OPIS Mieszanka olejów roślinnych (rzepakowego, słonecznikowego, z lnianki) i oliwy z oliwek extra virgin dla niemowląt i małych dzieci od 6 do 36 miesiąca życia. Zawiera kwasy tłuszczowe omega-3, omega-6, omega-9 i witaminę E. Nie podgrzewać. SKŁADNIKI olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia* 38 %, olej słonecznikowy z pierwszego tłoczenia* 36 %, oliwa z oliwek extra virgin* 14 %, olej z lnianki z pierwszego tłoczenia* 12 % (* certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać
OPIS Mieszanka oleju słonecznikowego i oliwy z oliwek extra virgin o smaku chili i pomidora. Odpowiednia do pieczenia. Idealny w połączeniu z pizzą, makaronem lub do marynowania. Zaledwie kilka kropel wystarcza, aby wzbogacić smakowo danie. SKŁADNIKI wysokooleinowy olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin* 20 %, zioła*, pomidory* 0,6 %, estrakt z chili* 0,3 %, ekstrakt z czosnku* (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Przed otwarciem energicznie wstrząsnąć. Ostrożnie dozować. ZALECANE W
OPIS Bezwonny olej kokosowy jest delikatnie przetworzony parą dzięki czemu jest neutralny w smaku i zapachu. Produkt jest pakowany próżniowo w słoiki. Próżniowe zamknięcie jest gwarancja wysokiej jakości do momentu otwarcia słoika. Dodatkową gwarancją są banderole, które zapewniają, że produkt opuścił olejarnię w nienaruszonym stanie. Olej kokosowy bezwonny ma bardzo uniwersalne zastosowanie do celów kulinarnych - idealny do pieczenia, smażenia oraz jako alternatywa dla masła. Sprawdza się bardzo dobr
OPIS Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań. Produkt nierafinowany. SKŁADNIKI olej kokosowy* virgin (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cecha naturalną i nie wpływa na jakość produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od 15 do 25 °C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
SKŁADNIKI olej z nasion lnianki* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
OPIS Nie podgrzewać. Idealnie podkreśla smak dań mięsnych i warzywnych. SKŁADNIKI ekologiczny olej słonecznikowy tłoczony na zimno.
OPIS Kompozycja MASŁA ghee i oleju słonecznikowego zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe (kwas linolowy) oraz witaminę E. Intensywny smak MASŁA idealnie pasuje do warzyw, smażonych ziemniaków, naleśników i ryb. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wstrząsnąć przed użyciem. Nie podgrzewać powyżej 200 ° C. SKŁADNIKI rafinowany olej słonecznikowy wysokooleinowy*(80 %), MASŁO ghee*(20%), (*certyfikowanyskładnik ekologiczny)
SKŁADNIKI olej rzepakowy* (64%), olej słonecznikowy* (18%), oliwa z oliwek extra virgin* (18%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Olej przeznaczony do stosowania na surowo. Idealnie podkreśla smak ciepłych dań. Olej filtrowany. SKŁADNIKI olej słonecznikowy* virgin (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SKŁADNIKI olej z prażonych orzechów włoskich* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Idealny w połączeniu z twarogiem, ziemniakami oraz świeżymi warzywami. Dodatek do potraw na zimno. SKŁADNIKI olej lniany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań. Odpowiedni do smażenia. 200 ml = ok. 184 g SKŁADNIKI olej kokosowy* virgin (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cecha naturalną i nie wpływa na jakość produktu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Olej z nasion czarnuszki tradycyjnie używany jest do przygotowywania past orientalnych oraz chlebów pita. Ma pieprzny, trochę ostry smak, podobny do oleju SEZAMowego. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do podpłomyków oraz dań z ciecierzycą, serem lub fasolą. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Możesz spożywać olej w czystej postaci (lub w połączeniu z miodem) - taka kuracja nie powinna jednak przekraczać 12-16 tygodni i nie jest polecana kobietom w ciąży. Nie należy podgrzewać. SKŁADNIKI olej z nasio
OPIS Olej kokosowy rafinowany i filtrowany. Do pieczenia, smażenia i przyrządzania potraw w woku. SKŁADNIKI olej kokosowy*, bezwonny. (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Zestalanie się oleju w temperaturze pokojowej jest jego cecha naturalną i nie wpływa na jakość produktu. W razie potrzeby należy podgrzać słoik w kąpieli wodnej. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od promieni słonecznych.
OPIS Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. SKŁADNIKI oliwa z oliwek extra virgin łagodna* (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Gdy temperatura spada w okolice 5º C, niektóre kwasy tłuszczowe zawarte w oliwie zaczynają zamarzać. Przed zamarznięciem oliwa nabiera mętnego wyglądu. Wystarczy, że przystawisz butelkę z oliwą do źródła ciepła, a oliwa wróci do poprze