BIO PLANET - seria INNE

AGAR BIO 100 g - BIO PLANET

AGAR BIO 100 g - BIO PLANET

SKŁADNIKIekologiczny agar 100 %.OPISEkologiczny agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

idź do sklepu
GOJNIK (HERBATKA GÓRSKA) BIO 50 g - BIO PLANET

GOJNIK (HERBATKA GÓRSKA) BIO 50 g - BIO PLANET

SKŁADNIKIekologiczny gojnik suszony cięty (Sideritis scardica) 100 %.OPISSuplement diety. Ekologiczny gojnik, znany również pod nazwą herbatka górska lub szałwia libańska. Napar można wypić samodzielnie lub z dodatkiem miodu.ZALECANE SPOŻYCIE1 łyżkę suszu (2 g) zalać 250 ml wrzącej wody. Zaparzać 5 minut pod przykryciem. Pić 2 razy dziennie.UWAGINie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się spożyw

idź do sklepu
BUDYŃ O SMAKU MALINOWYM Z MALINAMI BIO 38 g - BIO PLANET

BUDYŃ O SMAKU MALINOWYM Z MALINAMI BIO 38 g - BIO PLANET

SKŁADNIKIskrobia*, maliny liofilizowane* (5,3 %), burak czerwony w proszku*, naturalny aromat (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISBudyń o smaku malinowym w proszku z dodatkiem liofilizowanych malin. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAz 0,5 l MLEKA lub napoju roślinnego odlej 1/2 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania oraz 25 g cukru (ok. 1,5 łyżki), a następnie dokładnie wymieszaj. Resztę MLEKA lub napoju roślinnego zagotuj. Do gotującego się MLEKA lub

idź do sklepu
CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 350 g (230 g) (SŁOIK) - BIO PLANET

CIECIERZYCA W ZALEWIE BIO 350 g (230 g) (SŁOIK) - BIO PLANET

SKŁADNIKI ciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 588 kJ / 140 kcal Tłuszcz: 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Weglowodany: 18 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 7,2 g Białko: 7,9 g Sól: 0,40 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po

idź do sklepu
MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDERKI BIO 250 g - BIO PLANET

MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDERKI BIO 250 g - BIO PLANET

SKŁADNIKImąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 - 8 min. w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1477 kJ / 348 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Weglowodany: 56 g w tym cukry: 5,1 g Białko: 26 g Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i

idź do sklepu
MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g - BIO PLANET

MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g - BIO PLANET

SKŁADNIKI mąka z groszku zielonego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA makaron gotować w osolonej wodzie przez 5 - 8 min. w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1459 kJ / 345 kcal Tłuszcz: 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Weglowodany: 55 g w tym cukry: 6,6 g Białko: 22 g Sól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w su

idź do sklepu
SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g - BIO PLANET

SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g - BIO PLANET

SKŁADNIKIshiitake (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją. W zależności od użycia (np. do sosów) warto namoczyć je ok

idź do sklepu