SKŁADNIKIbaobab sproszkowany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny sproszkowany baobab powstaje ze zmielonego miąższu owoc w baobabu. Od setek lat stanowi ważny element diety w krajach Afryki. Charakteryzuje się kwaśnym, lekko cierpkim smakiem. Stanowi doskonałe źr dło błonnika pokarmowego. Polecamy jako dodatek do koktajli, sok w, sałatek, jogurt w i innych deser w.ZALECANE SPOŻYCIEZalecamy spożywać nie więcej niż 4 łyżeczki dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podcza
SKŁADNIKIcamu camu sproszkowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne sproszkowane owoce camu camu, pochodzące z wilgotnych las w amazońskich, charakteryzują się przyjemnym, lekko cierpkim smakiem. Mogą stanowić cenny dodatek do diety. Ze względu na wysoką wartość odżywczą, zyskują coraz większą popularność. Doskonale komponują się z innymi smakami, nadając im egzotycznego charakteru. Polecamy jako dodatek do koktajli, sok w, lod w, sałatek, jogurt w i innych deser w.ZALECANE SPOŻYCIE
SKŁADNIKIjagody acai liofilizowane sproszkowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS:Ekologiczne sproszkowane jagody acai to bardzo cenny i ciekawy dodatek do diety. Te niezwykłe owoce pochodzą z wilgotnych las w amazońskich. Dzięki zastosowanej metodzie liofilizacji, gotowy produkt zachowuje pełnię składnik w odżywczych. Jagody charakteryzują się r wnież wysoką zawartością polifenoli.ZALECANE SPOŻYCIEok. 5 g dziennie (mała łyżeczka). Polecamy jako dodatek do koktajli, sok w, sałatek, jogurt w
SKŁADNIKIpestki dyni ciemnozielone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2289 kJ / 552 kcalTłuszcz - 42 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,0 gWęglowodany - 3,2 gw tym cukry - 2,8 gBiałko - 36 gS l - 0 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzech
SKŁADNIKI płatki żytnie* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne płatki żytnie uzyskuje się z gniecionych ziaren żyta. Płatki żytnie to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz owocami. SPOS B PRZYGOTOWANIA płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatk w na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1349 kJ / 319 kcal Tłuszcz - 1,7
SKŁADNIKInasiona konopi łuskane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne nasiona konopi łuskane (siemię konopne) to bardzo ciekawy i cenny dodatek do diety. Stanowi doskonałe urozmaicenie każdej potrawy. Polecamy jako składnik pieczywa, produkt w mącznych, dodatek do sałatek oraz jako posypkę, m.in. do kasz. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g Wartość energetyczna - 2353 kJ / 569 kcal Tłuszcz - 48 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,3 g Węglowodany - 3,3 g w tym cukry - 2,4 g Białko - 25 g S l -
OPIS PRODUKTU Składniki:Białko konopne w proszku* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Białko z ekologicznych nasion konopi to jedno z najlepszych źr deł białka pochodzenia roślinnego. To bardzo cenny i ciekawy dodatek do diety nie tylko dla os b będących na diecie wegetariańskiej, czy wegańskiej. Może stanowić urozmaicenie każdej potrawy. Polecamy jako składnik pieczywa, produkt w mącznych lub jako dodatek do smoothie, musli i produkt w mlecznych.Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna -
OPIS PRODUKTU Składniki:tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku plack w, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, pudding w, przetwor w mlecznych i owocowych. Doskonała r wnież jako zagęszczacz do zup, sos w, mus w. Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1507 kJ / 3
UPRAWIANY W EUROPIESkładniki:ryż czarny pełnoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki kt remu harmonijnie wsp łgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak.Spos b przygotowania:uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min.Wartość o
UPRAWIANE W EUROPIERolnictwo UESkładniki:pestki dyni ciemnozielone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery.Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 2289 kJ / 552 kcalTłuszcz - 42 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,0 g,Węglowodany - 3,2 g,w tym cukry - 2,8 g,Białko - 36 gS l - 0 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergen
Kasza Jęczmienna Pęczak BIO 500g uniwersalna w zastosowaniu i delikatna w smaku kasza sprawdza się w wielu daniach. Pomaga zapobiegać anemii, reguluje napięcie nerwowe, a także wzmacnia włosy, skórę i paznokcie.
Spirulina w Proszku (Glony) BIO 200g to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Jest źródłem błonnika oraz wyróżnia się bardzo wysoką zawartością pełnowartościowego białka roślinnego.
Syrop Klonowy A BIO 250ml(330g) oprócz ciekawego smaku ma również wiele walorów zdrowotnych. Przede wszystkim jest źródłem witamin z grupy B, a także magnezu, manganu i cynku. Sprawdzi się idealnie jako polewa do naleśników, gofrów oraz ciast.
Cukier Trzcinowy Jasny BIO 500g cechuje się niższą kalorycznością niż cukier biały czy brązowy. Możemy nim słodzić napoje, używać jako składnik ciast czy deserów.
Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako wzbogacający smakowo dodatek do wypiek w, deser w, musli, do porannej owsianki oraz likier w i nalewek owocowych. Składniki: migdały blanszowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcalTłuszcz - 54 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 gWęglowodany - 5,4 gw tym cukry - 4,8 gBiałko - 22 gS l -