OPIS Czubryca zielona to mieszanka przypraw, której głównym składnikiem jest cząber. Stosowana jest w kuchni bułgarskiej. Służy głównie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup. Pomidory posypane odrobiną czubrycy mają wyrazisty smak i czosnkowy aromat. SKŁADNIKI cząber górski, oregano, lubczyk, czosnek, natka pietruszki. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać gluten. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI papryka słodka*, kozieradka*, kurkuma*, cebula*, imbir*, kolendra*, czosnek*, goździki*, gałka muszkatołowa*, cynamon*, rozmaryn*, natka pietruszki*, kminek*, pieprz czarny*, papryka ostra* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Czosnek niedźwiedzi nadaje się doskonale do zup, sosów, sałatek, jako posypka do kanapek, zapiekanek. SKŁADNIKI czosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, RYB, potraw jarzynowych i sosów. Chili ma również doskonały wpływ na trawienie. SKŁADNIKI chilli* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty. SKŁADNIKI liść laurowy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
OPIS Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami. SKŁADNIKI bazylia* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów. SKŁADNIKI GORCZYCA biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Majeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, RYB, pasztetów i omletów. SKŁADNIKI majeranek* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
ROZMARYN BEZGLUTENOWY Składniki: rozmaryn 100% Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryb i dziczyzny jak również doskonały do sosów i wędlin. Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Producent: Dary Natury Masa: 30g Kraj pochodzenia: Polska
OPIS Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych. SKŁADNIKI pieprz czarny* 100 % (* certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Mieszanka przyprawowa o bardzo intensywnym, słodko-pikantnym, korzennym smaku. Pozwala na stworzenie aromatycznego, złocistego napoju na bazie MLEKA lub napoju roślinnego. Polecany z dodatkiem miodu lipowego. SPOSB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczę (5 g) mieszanki wymieszać z 250 ml ciepłego MLEKA. Można dodać miód lub syrop. SKADNIKI Kurkuma*, imbir*, cynamon*, gałka muszkatołowa*, kardamon*, goździki*, pieprz czarny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowyw
OPIS Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry. SKŁADNIKI kolendra* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA
OPIS Kawa z dodatkiem tej przyprawy doskonale zyskuje na aromacie i smaku. SKŁADNIKI cynamon*34%, kardamon*, imbir*, goździki*, korzeń kuklika* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
OPIS Mieszanka ta to doskonała kompozycja ziół i przypraw, która w wyrazisty sposób podkreśla smak i aromat pizzy oraz zapiekanek. SPOSÓB PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu. SKŁADNIKI Oregano*, majeranek*, tymianek*, rozmaryn*, bazylia*, bluszczyk*, papryka ostra*, papryka słodka*, pieprz czerwony*, cebula*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom. SKŁADNIKI Papryka wędzona słodka* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.