OPIS Zaletą ekologicznego oleju kokosowego rafinowanego jest brak zapachu i wyższa temperatura spiekania, dzięki temu olej ten jest bardziej uniwersalny i ma szersze zastosowanie w kuchni wszędzie tam, gdzie zależy nam na niezmienionym smaku potraw. Doskonały do domowych wypieków jako zamiennik margaryny, a także do produkcji wegańskich smalczyków. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI ekologiczny olej kokosowy z pierwszego tłoczenia, tłoczony na gorąco UWAGA Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej je
OPIS Olej rafinowany z pierwszego tłoczenia, tłoczony na gorąco 240 g = ok. 260 ml SKŁADNIKI olej kokosowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cecha naturalną i nie wpływa na jakość produktu.
OPIS Olej kokosowy rafinowany, z pierwszego tłoczenia, tłoczony na gorąco 180 ml = ok. 166 g SKŁADNIKI Olej kokosowy 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cecha naturalną i nie wpływa na jakość produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKI ekologiczny olej kokosowy nierafinowany, z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno. SKŁADNIKI ekologiczny olej kokosowy nierafinowany, z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno. UWAGA Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cecha naturalną i nie wpływa na jakość produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4°C.
OPIS Sok NFC z wiśni - tłoczony, nie z koncentratu. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI 100 % sok z wiśni* (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 stopni Celsjusza.
OPIS Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury - aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw - można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego
OPIS Sok z imbiru z dodatkiem soku z cytryn. Sok NFC - tłoczony, nie z koncentratu. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI sok z imbiru* (95,5 %), sok z cytryn* (4,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 stopni Celsjusza.
OPIS Produkt pasteryzowany. SELER naciowy: NFC - tłoczony, nie z koncentratu. SKŁADNIKI sok z SELERów naciowych kiszonych* (98 %) czosnek* (1 %) sól kłodawska (1 %) UWAGA Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 stopni Celsjusza.
OPIS Produkt pasteryzowany, wyprodukowany z 1 kg świeżych ekologicznych pomidorów. Zawartość ekstraktu 30 % +/- 2 %. SKŁADNIKI ekologiczne przetarte pomidory. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4°C nie dłużej niż 48 godzin.
OPIS Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z kapusty oraz pasteryzację. SKŁADNIKI Kapusta kiszona*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4ºC
OPIS Zawiera cukier, białka, witaminy C,B1,B2,PP prowitaminę A, kwas pantotenowy. Występujące kwasy organiczne jabłkowy i cytrynowy pobudzają pracę przewodu pokarmowego zwiększając wydzielenie soków trawiennych. Garbniki zawarte w jabłkach dezynfekują przewód pokarmowy, regulują trawienie i zapobiegają nadmiernej fermentacji w jelitach. Pektyny rozpuszczają cholesterol i odgrywają istotną rolę w zapobieganiu i leczeniu miażdżycy. Ponadto jabłka dostarczają organizmowi soli, wapnia, fosforu, potasu i mag
OPIS Nierafinowany, z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno. Produkt niepasteryzowany. 240 g = ok. 260 ml SKŁADNIKI olej kokosowy virgin*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cechą naturalną i nie wpływa na jakość produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 °C.
OPIS Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. SKŁADNIKI ogórki kiszone* (97,2 %) przyprawy* (0,5 %) (czosnek*, ziele angielskie*, liść laurowy*, koper*, GORCZYCA *) sól kłodawska (2,3 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SKŁADNIKI sok z żurawiny* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 stopni Celsjusza.
OPIS Jest to syrop naturalnie wytworzony z soku z malin. Uzyskany syrop, dosładza się syropem z agawy odpowietrza się, rozlewa do butelek i pasteryzuje, po czym schładza. SKŁADNIKI Sok z malin* (50 %) syrop z agawy* (50 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 stopni Celsjusza.