OPIS Kompozycja najwyższej jakości starannie wyselekcjonowanych, ekologicznych ziół. Rdest, dziurawiec i przywrotnik usprawniają trawienie, babka lancetowata stymuluje wzrost pożytecznej mikroflory jelitowej, a nagietek wspiera zdrowie jelit, wątroby oraz regeneruje błony śluzowe. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną saszetkę zalać szklanką wrzątku i zaparzyć pod przykryciem około 10-15 minut. Deklarowany korzystny efekt działania po spożyciu 2 saszetek naparu dziennie. SKŁADNIKI rdest ptasi ziele*, babka lance
OPIS Kompozycja najwyższej jakości jadalnych kwiatów liofilizowanych. Starannie wyselekcjonowane składniki mogą stanowić piękną ozdobą ciast i innych deserów czy napojów, cenny element ziołowych herbatek oraz wyjątkowy dodatek do aromatycznych świec i mieszanek kąpielowych. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji surowce zachowały swój intensywny kolor oraz zapach. Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośrednie
OPIS Ekologiczne, w pełni naturalne płatki dzikiej róży. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji zachowały swój świeży kolor, piękny zapach i relaksujące właściwości. Doskonale nadają się do sporządzenia aromatycznego, jednorodnego naparu lub jako składnik zdrowej, ziołowej herbatki. Liofilizowane płatki róży mogą stanowić również wyjątkową ozdobę ciast i wszelkich innych deserów oraz napojów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia
OPIS Naturalna herbatka będąca wyśmienitym połączeniem ekologicznej mięty z cytrusami i i jabłkiem. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji składniki zachowały swój intensywny kolor, zapach oraz cenne wartości odżywcze. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 - 15 minut. SKŁADNIKI mięta liść liofilizowany* 40 %, cytryna owoc liofilizowany* 20 %, jabłko owoc liofilizowany*, pomarańcza skórka liofilizowana* (*certyfikowa
OPIS Ekologiczna herbatka będąca połączeniem najwyższej jakości owoców, znanych z korzystnego wpływu na organizm, z płatkami róży o pięknym, relaksującym aromacie i orzeźwiającą skórką cytryny. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji składniki zachowały swój świeży kolor, zapach oraz cenne dla zdrowia wartości odżywcze. Herbatkę polecamy do picia na co dzień, osobom w każdym wieku, jako uzupełnienie zdrowej diety. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod p
OPIS Starannie dobrana kompozycja ziół najwyższej jakości. Tymianek, szałwia oraz bez czarny wspomagają system immunologiczny, a także chronią komórki przed stresem oksydacyjnym. Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez dług
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną wiązkę ziół na patyku zalać wrzątkiem (0,3 - 0,5l) i pozostawić do zaparzenia na około 10-15 minut. SKŁADNIKI krwawnik kwiat* dziurawiec kwiat* oregano kwiat* macierzanka kwiat* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Rooibos, czyli czerwonokrzew afrykański, pochodzi z Republiki Południowej Afryki, gdzie uprawiany jest w górach Cederberg. Aromatyczny napar charakteryzuje się czerwoną barwą i przyjemnym miodowym smakiem. Świetnie sprawdzi się jako alternatywa dla kawy czy herbaty, polecana jest jako codzienny napój także dla kobiet w ciąży oraz dzieci. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 łyżeczkę herbatki zalać 250 ml wrzacej wody i zaparzać przez 3-5 min pod przykryciem. SKŁADNIKI rooibos* (Aspalathus linearis) 100% (*c
OPIS Kompozycja najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowanych, ekologicznych surowców. W skład herbatki wchodzą zioła i owoce o bardzo cennych właściwościach. Tymianek, sosna i grindelia działają kojąco na drogi oddechowe. Róża wspiera układ odpornościowy. Tymianek wykazuje również działanie antybakteryjnie, a także odświeża oddech. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie. SKŁADNIKI tymi
OPIS Starannie dobrana kompozycja najwyższej jakości ekologicznych owoców i ziół. Rozmaryn i oregano wspierają trawienie. Rozmaryn pomaga również wzmocnić ciało i dodaje energii, a także podobnie jak róża wspiera system odpornościowy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie. SKŁADNIKI rozmaryn* 51 % róża owoc* cytryna skórka* oregano* trawa cytrynowa* ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Prz
OPIS Subtelna i aromatyczna kompozycja ekologicznych składników, która pozwoli delektować się bukietem smaków. Piękne płatki nagietka połączone zostały z aromatyczną wanilią, cynamonem oraz nutą unikatowego szafranu. Całośćdopełniona jest słodką gruszką z miodem i przełamana wyraźnym smakiem goździków. Herbatka dzięki zawartości szafranu wprowadzi w dobry nastrój, a cynamon doda energii. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na o
OPIS Biała herbata jest idealnym napojem dla osób poszukujących delikatnego smaku. Pozyskiwana jest z pąków liści zbieranych na szczytach pędów. Herbata ta nie podlega fermentacji. Kolor jej liści wynika z tego, iż bardzo delikatne części rośliny, z których powstaje biała herbata, podczas suszenia częściowo ciemnieją. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną saszetkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem. SKŁADNIKI
OPIS Herbatka ta była znana i ceniona szczególnie przez Słowian. Według literatury zielarskiej właściwości ziół i owoców wchodzących w skład kompozycji mogą być dobrym środkiem zapobiegającym przeziębieniu. Owoce oraz zioła działają na organizm wzmacniająco, rozgrzewająco i wykrztuśnie. Polecana jest dla dzieci jak i osób starszych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie. SKŁADNIKI pędy mali
OPIS Kompozycja starannie dobranych ekologicznych składników, które wspomagają trawienie. Rumianek jest pomocny przy niestrawności oraz leczeniu dolegliwości żołądkowo-jelitowych, takich jak niewielkie skurcze nadbrzusza, wzdęcia i odbijanie. Imbir przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania żołądka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie. SKŁADNIKI rumianek koszyczek* 80 %, imbir*
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyzeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut SKŁADNIKI ziele nawłoci* 100 % (* certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE SPOŻYCIE Pić 1-2 razy dziennie ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.