje dość wolno, przybierając postać grudkowatą. Ma lekko korzenny zapach, w smaku jest łagodny i mało słodki. Miód spadziowy z drzew iglastych działa przeciwzapalnie, odkażająco i wykrztuśnie, ma działanie antybiotyczne. Zawiera więcej, niż miody nektarowe, substancji czynnych, w tym biologicznie czynnego żelaza. Znajduje zastosowanie w chorobac

idź do sklepu
Pierzga w miodzie 400g - Bartnik

Pierzga w miodzie 400g - Bartnik

Pierzga jest to pyłek kwiatowy zebrany przez pszczołę miodną, zmieszany z miodem i wydzieliną gruczołów ślinowych pszczół, złożony w komórkach plastra pszczelego, poddany fermentacji mlekowej w warunkach beztlenowych w środowisku gniazda pszczelego. Wartość pierzgi do celów spożywczych, profilaktycznych i leczniczych jest znacznie wyższa niż pyłku ze względu na bogatszy skład, proces konserwacji oraz łatwą przyswajalność.Skład chemiczny pierzgi jest podobny do pyłku kwiatowego, jednak aktywność i skuteczn

idź do sklepu
Miód Wielokwiatowy 1.4 kg - Bartnik

Miód Wielokwiatowy 1.4 kg - Bartnik

Miód wielokwiatowy pod względem składu chemicznego cechuje duża różnorodność. Decyduje o tym nektar kwiatowy pochodzący z wielu roślin miododajnych. Podobnie jak w innych odmianach miodu, podstawą jego właściwości odżywczych są cukry proste, glukoza i fruktoza.Szczególnie dużą zawartością cukrów prostych odznacza się miód wielokwiatowy z kwiatów wiosennych. Natomiast miody pochodzące z pełni lata i jesienne są bogatsze w enzymy, biopierwiastki. Według Curyło badane próbki miodu wielokwiatowego zawierają o

idź do sklepu
Miód Gryczany 400g - Bartnik

Miód Gryczany 400g - Bartnik

Miód gryczany odznacza się znaczną kwasowością.Według danych Oddziału Pszczelnictwa w Puławach zawartość wolnych kwasów wynosi średnio 40,6 mval/kg miodu. Według Szemietkowa w produkcie tym stwierdza się wyjątkowo dużą ilość białka (do 0,3%). Poza tym zawiera on pewną ilość związków koloidowych (około 0,8%). Jako miód letni bogaty jest w liczne enzymy, między innymi ceamylazę, inwertazę i fosfatazę. Pod względem zawartości enzymów uznawany jest za najbogatszy z polskich miodów.

idź do sklepu
Miód lipowy 400g - Bartnik

Miód lipowy 400g - Bartnik

Miód wielokwiatowy pod względem składu chemicznego cechuje duża różnorodność. Decyduje o tym nektar kwiatowy pochodzący z wielu roślin miododajnych. Podobnie jak w innych odmianach miodu, podstawą jego właściwości odżywczych są cukry proste, glukoza i fruktoza.Szczególnie dużą zawartością cukrów prostych odznacza się miód wielokwiatowy z kwiatów wiosennych. Natomiast miody pochodzące z pełni lata i jesienne są bogatsze w enzymy, biopierwiastki. Według Curyło badane próbki miodu wielokwiatowego zawierają o

idź do sklepu
Miód Akacjowy 400g - Bartnik

Miód Akacjowy 400g - Bartnik

Miód akacjowy Zawiera duża ilość fruktozy i dlatego krystalizuje bardzo powoli. Czysty miód akacjowy ma barwę jasnokremową, przechodzącą w bezbarwną. Po skrystalizowanu, od białej do słomkowej. W zapachu słabo przypomina zapach kwiatu akacji. W pełni dojrzały miód akacjowy odznacza się większą niż inne miody zawartością sacharozy. Miód akacjowy ma zastosowanie w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, nadkwaśnego nieżytu żołądka, zapaleń błony śluzowej i stanów kurczowych jelit. W chorobie wrzod

idź do sklepu
Miód Gryczany 250g - Bartnik

Miód Gryczany 250g - Bartnik

Miód gryczany odznacza się znaczną kwasowością.Według danych Oddziału Pszczelnictwa w Puławach zawartość wolnych kwasów wynosi średnio 40,6 mval/kg miodu. Według Szemietkowa w produkcie tym stwierdza się wyjątkowo dużą ilość białka (do 0,3%). Poza tym zawiera on pewną ilość związków koloidowych (około 0,8%). Jako miód letni bogaty jest w liczne enzymy, między innymi ceamylazę, inwertazę i fosfatazę. Pod względem zawartości enzymów uznawany jest za najbogatszy z polskich miodów.

idź do sklepu
Miód Akacjowy 0.25kg - Bartnik

Miód Akacjowy 0.25kg - Bartnik

Miód akacjowy Zawiera duża ilość fruktozy i dlatego krystalizuje bardzo powoli. Czysty miód akacjowy ma barwę jasnokremową, przechodzącą w bezbarwną. Po skrystalizowanu, od białej do słomkowej. W zapachu słabo przypomina zapach kwiatu akacji. W pełni dojrzały miód akacjowy odznacza się większą niż inne miody zawartością sacharozy. Miód akacjowy ma zastosowanie w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, nadkwaśnego nieżytu żołądka, zapaleń błony śluzowej i stanów kurczowych jelit. W chorobie wrzod

idź do sklepu
Miód Gryczany 1200g - Bartnik

Miód Gryczany 1200g - Bartnik

Miód gryczany odznacza się znaczną kwasowością.Według danych Oddziału Pszczelnictwa w Puławach zawartość wolnych kwasów wynosi średnio 40,6 mval/kg miodu. Według Szemietkowa w produkcie tym stwierdza się wyjątkowo dużą ilość białka (do 0,3%). Poza tym zawiera on pewną ilość związków koloidowych (około 0,8%). Jako miód letni bogaty jest w liczne enzymy, między innymi ceamylazę, inwertazę i fosfatazę. Pod względem zawartości enzymów uznawany jest za najbogatszy z polskich miodów.

idź do sklepu
Miód Akacjowy 1.2kg - Bartnik

Miód Akacjowy 1.2kg - Bartnik

Miód akacjowy Zawiera duża ilość fruktozy i dlatego krystalizuje bardzo powoli. Czysty miód akacjowy ma barwę jasnokremową, przechodzącą w bezbarwną. Po skrystalizowanu, od białej do słomkowej. W zapachu słabo przypomina zapach kwiatu akacji. W pełni dojrzały miód akacjowy odznacza się większą niż inne miody zawartością sacharozy. Miód akacjowy ma zastosowanie w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, nadkwaśnego nieżytu żołądka, zapaleń błony śluzowej i stanów kurczowych jelit. W chorobie wrzod

idź do sklepu
Miód Lipowy 250g - Bartnik

Miód Lipowy 250g - Bartnik

Opis produktuMiód pszczeli nektarowy lipowy, oryginalny produkt natury. Miód pełen aromatu, bogaty w wartości odżywcze, cukry proste, enzymy, kwasy organiczne, mikroelementy, olejki eteryczne. Iskierka słońca zaklęta w kropli miodu.Składnikimiód lipowyBez konserwantówBez tłuszczuWegetariańskieBez laktozyWartości odżywczeBiałko0,50Węglowodany70,00Kcal330,00kJ1320,00

idź do sklepu
Miód Wielokwiatowy 250g - Bartnik

Miód Wielokwiatowy 250g - Bartnik

Miód wielokwiatowy pod względem składu chemicznego cechuje duża różnorodność. Decyduje o tym nektar kwiatowy pochodzący z wielu roślin miododajnych. Podobnie jak w innych odmianach miodu, podstawą jego właściwości odżywczych są cukry proste, glukoza i fruktoza.Szczególnie dużą zawartością cukrów prostych odznacza się miód wielokwiatowy z kwiatów wiosennych. Natomiast miody pochodzące z pełni lata i jesienne są bogatsze w enzymy, biopierwiastki. Według Curyło badane próbki miodu wielokwiatowego zawierają o

idź do sklepu
Miód Spadziowy 250g - Bartnik

Miód Spadziowy 250g - Bartnik

Miód spadziowy z drzew iglastych - może być barwy szarozielonej, brązowej, a nawet czarnej, co zależy od gatunku drzew, z których pozyskiwana jest spadź. Krystalizuje dość wolno, przybierając postać grudkowatą. Ma lekko korzenny zapach, w smaku jest łagodny i mało słodki. Miód spadziowy z drzew iglastych działa przeciwzapalnie, odkażająco i wykrztuśnie, ma działanie antybiotyczne. Zawiera więcej, niż miody nektarowe, substancji czynnych, w tym biologicznie czynnego żelaza. Znajduje zastosowanie w chorobac

idź do sklepu